Yahu 50 m² mekanlarda ampullü amfiye ne kadar yükleneceksiniz de gerçek gücünü göreceksiniz? 🙂 (Mesajlarınız ironi içeriyor da ben anlamadıysam affedersiniz)
Neyse başlığı amacından cikarmayayim, herkesin ampulü kendine 🙂🤘🏽
Mertcan'a sorun ne kadar yüklendiğimi, o iyi bilir provalardan
🙂 Sabaha karşı 4'te değil amfi açmak, şunu doya doya çalabildiğim bir ortama sahibim çok şükür.
Ama bir amfinin karakterini ortaya koyacağı seviyeye ancak stadyumda çıkılabileceğini düşünmeniz, benim arkadaşıma/grup arkadaşıma takılmak amacıyla yaptığım yarı ciddi yorumlardan daha "facepalm" bir hareket. Mikrofon teknolojisini araştırmanızı öneririm. Bir süredir kullanımda olan güzide bir aygıt olur.
Diğer taraftan da beyanımda ciddiydim. Başlıktaki herhangi bir kişiye doğrudan ettiğim bir laf yoktu ancak popüler ürünlere dair çok fazla insan "hype" trenine katılarak beyanda bulunuyor. Ancak bu kişilerin yetkinliklerini, tecrübelerini, hangi aygıtlardan dinlediğini bilmeden, sırf yazdığı/konuştuğu için ciddiye alıyoruz. Ben telefon hoparlöründen kıyas videosu dinleyerek binlerce dolarlık satın alım yapan adam da gördüm mesela. Çok komikti.
Bu nedenle - bir miktar mesai yaptığım yan uğraşlarımdan biri olan YouTube kanalım sebebiyle de - beni bir nebze olsun tanıyan bilen arkadaşlara bir selam yollamak, yakında paylaşacağım içeriğe dair bir haber vermek amacıyla başlığa yazdım. Zira internette de birçok içerik üreticisi var. Makyajlı IR'larla, küçümsenerek yok gibi gösterilmeye çalışılan post prodüksiyon dokunuşlarıyla, insanlara sürekli mal satabilir konumda kalarak markaların sempatisini toplamaya çalışan bir ton adam var. Bunların eline de de verseniz okey duyuluyor. Ama alıp evde kendiniz çalınca alakası olmadığını görüyorsunuz. Tabi siz bununla cebelleşirken, YouTube bir sonraki ürünün aynı günde onlarca adam tarafından yayınlanmış videosuyla boyanıyor.
Mesela bu başlıkta da birçok defa Fractal'ın ne kadar detaylı olduğundan bahsedilmiş. Power tüpünün voltajına kadar oynayabiliyormuşuz. Elinde Fractal olan/almayı düşünen kaç tane adam bugüne kadar bir lambalı power katının neye nasıl tepki verdiğine şahit oldu da bu özelliğe heyecanlanabiliyor. Tebrikler, bir başka insanın "ben voltajı 23.826 yapıyorum çok güzel oluyor" dediğini duyduğunuz/okuduğunuz için siz de bunu yaptığınızda tonun "aynı amfi gibi" olduğuna inanarak bu ürünü kullanacaksınız.
Koca bir plugin kullanıcıları grubu, sırf YouTube'daki tutoriallar öyle yapıyor diye her seferinde şak diye 4000 hz kısmadı mı? Neden yaptığını, neyi değiştirdiğini, neden 3750 ya da 4218 hz değil de tam 4000 hz kıstığını bilmeden arkadaş ortamlarında "Hacı 4K kısınca bi topluyor, güzel oluyor." diye aynı şeyi tekrar etmedi mi?
Bi ben mi denk geldim/geliyorum bu insanlara sadece?
Uzun lafın kısası, burada dijital ürünleri ne kadar sevdiğimi, kullandığımı, başarılı bulduğumu uzun uzun anlatmayacağım ama herhangi bi dijital ürünü de "tıpkısının aynısı" diye övmeden önce "orijinalini" ne kadar biliyoruz ki diye kendimize sormamız fena olmaz mı?
Bu arada aklımı dev çeldiniz, bayram seyran, mahalleyi boş bulunca evin bahçesine bi full stack kurup sokağın başından mikrofonlayacağım. Bu yapılacak. O zaman ciddi ciddi görürüz STADYUM SOUNDUNU DA.
Şimdilik selametle, önümüzdeki 1 - 2 hafta içinde aletin videosu yayında olur.