Foruma Dair...

Maalesef ben konuyu çok akılcı bulmadım. Açılan konular da verilen cevaplar da arz talep ilişkisinin sonucu. Biraz beyin kullanıp, 300 tl param var Metallica tonu almak istiyorum ne alayım şeklinde sorular sorulmazsa kalite artacaktır. Acaba bu tarz sorularla gelen ve hiç aklını kullanmadan soran neslin sonucu olmasin bu?
Ayrıca sanatla ilgilenen her insanın normalden biraz fazla egosu vardır. Zaten yoksa sanat yapamaz. ( ister amatör ister profesyonel). Bu ego nedeniyle insanlar gitarlarini bebekleri olarak goruyor. Tıpkı bir annenin babanın evladı ile gurur duyması gibi. Çocuğuyla gurur duymayan birey iyi bir ebeveyn olabilir mi? Gitarinin begenilmesini istemeyen biri iyi bir gitarist olabilir mi bu yolda ilerleyebilir mi?
Neden hep başkalarından bir beklenti içerisindeyiz? Şu yok bu yok hep sitem fakat düzeltmek adına aksiyon yok. Özür dilerim ama lafla peynir gemisi yürümez, icraat görelim. Şikayeti olan, şikayet konusu hakkında adım atmalı birşeyler yapmalı. Bunda başarılı olmasa da ısrarcı olmalı pes etmemeli. Yoksa o yok bu yok deyip çekilmek kolayciliktan öte bir tavır değil.
Herşeyi devletten beklemeyin 🙂

Son düzenleme:
Dediklerinize katılmakla beraber aradığınız ortam için avrupa&amerika kuruluşlu, genel olarak ingilizce konuşulan forumlara gitmenizi öneririm.

Burayı birkaç yıldır takip eden, üyeliği yeni olan biriyim. Buradaki "ekipmana göre muamele" olayını yabancı sitelerde buraya kıyasla çok az görüyorum. Duvar kadar kolonunuz ve birkaç tane lambalı amfiniz varsa kral; ucuzundan bir gitar+dijital amfiniz varsa köpek çeken o kadar fazla adam var ki. Şu dediğim muameleyi yapan arkadaşlar yüzünden aradaki iyi abiler de gidiyor.

İşin ilginç tarafı böyle soruların günümüzde halen gelmesi. İnternet uçsuz bucaksız derya iken "ibanezin zırt pırt modeli marshall'ın hebele hübele amfisiyle anlaşır mı?" soruları buradaki üstatlara gına getiriyordur.

Not: Zaten yeni üye olduğum için kimseyle kavgam gürültüm yok, mesajı hedef göstererek yazmadım.
Ben burada köpek çeken bir tavrı hiç kimseden görmedim. Aksine en ucuz maliyetle istenene yaklaşılması için usanmadan yardımcı olan insanlar var büyük cogunlukla. Sanırım burada bir haksızlık var. Yada algida secicilik söz konusu. O şekilde tavrı olan insanlar zaten hiç bir ortamda barınamaz burası dahil.

Bu forum gitar forumuna dönmüş ona katılıyorum. Davulcu veya basçı zaten memlekette yetişmiyor var olan adamlar yılların elemanı o da arabesk pop bilmem ne peşine düşmüş kendine hayrı yok çok net söyleyeyim. Neden müzisyne çıkmıyor? Hayal gücü yok. Sonunda popçu arabeskçi olunacağana dair o kadar kuvvetli telkinler var ki özellikle ehli eski müzisyenlerden. Bizden o yüzden bir cacık olmuyor beyler. Biz kendi aramızda takılmaya devam ederiz anca. Benim görüşüm bu.

Bu işin temelinde hazır cevapçılık var. Şöyle ki; örneğin ben bu forumu 2005 yılında takip etmeye başladım, ama sırf saygımdan foruma üye olmam 4 sene sonradır. Sadece okudum, bilgi edindim, tutup da "hangi gitarı alayım" tarzı başlıklar açmadım, ki tanıdığım birçok arkadaşım da aynı yoldan geçti. Ama şimdi öyle değil, gençler geliyor buraya, "grg170dx mi alayım x2 mi" diyor. Forumda zilyon tane başlık var benzer minvalde. İnsanlar cevaplamaktan bıkmış, haklı olarak. Bir de daha vahimi, 15 yaşındaki çocuk burada düzgün cevap alamayınca "bro, pampolin, ciciş" tarzı hitaplarda bulunuyor abi/ablalarına karşı. Hoş değil. Eğer ki başlık düzgün bir Türkçe ile açılırsa ve konu mantıklı ise cevaplanma oranı artıyor zaten. Örneğin benim açtığım "Blues JR'dan Mesa tonu almak" konusunda çok değerli paylaşımlar var. Ama tutup da bu tavrın "beboli hangi gitarla başlasam" başlıklarında bulunmasını beklemeyin.

İkinci konu, ekipman şovu yapma. Evet, özellikle ben bu konuda oldukça fazla şey paylaşıyorum, aldığımı çoğu zaman atmıyorum ama özellikle farklı bir ekipmansa daha sonra o ürünü almak isteyen birisinin soru sorabilmesi adına paylaşımda bulunuyorum. Kaldı ki bana çok mesaj gelir; abi şunu almışsın, nasıl? falan tarzında. Tüketim çağı, herkes herşeyden çok çabuk sıkılıyor. Onun için yeni ekipman alırken de insan bir arkadaşına sorma ihtiyacında bulunuyor. Onun için bunu da "artislik" olarak düşünmeyin. Benim ilk gitarım ve amfim Stagg idi. Oralardan buralara geldik 12 yıl içerisinde. Tabii ki bilgi paylaşımında bulunup şovumuzu yapacağız, kimse gocunmasın. Mezun olup iş sahibi olunca sizlerde anlayacaksınız durumu.

Son düzenleme:
Bu işin temelinde hazır cevapçılık var. Şöyle ki; örneğin ben bu forumu 2005 yılında takip etmeye başladım, ama sırf saygımdan foruma üye olmam 4 sene sonradır. Sadece okudum, bilgi edindim, tutup da "hangi gitarı alayım" tarzı başlıklar açmadım, ki tanıdığım birçok arkadaşım da aynı yoldan geçti. Ama şimdi öyle değil, gençler geliyor buraya, "grg170dx mi alayım x2 mi" diyor. Forumda zilyon tane başlık var benzer minvalde. İnsanlar cevaplamaktan bıkmış, haklı olarak. Bir de daha vahimi, 15 yaşındaki çocuk burada düzgün cevap alamayınca "bro, pampolin, ciciş" tarzı hitaplarda bulunuyor abi/ablalarına karşı. Hoş değil. Eğer ki başlık düzgün bir Türkçe ile açılırsa ve konu mantıklı ise cevaplanma oranı artıyor zaten. Örneğin benim açtığım "Blues JR'dan Mesa tonu almak" konusunda çok değerli paylaşımlar var. Ama tutup da bu tavrın "beboli hangi gitarla başlasam" başlıklarında bulunmasını beklemeyin.

İkinci konu, ekipman şovu yapma. Evet, özellikle ben bu konuda oldukça fazla şey paylaşıyorum, aldığımı çoğu zaman atmıyorum ama özellikle farklı bir ekipmansa daha sonra o ürünü almak isteyen birisinin soru sorabilmesi adına paylaşımda bulunuyorum. Kaldı ki bana çok mesaj gelir; abi şunu almışsın, nasıl? falan tarzında. Tüketim çağı, herkes herşeyden çok çabuk sıkılıyor. Onun için yeni ekipman alırken de insan bir arkadaşına sorma ihtiyacında bulunuyor. Onun için bunu da "artislik" olarak düşünmeyin. Benim ilk gitarım ve amfim Stagg idi. Oralardan buralara geldik 12 yıl içerisinde. Tabii ki bilgi paylaşımında bulunup şovumuzu yapacağız, kimse gocunmasın. Mezun olup iş sahibi olunca sizlerde anlayacaksınız durumu.
Çok dürüst cevap olmuş özellike son paragraf ülkede neden gelişmenin olmadığını da cevaplamış 🙂

forumda artık müzik konuşulmadığı konusuna katılıyorum, çokça da ifade ettim. yine de söylemek lazım, foruma yazan insanlar genellikle sorumluluklarından ötürü müziğe çok fazla zaman ayıramayan insanlar. bir ayağımızda geçmiş günlerde olsun bağımızı kopartmayalım evimizde gitarlar amfiler bulunsun yaklaşımını seviyoruz.

samimi bulmadığım nokta şu: müzik, "rock" müzik diyelim; youtube'da soundwave'de yapılmaz. internet kendini kanıtlama yeri değil. kayıt yapıp paylaşma işini hele orjinal içerik değilse çok gereksiz bulurum. başlığı açan arkadaşımızın yaşlarında günde 5-6 saat müzik dinleyip gitar çalıyordum. gitar çalmayı "spor" olarak da görmem. yeri geldi canım sıkıldı eric clapton şarkılarında akor yürüyüşerinin üstüne saatlerce solo çaldım kalıplara hakim olayım diye. normalde açıp dinlemem. kimseden de bir şey öğrenmedim, kimse şöyle yap bunu çalış demedi. denmesine de gerek yok zaten bütün bilgi ortada artık; şarkılar, notalar vs. bir kaç arkadaş bulup düşe kalka beraber bir şeyler öğrenmek, sahneye çıkmak zor olmasa gerek.

neyse kimsenin başka birinin yarım yamalak "tornado of souls" yorumunu milyonun kez youtubedan izlemek istediğini, kimsenin "bakın symphony-x'ten ne çaldım" diyen birinin youtube videosuna hit aldırmak istediğini sanmıyorum. sonraki jenerasyona ilişkin gözlemim iyi değil, "rock" kavramını anlayamadığınızı düşünüyorum. 10 yıl önce aynı gün aynı saatte birden fazla konser olurdu. sonra gelen neslin artık bir bilgisayarın önünden kalkıp, dışarı çıkması lazım. thrash metalin "şerefi" için kavga edecek olurduk eskiden, heyecanlı olun biraz. boşverin internette ne konuşuluyor, kim ne gitar almış, kim ne egzersiz önermiş. veselinoviç'in bir devre arası dediği gibi "çıkın oynayın."

forumda artık müzik konuşulmadığı konusuna katılıyorum, çokça da ifade ettim. yine de söylemek lazım, foruma yazan insanlar genellikle sorumluluklarından ötürü müziğe çok fazla zaman ayıramayan insanlar. bir ayağımızda geçmiş günlerde olsun bağımızı kopartmayalım evimizde gitarlar amfiler bulunsun yaklaşımını seviyoruz.

samimi bulmadığım nokta şu: müzik, "rock" müzik diyelim; youtube'da soundwave'de yapılmaz. internet kendini kanıtlama yeri değil. kayıt yapıp paylaşma işini hele orjinal içerik değilse çok gereksiz bulurum. başlığı açan arkadaşımızın yaşlarında günde 5-6 saat müzik dinleyip gitar çalıyordum. gitar çalmayı "spor" olarak da görmem. yeri geldi canım sıkıldı eric clapton şarkılarında akor yürüyüşerinin üstüne saatlerce solo çaldım kalıplara hakim olayım diye. normalde açıp dinlemem. kimseden de bir şey öğrenmedim, kimse şöyle yap bunu çalış demedi. denmesine de gerek yok zaten bütün bilgi ortada artık; şarkılar, notalar vs. bir kaç arkadaş bulup düşe kalka beraber bir şeyler öğrenmek, sahneye çıkmak zor olmasa gerek.

neyse kimsenin başka birinin yarım yamalak "tornado of souls" yorumunu milyonun kez youtubedan izlemek istediğini, kimsenin "bakın symphony-x'ten ne çaldım" diyen birinin youtube videosuna hit aldırmak istediğini sanmıyorum. sonraki jenerasyona ilişkin gözlemim iyi değil, "rock" kavramını anlayamadığınızı düşünüyorum. 10 yıl önce aynı gün aynı saatte birden fazla konser olurdu. sonra gelen neslin artık bir bilgisayarın önünden kalkıp, dışarı çıkması lazım. thrash metalin "şerefi" için kavga edecek olurduk eskiden, heyecanlı olun biraz. boşverin internette ne konuşuluyor, kim ne gitar almış, kim ne egzersiz önermiş. veselinoviç'in bir devre arası dediği gibi "çıkın oynayın."
Thrash için kavga olursa bende gelirim @spitz :vamp::vamp::vamp:

Ayrıca müzik konuştuğumuz thrash till death başlığımız var meraklısını oraya bekleriz 🙂

Bir soruya yanıt gelmiyorsa soruda başka bir problem olabilir...insanlar soruya odaklanamadan yeni başlıklar açılıp ilgi bekleyen başlık gerilere düşüyor olabilir...

Valla o kadar başlık açtım mzüikle ilgili 3 kişiden fazla katılan olmadı .
Müzik yapmak onu dinlemek ve bu konuda fikir sahibi olmak para verip ekipman almaktan daha zor şeyler. Para verip ekipman sahibi oluyorsun 1 - 2 ay bir tatmin içindesin ondan sonra süreç başa dönüyor. Tüketim hastalığı bu devrin olmazsa olmazı zaten.
Birde insan zoru sevmez zaten şimdi bu internet bu playstation geçmişte olsaydı 1980'lerde dinlediğimiz bir çok grubu dinleyemezdik çok ciddiyim. Odada albüm dinlemek mi daha güzel yoksa Witcher 3 oynamak mı ? Sorun sitede , forumda, insanlarda değil. Evrim bu değişiyoruz. Şimdi bu VR gözlüklerle filan sahne deneyimi bile yaşayabiliriz. Odandasın ama gözlükle 20000 kişiye stadyum konseri veriyorsun Hetfield olmuşsun filan 😀 Arkanı dönünce Lars var.

Valla o kadar başlık açtım mzüikle ilgili 3 kişiden fazla katılan olmadı .
Müzik yapmak onu dinlemek ve bu konuda fikir sahibi olmak para verip ekipman almaktan daha zor şeyler. Para verip ekipman sahibi oluyorsun 1 - 2 ay bir tatmin içindesin ondan sonra süreç başa dönüyor. Tüketim hastalığı bu devrin olmazsa olmazı zaten.
Birde insan zoru sevmez zaten şimdi bu internet bu playstation geçmişte olsaydı 1980'lerde dinlediğimiz bir çok grubu dinleyemezdik çok ciddiyim. Odada albüm dinlemek mi daha güzel yoksa Witcher 3 oynamak mı ? Sorun sitede , forumda, insanlarda değil. Evrim bu değişiyoruz. Şimdi bu VR gözlüklerle filan sahne deneyimi bile yaşayabiliriz. Odandasın ama gözlükle 20000 kişiye stadyum konseri veriyorsun Hetfield olmuşsun filan 😀 Arkanı dönünce Lars var.
emin ol ilk işimiz konser vermek olur o gözlüklerle 😆😆😆😆

Bence şeyde olacak birlikte olduğun insanı istediğin gibi gösterecek gözlükler kaplama yani sıradan biriyle berabersin gözlüğü takacan o Adriana Lima olacak filan . Daha şimdiden Snapchat bile yapıyor fotoğrafını bunun 😀 Helloween ne demiş Come with me Future World hahahaa.

Thrash için kavga olursa bende gelirim @spitz :vamp::vamp::vamp:

tireş güreş kalmadı artık, keşke olsa da takışsak milletle. gençler son feci bisikletçi 🙂 anatemacıları opetçileri döveriz de, bilek metalciler galleş adamlar jilet milet atarlar...

hey gidi lisedeyken "false metal" a karşı duruş sergilerdik. şimdi gittik devlet memuru olduk. songlessbird'e de katılıyorum playstation bozuldu evladım ölmüş gibi üzüldüm, ahaha alet servisteyken bahaneyle iki üç gitar çalıyorum.

tireş güreş kalmadı artık, keşke olsa da takışsak milletle. gençler son feci bisikletçi 🙂 anatemacıları opetçileri döveriz de, bilek metalciler galleş adamlar jilet milet atarlar...

hey gidi lisedeyken "false metal" a karşı duruş sergilerdik. şimdi gittik devlet memuru olduk. songlessbird'e de katılıyorum playstation bozuldu evladım ölmüş gibi üzüldüm, ahaha alet servisteyken bahaneyle iki üç gitar çalıyorum.

Ben oyunları kenara attım beni etkileyen albümleri tek tek en azından ritm olsa bile çalıyorum. Amaç olunca keyifli de oluyor.

Iron Maiden, Killers, Number Of The Beast, Piece Of Time, Powerslave, Kill Em All, Ride The Lightning, Master Of Puppets, Show No Mercy ,South Of Heaven, Screaming For Vengeance bitti tabii ki öyle %100 perfect çalmaya uğraşmadım ömür kısa iş güç . Şu anda Hell Awaits ile meşgülüm de adamlar ciddi abanmışlar. Sonra Bonded By Blood olacak. Aslında Megadeth de istiyorum da ben bu şarkıların çoğunu yarım saatte filan çıkarıp çaldım zaman istiyor Mega şarkıları. Bu albümlerden şarkı çalmak isteyen olursa tiyo veririm bu arada. Çalması en keyifli şarkılar :

The Four Horsemen, Die By The Sword, Trapped Under Ice, Disposable Heroes , Powerslave albümünün hemen hemen tamamı bir tek o gıcık Back To The Village dışında. Purgatory ve tabii ki Murders In The Rue Morgue.

bulun kafa 3-5 kişi haftada bi akşam stüdyoya gidin.. harbi eğlenceli oluyor.. biz yapıyoruz, evde tıngırdatmaktan zevkli.. boş vakitlerde de düşünecek bişey oluyor, muhabbet oluyor, onu mu çalsak yok bu olmaz diye..

Ben enstrüman ve kaynağın böylesi olduğu bir dönem de üretimin de aynı seviyede olduğunu düşünmüyorum.Hatta biraz daha ileri gideyim korkunç derecede güzel ekipmanlar görmeme rağmen (sadece site içi değil),aynı oranda bir beste veya üretim bolluğu ne yazık ki yok.Benim şahsi görüşüm binlerce dolarlık ekipmanlarla (bar veya ticari iş değilse) cover yapmak komik geliyor.Bunun yanında 25 yaş üstü kitleyi müzikte tutmak hayat şartlarından dolayı çok zor bir olaya dönüştü ki tahminimce 14-15 yaşında başlamış biri için tam ''iyi'' olma dönemidir bu dönemler.Bunlar ufak görünümlü ama olayları şekillendiren önemli kavşaklar.

@resatkayon komik gelmesin lütfen..
insanlar iş güç aile çocuk peşinde koşuyor.. evde bebe uyuduktan sonra biraz tıngırdatıyor.. onda da beste yapacak enerjisi isteği olmayabilir.. işi gücü olduğu için de gençken imrendiği pahalı güzel gitarlara amfilere sahip olup tıngırdatmasını coverını bunlarla yapmak, gözünü kapatınca kendini bir hendrix bir gilmour gibi hayal edebilir..
ellemeyin.. insanlar müzikle uğraşsın da nasıl rahatına gönlüne uygunsa öyle uğraşsın..
bugünün gençleri yarın düşük motivasyon hırs ve enerjileri ile ve yüksek maddi imkanlarıyla gitar çalmak istediklerinde diyecekler mi kendilerine aman napıyorum diye? 50 yaşında kırmızı üstü açık spor araba almaya ok, komik ama, gitar başka bi durum.. kimselere hava basmadan kendi kendimizle paylaşabileceğimiz bişey.. çalmak iyidir.. alsın eline ilk gelen gitarı çalsın herkes..
bizim sorunumuz çalmayı ertelemek ekipman için bilmemne için ava çıkarak..

Ben enstrüman ve kaynağın böylesi olduğu bir dönem de üretimin de aynı seviyede olduğunu düşünmüyorum.Hatta biraz daha ileri gideyim korkunç derecede güzel ekipmanlar görmeme rağmen (sadece site içi değil),aynı oranda bir beste veya üretim bolluğu ne yazık ki yok.Benim şahsi görüşüm binlerce dolarlık ekipmanlarla (bar veya ticari iş değilse) cover yapmak komik geliyor.Bunun yanında 25 yaş üstü kitleyi müzikte tutmak hayat şartlarından dolayı çok zor bir olaya dönüştü ki tahminimce 14-15 yaşında başlamış biri için tam ''iyi'' olma dönemidir bu dönemler.Bunlar ufak görünümlü ama olayları şekillendiren önemli kavşaklar.

Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Eskiden insanların iyi ekipmana ulaşması daha zordu ve kişiler önce bir aleti gözlerine kestirirdi ve sonra o aletin ustası olmak için çaba gösterirlerdi. Şimdi böyle bir hedefe kilitlenme olmadığı için insanlar kerameti enstürmanda arıyorlar ama henüz gitarlar aranjör klavye noktasına gelemediği için kerameti bulamayınca hemen satıp yenisini almaya gidiyorlar. Ya da başka bir alette o ışığı gördüklerini düşünüp onu satın alıyorlar. Bu sadece gözlemimdir, bende ekipman alıp satıyorum bazen. Hatta ara sıra bu değişiklikleri yapmakta faydalı oluyor. Fakat amaç üretmekse bunun müziğin önüne geçmemesi lazım. Ha koleksiyonerlik için bu alış verişler yapılıyorsa o apayrı bir konu hiç sözüm yok. O arkadaşlarımızda öyle keyif alıyorlardır. Sonuçta bana göre iyi yapılmış bir enstürmanda bir sanat eseridir ve onu seyretmek, ona dokunmakta kişiye büyük bir keyif verebilir.

Mesela telecaster çalan müthiş adamlar var youtube 'da izliyorum. Adamlar tabii ki çok iyi gitarist ama telecaster'ın ustası olmayı başarmışlar. Gitarın her milimini, en ufak sesini bile maksimum verimle kullanıyorlar ki bu çok ciddi bir emektir. Bence güzel yaklaşımlar.

Özetle her noktayı kaybetsek bile müzikten, enstürmandan keyif alma noktamızı kaybetmeyelim. Bu bir savaş meydanı değil. İki tane jamsession düzenledim. O kadar güzel kayıtlar geldi ki. Benden çok daha güzel gitar çalan arkadaşlarımızı gördükçe benimde birşeyler yapma istediğim geliyor.

valla bu konuda hiç lafı dolandırmayacağım.
İnsanlar artık cidden müzikle ilgilenmiyor. Sorsan am7 hangi notaları içerir bilmez ama gider butik pedalları alır .
Arkadaş senin amacın müzik olmalı sen melodileri çalamıyorsan o muhteşem pedal ne yapsın ? bi de bu pedalların arasında muhteşem farklar varmış gibi takılanları da anlamıyorum. Yarıştırıyorlar ekipmanları yok şu daha kompresli yok dolgun solo tonları.
Sen müzik yapamıyorsun daha tonu ne yapacaksın ? Muhteşem çal en iyi ekipmanı hak et ona lafım yok hakkındır. Çünkü müziğine hizmet eden her şeyi almak mantıklı.
1000 amfi modellemesi içeren prosesör alıyorsun ama sadece mesa olanı açıyorsun. Bu nasıl bi çelişki ? Sen ne yapıyorsun onu bil ne istiyorsun ?

Uzun lafın kısası artık müzik değil gösteriş önemli 180bmp de sweep,2500 dolarlık amfiler , taklit coverlar sonu yok...
Dolayısıyla insalar da buna ilgi gösteriyor işin özüne ilişkin soru ve konular ilgi görmüyor. Çünkü ona ilgi yok.

Bazı dostlarımız ne kadar gerilmiş böyle. Keşke tüm bu arkadaşlar beğenmedikleri bu forumu, eksik gördükleri açılardan zenginleştirmek için bir şeyler yapsalar. Forum sizsiniz beyler..

Başkalarının pahalı ekipmanları ve müzikteki yeterlilikleri de sizleri bence bu kadar rahatsız etmemeli. Muhtemelen siz de birgün parayı bulursunuz. Bu da büyük ihtimalle müzik dışı bir alandan olur ve para kazanmaktan müzik çalışmaya da vakit bulamayabilirsiniz. Paranız olunca da şu an sahip olamadığınız pahalı müzik aletlerinden de pek tabii ki isteyebilirsiniz. Bir de bakmışsınız daha 30'u bulmadan şu an hararetle eleştirmekte olduğunuz insanlardan birisi haline gelmişsiniz.

Neyse.. Büyüklerinize karşı daha toleranslı olun derim. 😉

Son düzenleme:
@resatkayon komik gelmesin lütfen..
insanlar iş güç aile çocuk peşinde koşuyor.. evde bebe uyuduktan sonra biraz tıngırdatıyor.. onda da beste yapacak enerjisi isteği olmayabilir.. işi gücü olduğu için de gençken imrendiği pahalı güzel gitarlara amfilere sahip olup tıngırdatmasını coverını bunlarla yapmak, gözünü kapatınca kendini bir hendrix bir gilmour gibi hayal edebilir..
ellemeyin.. insanlar müzikle uğraşsın da nasıl rahatına gönlüne uygunsa öyle uğraşsın..
bugünün gençleri yarın düşük motivasyon hırs ve enerjileri ile ve yüksek maddi imkanlarıyla gitar çalmak istediklerinde diyecekler mi kendilerine aman napıyorum diye? 50 yaşında kırmızı üstü açık spor araba almaya ok, komik ama, gitar başka bi durum.. kimselere hava basmadan kendi kendimizle paylaşabileceğimiz bişey.. çalmak iyidir.. alsın eline ilk gelen gitarı çalsın herkes..
bizim sorunumuz çalmayı ertelemek ekipman için bilmemne için ava çıkarak..
Budur.

Geri