Tamam şimdi daha iyi, o halde sizinle elimden geldiğince ve bilgim dahilinde tartışabilirim
😉...Tek tek cevap vereyim,
Senin için deluxe kesinlikle daha uygun.
ve
Mantıklı olan her insan ibanez gibi tok gibi bir gitardan sonra fender deluxe'ü tonalite itibariyle daha çok tercih edebileceğini görür.
ifadelerinizden tek bir doğru olduğuna inandığınız açıkça ortada...
Ben de, ilan sahibi arkadaşımı bilgilendirebilmek adına
Bu görüşünüze malesef katılmıyorum, Standart'ları Deluxe'lerin üzerinde tutan bir çok insan bulunuyor (ama bilen bilir, benim deluxe'um hepsini döver
😛)...Üstelik bunun tek sebebi noiseless manyetikler değil (benimkinde zaten noiseless yok
🙄)...
İlan sahibi arkadaşın, gitarını seçmeden önce, sayın Dr. Barlo üstadın
http://www.gitarpedal.net/forum/18060-fender-stratocaster-american-series-amerikan-standard.html
http://www.gitarpedal.net/forum/18163-fender-deluxe-stratocasterlar-abd-uretimi.html?18163=
postlarını okumasını tavsiye ederim...
Sevgiler ve saygılar...
, bu görüşünüze katılmadığımı ve ilan sahibi arkadaşımın illa deluxe alma zorunluluğu olmadığını ve postumdaki bilgileri okuyarak kararını kendi vermesininin daha doğru olabileceğini belirtmek istedim...Dikkat ederseniz, deluxe alma standard al, ya da tam tersi bir öneri sunmadım, sadece tarafsız olarak değerlendirmeye çalıştım...(parantez içindeki ifadelerim gerçek gitarımı yansıtmaktadır ve bendeki deluxe u (büyük oranda emin ki böyle bir fender olduğundan haberiniz yoktur) işaret etmektedir, konuyu bölmemek adına burada deluxe de bu vardır, bu yoktur tartışmasına girmek istemiyorum ancak merak ederseniz özelden gitarımı paylaşayırım sizinle ve mutlu da olurum)...
Buraya kadar aslında bir sorun yok diye düşünüyorum...Oysa siz,
Bizim deluxe önermemizin bir sebebi vardı, baştan sona bütün gönderileri okursan daha iyi anlarsın diye düşünmekteyim.
Yabancı forumlarda birçok üstad da aynı zamanda deluxe kalitesini savunmaktadır, lütfen yanlı olmayıp, bütün dünya forumlarına az çok girip takip edin ve en önemlisi kendiniz deneyin.
postunuz ile önce "bu postu yeterince okumadığımı", "yanlı olduğumu", bilgimin yeterli olmadığını ima ederek "yabancı forumlara girip okumamı" ve hiç denememiş olduğumu ima ederek "denememi" önermişsiniz...Şimdi bu görüşlerinizi, çapsız bulmamın neden bu kadar garibinize gittiği anlayamadım...Ve belki de yazıklarımı yanlış anlamış olabileceğinizi düşüncesi ile (ve öyle umarak) sakin bir şekilde cevap yazmanızı önerdim...
Majör problem, benim yazdığımdan, sizin
Siz nasıl standardı daha başarılı bir kesin olduğunu düşünüyorsanız
şeklinde bir sonuca varmanız ki, bunu da hiç ama hiç anlayamadım ve
Dikkat ederseniz, postumda bir görüş bildirmedim, sadece sizden farklı olarak mutlak bir öneri sunmanın doğru olamayacağını, deluxe severler kadar sevmeyenler olduğunu/olabileceğini belirtmeye çalıştım...
bunun böyle olmadığını belirtmeye çalıştım...
En güzeli de bunları açıklarken sizin aksinize size haraket etmemiş olmam, forumlarda cümle kurarken kendini frenlemek önemlidir.
Bu görüşünüze canıgönülden katılıyorum ancak bu görüşünüzü yeterince iyi uygulayamadığınızı düşünüyorum...Evet hakaret etmediniz ancak "postunuz ile önce "bu postu yeterince okumadığımı", "yanlı olduğumu", bilgimin yeterli olmadığını ima ederek "yabancı forumlara girip okumamı" ve hiç dememiş olduğumu ima ederek "denememi" önermişsiniz..." gibi hakaretten beter iftiralar ve bilgisizlikle suçlamalarda bulundunuz...Bunları "dayanaksız" ve "çapsız" bulmamı hakaret olarak algıladıysanız kusura bakmayınız ancak bu ifadeleriniz gerçekten yanlış, hoş olmayan ve iftira içeren ifadeler...
Bence, siz, bu konuyu daha fazla uzatmadan, arzu ederseniz benimle özelden temas edin
😉...
Özet olarak,
Mantıklı olan her insan ibanez gibi tok gibi bir gitardan sonra fender deluxe'ü tonalite itibariyle daha çok tercih edebileceğini görür.
görüşüne katılmıyorum....Deluxe alan matıklıdır, almayan mantıksızdır demek yerine, Benim görüşüm, deluxe daha iyidir, standard daha iyi demek her zaman doğru değildir. standard ya da deluxe gibi bir karar vermek yerine, yukarıdaki postumu (sayın Dr. Barlo'nun postlarını) okuyunuz, iki gitar hakkında da bilgi sahibi olunuz, daha sonrasında deneyerek/deneterek iyi olduğunu düşündüğünüz gitarı alınız...
Sevgiler ve saygılar...