Lions_in_the_cage'in ilk mesajına bakıyorum sapın neresindeki bombe veya eğimden bahsettiğini anlamadım? Cevap verenler de başka şeylerden bahsetmişler sanki??
Sapın bombesi derken radius'tan (yarıçap) , yani sapta fretlerin çakıldığı tarafın (klavye/tuşe) kavisinden bahsediyorsan MIA ve MIM aynı (9,5 inch)
Sapın eğiminden bahsediyorsan o iş sap ayarı ile ilgili..yapım yeri ile değil..
Sapın avuçiçinin temas ettiği tarafındaki eğimden bahsediyorsan farklılıklar var ama bunun için şu iyidir, bu kötüdür diyemeyiz. Göreceli bir şey. MIA (deluxe hem de) gitara daha rahat bulduğu için MIM sap taktıran gördüm. Ben yapmam o ayrı.
Bir de klavye/tuşe'nin tam kenarında yani fretlerin bitim noktasında verilen bir eğim var.. Bu MIA'larda daha fazla ve bence rahatlık veriyor. İşçilik farkı. Gerçi yine göreceli birşey.
Son olarak aklıma gelen bazı Fender'lerde (ve klonlarında) zaman içinde yüksek (14-15 ve sonrası) perdelerin olduğu yani gövde ile birleşilen kısımlarda bir yükselme (bombe) görülebiliyor. Bunun çaresi ve önleme yolu yok. Fret değişirken ehil bir luthier tarafından sap hafifçe tesviye edilerek giderilebilir. Bunun MIA/MIM/MIJ/MIK olmasıyla alakası yok. Zaten 2-3 yıldan sonra bazen görülebilen bir durum. Tahmin edemezsin.
Bilemiyorum yardımcı olabildim mi? Sap ile ilgili başka bir kavis, bombe veya herhangi bir yuvarlak hat gelmiyor aklıma.