Floyd Rose Ayar Sorunu Yardım!!

Geçenlerde tanışma fırsatım olmuştu iyi birine benziyor, bu kadar çabalama nedenim maddi olarak sıkışmak üzereyim o yüzden fazla usta olayına yaklaşmak istemedim. ama şuan mecbur kaldım gibi gözüküyor. Yine 40 50 liramız gidecek anlaşıla 🙁

@Tüpçü benim de aklıma o geliyor. Çünkü dün tek yay denedim akort yaparken floyd havaya kalktı. Bir tane daha yay taktım bu sefer aşağı indi. Yayların gerilimi tel geriliminden daha fazla çıkıyor. Bugün yayları değiştirmeyi düşünüyorum çözüm olursa eğer yazarım tekrar buraya

Floyd yetmezliği 😀 Benim tahminim artık el vermiyor. Bugün yay alayım dedim yayları daha yumuşak yayla değiştirirsem çözerim belki. 15 lira yaya verene kadar sap entonasyon floyd ayarı tel değişimi bakımı vs 50 lira vermek daha mantıklı geldi. Sonuçta yayın da kesin çözüm olup olmayacağı belli değildi. Gitarı cumartesi alacağım o zaman problemin ne olduğunu öğrenip yazarım buraya

Benzer bir problem bende de vardı. Takeuchi'nin yerine Orjinal Fr taktım.😱 Takmadan öncede WD40 ile her kısmını temizledim.(yıkadım desem yeridir🤣) Şuan tremsetterle iyi iş görüyor. Komalarda azıcıkın sorun var ama sıkıntı yapmıyorum. Umarım en kısa zamanda çözülür sorun👍

Bendeki gitarda Edge III köprü var, tremsetter e baktım da biraz pahalı geldi bana. Gitar bakımdan çıktıktan sonra fazla bir problemi kalacağını sanmıyorum. Şuan ki haliyle bile kötüledikleri kadar vasat bi köprü değil. Gitarın tonları da ( GRG 270B ) fena değil her türlü iş görür. Bundan sonrası kenan ustanın ellerinden öper 🙂

Niye ezsinler olum kimsenin tavuğuna kış dediğimiz yok 😀 bizde kendi çapımızda ekmeğimizi kazanacağız sonuçta 😀

Aslında varya şu piyasada yapılacak en güzel iş. Gitar tamiratından iyi anlasam açarım bi dükkan.. Yemişim mühendisliğini teknik adamlığını, gitarla uğraşmak kadar güzel iş mi var

Geri