Focusrite Solo Ve 2i2 Arasında Fark Var Mı ? Ve Firma Hakkında Bilgisi Olan Var Mı ?

Bazı durumlarda kullaklık çıkışını kullanıyorum.
Teknik olarak bir farkları yok diye biliyorum
Eğer aralarında bir fark yoksa niye üreticiler cihazlara ayrıca L/R çıkışı koyuyor o zaman ? 🙂 Üreticiler çoğunlukla L/R çıkışları farklı şekilde tune ederler. Yani her iki çıkıştan alınan sinyaller birbirinin aynısı değildir. Örneğin bir çıkışta alt frekanslar , diğer çıkışta mid ve high frekanslar önde olabilir. Bu şekilde kullanıcılara gerektiğinde tonlama imkanı sağlanır. Kulaklık çıkışından ise soundu total olarak duyarız. Ayrıca @J-P 'nin de belirttiği gibi kulaklık çıkışındaki sinyalin gücü daha azdır. Kayıtta line-çıkışlar kadar verimli olmaz.

Eğer aralarında bir fark yoksa niye üreticiler cihazlara ayrıca L/R çıkışı koyuyor o zaman ? 🙂 Üreticiler çoğunlukla L/R çıkışları farklı şekilde tune ederler. Yani her iki çıkıştan alınan sinyaller birbirinin aynısı değildir. Örneğin bir çıkışta alt frekanslar , diğer çıkışta mid ve high frekanslar önde olabilir. Bu şekilde kullanıcılara gerektiğinde tonlama imkanı sağlanır. Kulaklık çıkışından ise soundu total olarak duyarız. Ayrıca @J-P 'nin de belirttiği gibi kulaklık çıkışındaki sinyalin gücü daha azdır. Kayıtta line-çıkışlar kadar verimli olmaz.
Müthiş. Teşekkür ediyorum sağolunuz üstad.
Peki LR çıkışlarından aldık sinyalı,kaybı önledik.
Ucuna dönüştürücü takıp Focusrite SOLO kullanılabilir mi?
Yada 2i2

(Programda ayrı kayitlar ve düzenleme yapmayacagim. Sadece canlı performans anlık kayıt)

Müthiş. Teşekkür ediyorum sağolunuz üstad.
Peki LR çıkışlarından aldık sinyalı,kaybı önledik.
Ucuna dönüştürücü takıp Focusrite SOLO kullanılabilir mi?
Yada 2i2

(Programda ayrı kayitlar ve düzenleme yapmayacagim. Sadece canlı performans anlık kayıt)
Sizin durumunuzda Solo modelini hiç bir şekil ve şartta kullanamazsınız. 2i2 modelinin ön yüzünde bir çift combo giriş var. Çok emin olmamakla birlikte onlara klavyenizi L/R olarak girebilirsiniz ve 48V phantom power'ı açmazsınız. Belki bu şekilde olabilir. Ama nasıl çalışır o konuda dediğim gibi emin değilim. ( Ben bugüne kadar klavye için combo giriş hiç kullanmadım. Sadece line-in giriş kullandım. ) Adamlar esasında combo girişteki 1/4" jack girişi alternatifini elektrikli gitar için yapmış. Yalnız bu durumda da aynı anda vokal ve klavye kayıtı alamazsınız. Aynı anda hem vokal hem de klavye kayıtı almak istiyor ve riske girmek istemiyorsanız 4i4 modelini tercih etmeniz gerekir.

Son düzenleme:
bu işinizi görür

8802237874226.webp

Solo'da 1 preamp 2i2'de 2 preamp girişi varmış.
Bunun anlamı şu mu;
Preamp olan girişten direkt hoparlöre çıkış olur ve yüksek ses alınır.
Preamp yoksa hoparlöre baglanmaz.

solo da bir line giriş ve bir mic giriş var mic girişten mikrofon girersin diğerinden de org u girersin gösterdiğim kabloyla yani focusrite solo'ya bir mikrofon ve bir org bağlanır.

Vermiş olduğunuz değerli bilgiler yorumlar ve zaman ayırdığınız için her ikinize de teşekkür ediyorum.
Bununla kalmadım,harici araştırma da yaptım. İnşallah bu hafta içi kartı alıp haftasonu denemesini yapabilirim.
Görüşmek uzere.

solo da bir line giriş ve bir mic giriş var mic girişten mikrofon girersin diğerinden de org u girersin gösterdiğim kabloyla yani focusrite solo'ya bir mikrofon ve bir org bağlanır.
@J-P günümüzdeki dijital klavyeler esasen stereo enstrümanlardır. O yüzden üreticiler L/R çıkışlara sahip olacak şekilde bu cihazları üretirler. Siz yaptığınız bu öneri ile arkadaşımızı yanlış yönlendirdiğinizin farkında mısınız bilmiyorum ? Çünkü arkadaşımız sizin önerdiğiniz kablo bağlantısı ile sadece mono kayıt alabilir. Eğer mono kayıt almasında her hangi bir sıkıntı yoksa tabii...

2i2 gen.2 aldım.
Program olarak repaer'miydi ve diğerleri denedim.
En sonunda en iyisi yillardır kullandığım Audocity'e döndüm.

Denemelerimi kombinasyon ve testlerimi yaptım. Istediğim gibi olacak sanırım.

Her ikinize de ayırmış olduğunuz zaman ve verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ediyorum.

Geri