DaveMustaine_64 demiş ki:Bence bütün bu projenin çok farklı bir anlamı var, ortaya çıkan bu kaliteli üründen ayrı olarak. Abdurrahman abi bizim birkaç şeyi somut olarak görmemizi sağladı, bence rock müzikle uğraşan insanlar için bunlardan önemli bir şey olamaz.
İlk olarak rock müziğin kendi haline bırakılmış, dışarıdan bakan insanlara çok yabancı gelen bir dünya olmasına rağmen, içine girildiğinde gerçekten etkileyici bir kavram olduğunu insanların anladığını/hissettiğini bize gösterdi. Daha da önemlisi bu fotoğrafların ulaştığı rock müzik ile ilgisi olmayan insanlara bu etkiyi yaşattı... Klibin Fotoğraf Sanatçıları Derneği'ndeki etkisi bunun mükemmel bir örneği olsa gerek!
Ayrıca günümüzde o kadar çok grup var ki, barların ve organizatörlerin para amaçlı yaptıkları içeriksiz konserler o kadar çok ki, gruplar piyasa içerisinde nerede durduklarını, gerçekten bir şeyler yapıp yapmadıklarını, boşa "emek" sarfedip sarf etmediklerini sorguluyorlar çok sık... Abdurrahman abinin fotoğrafları eminim ki bir çok grubu bu konuda çok cesaretlendirdi, insanın kendisini atmosferi çok iyi yansıtan o fotoğraflarda görmesi muhteşem bir his. Bazı konserlerimizin öyle fotoğrafları var ki baktığım zaman konserde olduğumdan daha fazla gaza geliyorum! Vay be diyorum. Gerçekten daha fazla çaba sarfedip daha iyi şeyler yapma isteği duyuyorum yani... Ayrıca yaptığımız işi, verdiğimiz konserleri tabiri caizse fasa-fiso olarak gören ailemin "bir şeyler yaptığımız" hissine kapılmasını sağladı Abdurrahman abinin fotoğrafları (bilmiyorum bu sizin için önemli bir şey mi, ama fotoğrafların bu yönde bir etkisi olduğu açık) Eminim bir çoğunuzda daha aynı durum söz konusu...
Ben tanıdığım bütün gruplar adına Abdurrahman abiye teşekkür etmek istiyorum, mükemmel fotoğraflar çektiği için değil, resmen amatör rock müzik piyasasını sahiplendiği, bizden biri gibi davrandığı hatta olduğu için. Bunu sadece bir iş bir proje olarak görüp, gelip resimlerini çekip giden birisi de olabilirdi, fotoğraflar bizimle hiç paylaşılmayabilirdi vs.
Biraz geç de olsa babalar günün kutlu olsun Abdurrahman abi! Her şey için teşekkürler... 🙂