Sevgili
@herıs009
Cevabınızdan, henüz forum kültürünün ne demek olduğunu bilmediğiniz ve bu forumun tarihi hakkında yeterli bilginiz olmadığı çıkarımını yapıyorum...Ve bunlar olmadan, maalesef konuyu uçtan uca değerlendirebilmenin mümkün olmadığını düşünüyorum...
Geçenlerde başka bir başlıkta da benzer bir tavır sergilemiştiniz, söylem şekliniz "yapmıyorsunuz, böyle" vb. sanki tek bir doğru olduğunu ve onun sizin söylediğiniz olduğunu gösterir nitelikle, "böyle değerlendiriyorum, bence böyle, böyle varsayıyorum, böyle anlıyorum" vb. değil, siz nasıl düşünüyorsunuz bilemiyorum ama benim yaşımda bu şekilde ifadeler komik oluyor...Ayrıca, bir üye bir soru soruyor, diğer üyeler elbette buna cevap verirken, kendi tecrübelerini kullanarak cevap vereceklerdir ve eğer çok fazla üye bu şekilde cevap veriyor/düşünüyorsa, o zaman bu söylenenin doğru olma olasılığı artacaktır...Şimdi bana "Milyarlaca sinek yanılıyor olamaz" örneği vermeyin lütfen, sırf bu nedenle forum olgusu var, bazı tecrübeli, bilgili üyelerin varlığının önemi işte burada ortaya çıkıyor...Siz kalkıp, sınırlı bilgi ve tecrübenizle "bu böyle değil, böyle" der, bunu da tartışma yapmayacak şekilde kestirir atar, "budur doğrusu" gibi savunur, hatta "siz b.k bilmiyorsunuz, tek bir tane doğrusu yok" vb. noktalara getirirseniz bunun tasvif edilecek bir yanı kalmaz...
Sizi anlayabiliyorum, "benim de fikrim var, ben de cevap veririm, ne var bunda, cevap da mı vermeyeyim" yada "ya, o kadar para verip gitar/ampli/pedal alacağım, elbette soru soracağım, ulan, altı üstü cevap versinler" diye düşünüyorsunuz...Ama şunu unutuyorsunuz, kimsenin böyle bir zorunluluğu yok, ayrıca, tecrübeli üyeler cevap vermeyince, henüz eline yeni gitar almış tecrübesiz arkadaşlar cevap veriyor ve böylelikle forum yanlış bilgilerle doluyor...Günümüzde bilgiye ulaşmak kolay ancak doğru bilgiye ulaşmak zor, forumdaki eski üyeler de bunu istiyor, ancak böyle soruların devamlı gelmesi, sonuç olarak forumu öldürüyor...Bu nedenle bütün söylemleriniz yanlış olduğunu ve bir süre sonra ne demek istediğimi sizin de anlayacağınızı değerlendiriyorum...
Sizden ve sizin gibi tavır sergileyen arkadaşlardan bir ricam var, lütfen zaten sınırlı sayıda tecrübeli ve yardım etme niyetindeki üyelere forum tecrübeniz artana kadar seviyeli tartışma niteliği olmayan cevap vermeyiniz...Forumları forum yapanlar işte bu tür üyeler, aksi takdirde, satış sitelerinden bir farkı kalmıyor forumların...
Bunları alının diye yazmadım, sadece rahatsız olduğum bir konu ile size serzenişimi aktarmak istedim, sürçü lisan ettiysem affola...
Sevgiler ve saygılar...