Fractal Audio Axe Fx III Mk II Turbo Hakkında

10 seneyi aşkın süredir Fractal Audio ürünleri kullanıyorum son 5-6 senedir Axe Fx3 sahibiyim. Ozz Guitar youtube kanalımdaki vidolarında ses örneklerine ulaşabilirsiniz. Bence rakipsiz ve sorunsuz bir alet. Tek sorunu çok detaylı olması 🙂
Takip ediyoruz hocam Tr'de rakipsizsiniz bence. Ayrıca lesson kısmı çok faydalı. Amfi mikrofonlamaya kayıt kuyut vs işlerine oldukça hakim ve başarılı biri olarak sizin yorumunuz bence gerçekten önemli.

10 seneyi aşkın süredir Fractal Audio ürünleri kullanıyorum son 5-6 senedir Axe Fx3 sahibiyim. Ozz Guitar youtube kanalımdaki vidolarında ses örneklerine ulaşabilirsiniz. Bence rakipsiz ve sorunsuz bir alet. Tek sorunu çok detaylı olması 🙂
Ne güzel egosuz, tertemiz, ekipmanını gösterip kötü ton sunanlara inat mis gibi bir kanalmış. Desteklerimi sunuyor ve teşekkür ediyorum.

Hocam merhaba , Fractal Axe Fx Ultra'da kullanmışsınız bir dönem , sene 2025 hala tercih edilebilir mi?

Valla belli bir kisimdan sonrasini okuyamadim 😁. Ancak yakin zamanda arkadaşımdan Axe FX Fm3 aldım.Yurtdisinda oldugumdan henüz deneyemedim ancak alırken mevcut butcemle Prs Mt15 ve loadbox-ir loader almayıda düşündüm. Ancak Dip ses sorunları , efektler için ilave bütçe ayırma gereksinimi , stüdyo için ayrı bir ekipman gereksinimi gibi nedenlerden .Axe FX almaya karar verdim. Bayadır plugin kullanıyordum. En sonundada Archetype -Nolly i aldım .Jcm simulasyonu bana göre berbat gainin etkisi çok kotu fulleyince bile benzer bir kirilma hissiyatı alamadım. 5150 de orjinalinden biraz uzak olsada kullanılabiliyor.
Onun disinda daha oncesinde line 6 X3 live kullanmış biri olarak prosesorlerin kullanılabilirliğini seviyorum. Ton olusturma knoblarin etkisi çok farklı işliyor hatta bazen çok şaçma işliyor bu rağmen iyi ton cikaramiyacaginiz anlamina gelmiyor ki yapılan kayıtlar ve yorumlarda Axe FX en iyisi olarak goruluyor. Geçmişte Lambalı amfi olarak Marshall valvestate vs100 um vardı yani bir gerçek amfiye prosesorler tabiki ancak yaklaşır .Gerçek amfide tonlar çok daha detaylı ve sesin kırılma şekli çok daha karmasik ve karakteristiktir. Dijital ürünler biraz daha sample gibi hatta bazen aynı marka adı altında farkli amfi simülasyonlarınin gaini aynı işliyor gibi geliyor.. Axe FX i de denedikten sonra yorumlarimi tekrar yazarım

Fractal Audio sayesinde benim gas bitti diyebilirim, o bitmek bilmeyen ton kovalama olayını bu sayede bitirdim.
Küçük bir analog setup tuttum sadece fractal dışında. Amfi pedal işi gerçekten çok zor ve maliyetli, yok izole güç kaynağıydı, power conditioner idi, true bypass pedalları idi, yok compressor idi, equalizer idi derken gerçekten maddi manevi olarak zorlayan bir süreç. Sürekli bir arayış içindesiniz.
Fractal ürünlerinin en büyük sorunları usb lerin arızalanması özellikle System on Chip olarak calışan FM3 de çok görülüyor. Ekranlar çok adi gözlük bezi ile silerken bile çizebiliyorsunuz. Malzeme kalitesi benim beklentimin genel olarak altında, butonlar olsun paketleme olsun. Quad cortex bu alanlarda daha başarılı, ama ses konusunda gerçek amfiden daha iyi diyebilirim, biraz simulacra gibi, mesela amfilere orjinalinde olmayan knoblar ekleyebiliyor. Soundlar arası saniyeler içinde geçebiliyorsunuz, dynacabs ile artık ir bile aramıyorsunuz.
Ben poweramp ve kabin yerine direk referans monitorüne girmeyi daha mantıklı buluyorum çünkü kabin sesi renklendiriyor içinde kabin simulasyonu var zaten, sadece 7-8 inchlik bir monitör tercih edilmeli.

Ben poweramp ve kabin yerine direk referans monitorüne girmeyi daha mantıklı buluyorum çünkü kabin sesi renklendiriyor içinde kabin simulasyonu var zaten, sadece 7-8 inchlik bir monitör tercih edilmeli.

Şu cümledeki fundamental hatayı anlatarak üründen alacağınız verimi arttırmayı çok isterdim ama tonum kötü donum mavi bir küskün olduğum için birşey diyemiyorum.

Siz yine bi kabin kısmını kapatarak lambalı power/amfi fxloopu devamına bir kabin ile deneyimleyin ürünü. Belki daha renkli, daha “responsive” bir deneyim olur. 12” bir gitar aporlörünün üretebileceği low end, punch ve havayı itme hissi bence yapısal olarak 7-8” çaplarında bir referans monitöründen elde edilebilir bir olay değil.

Bir ipucu* Kabin simülasyonu yalnızca kabin içermez, kullanılan mikrofonun rengini de içerir. Bu nedenle saf bir kabin sesi değil kabin + mikrofon sesi sunar. Belki de sunmaz. Stadyuma çalmadığım için bilmiyorum. Siz bi googlelayın bence bunları.