Fractal Audio'dan yeni ürün: VP4 - Kazığın zirvesi

Aynı anda sadece 4 efekt bloğu kullanılıyor. ABD fiyatı 700 dolar.

Sarı siteye düşmüş bir tane. 42 bin TL.
Fractal fan boy tayfası kendi forumlarında neden 700 dolara bu cihazın ne büyük bir nimet olduğunu anlatmak için 9 takla atmakla meşguller.
Arpası fazla gelmek böyle bir şey...
Elbette Fractal'I başardıkları için takdir ediyorum, ürünlerini kullanmışlığım var.
Ama 700 dolara sadece 4 tane efekt bloğu çalıştıran cihaza methiyeler düzen kafalara ne demek lazım bilemedim.
Boss GX-100, (yakında GX-10 geliyor), Ampero II serileri, eski de olsa Line 6 HX... Bunların tümü de bu fiyat bandında ürünler sunuyor, cihazlar saymakla bitmeyecek kadar çok özellik içeriyor ve ses kalitesi olarak da çok iyi işler çıkaranları var.

Neural ve Quad Cortex'in de kabahati büyük gelinen bu noktada, çünkü doğru düzgün rekabet edemediler.

Keşke IK Tonex'e ek olarak bir tane de iddialı bir efekt prosesörü çıkarsa diyorum. Silip süpürürler piyasayı.

İdeal cihaz... prosesörlerin altın kasesi...
headrush Core tasarımında ama biraz daha küçük ve ergonomik (ekran aynı kalacak şekilde)
içinde komple Tonex altyapısı ve tüm Tonex Amplitube'a da Full üyelik
kablosuz expression pedal (cihazı masada, pedalı yerde kullanmak için)
bnları bir araya getiren buyursun 700 değil 1700 vereyim

Fractal fan boy tayfası kendi forumlarında neden 700 dolara bu cihazın ne büyük bir nimet olduğunu anlatmak için 9 takla atmakla meşguller.
Elbette Fractal'I başardıkları için takdir ediyorum, ürünlerini kullanmışlığım var.
Ama 700 dolara sadece 4 tane efekt bloğu çalıştıran cihaza methiyeler düzen kafalara ne demek lazım bilemedim.
Boss GX-100, (yakında GX-10 geliyor), Ampero II serileri, eski de olsa Line 6 HX... Bunların tümü de bu fiyat bandında ürünler sunuyor, cihazlar saymakla bitmeyecek kadar çok özellik içeriyor ve ses kalitesi olarak da çok iyi işler çıkaranları var.

Neural ve Quad Cortex'in de kabahati büyük gelinen bu noktada, çünkü doğru düzgün rekabet edemediler.

Keşke IK Tonex'e ek olarak bir tane de iddialı bir efekt prosesörü çıkarsa diyorum. Silip süpürürler piyasayı.
700 $ değil bu arada fiyat, 699 $, lütfen dezenformasyon yapmayalım 🙂 üstelik indirimli fiyatı.

Fiyat cidden şaka gibi, aynı rakama Headrush Prime alabiliyorsun şu an, dünyanın özelliği var içinde, 14 tane fx block falan filan..

Fractal'da Samsung gibi, markasının ekmeğini yeme peşinde, bi Axe-Fx ile yürüdüler zamanında, ki öncesinde de Eleven Rack hype'ı vardı, üstüne koyamadılar daha, sonra hype tahtı Kemper'e devroldu, o bitti şimdi Quad Cortex'de sıra, bakalım QC'den kim devralacak 🙂

700 $ değil bu arada fiyat, 699 $, lütfen dezenformasyon yapmayalım 🙂 üstelik indirimli fiyatı.

Fiyat cidden şaka gibi, aynı rakama Headrush Prime alabiliyorsun şu an, dünyanın özelliği var içinde, 14 tane fx block falan filan..

Fractal'da Samsung gibi, markasının ekmeğini yeme peşinde, bi Axe-Fx ile yürüdüler zamanında, ki öncesinde de Eleven Rack hype'ı vardı, üstüne koyamadılar daha, sonra hype tahtı Kemper'e devroldu, o bitti şimdi Quad Cortex'de sıra, bakalım QC'den kim devralacak 🙂
Hatta Fractal Apple oldu sanki🙂
Bunların antidotu da Tonex oldu.
Tonex artı GX-100 ile muhtemelen Fractal kalitesine rakip olmak mümkün (böyle bir iddia okumuştum). Çok daha da hesaplı oluyor işin ilginç tarafı.

İdeal cihaz... prosesörlerin altın kasesi...
headrush Core tasarımında ama biraz daha küçük ve ergonomik (ekran aynı kalacak şekilde)
içinde komple Tonex altyapısı ve tüm Tonex Amplitube'a da Full üyelik
kablosuz expression pedal (cihazı masada, pedalı yerde kullanmak için)
bnları bir araya getiren buyursun 700 değil 1700 vereyim
Tonex cihaz olarak şu anda ilk vaad ettiğinin çok ötesine geçmiş durumda, insanlar paralarının karşılığını fazlasıyla aldı diye düşünüyorum.
Diğer taraftan, bu iş artık sabit zincirde efektin yerini belirleme özgürlüğünden, herhangi bir efekt bloğunu birkaç kez kullanabilme özgürlüğüne doğru evrildi. 2 farklı sinyal yolu, birden fazla reverb-delay kullanabilme gibi lüksler mevcut.
Çıtayı buraya koyunca Tonex çok ilkel de kalıyor bir yandan. Ayrıca pitch/envelope filter/synth bazlı efektler de ayrı bir noktaya geldi.
Tonex sanki daha konservatif-geleneksel bir gitarcı pazarını hedefliyor ve/veya "ben işin o tarafına girmeyeceğim, onu da başkaları yapsın" şeklinde bir konumlandırma var kafalarında.
Günlerdir "efektör" klasmanında bir şeyler bakınıyorum. Çoğu ya overkill ya da aşırı basit.

Son düzenleme:
Bak bak birde maile 😂
IMG_9717.webp

20.000 TL'ye Headrush Flex Prime alıp geçerim. İsterse sesi analoga %99 yakın çıksın 4 efekt bloğu nerede 14 efekt bloğu nerede. Bir de headrush yeni klon teknolojisi ile amfinin dinamiklerini bile klonlayabiliyor. Gain düşükken alt uçlar biraz az duyulurken gaini kademeli olarak arttırınca alt uçlar belirginleşiyor. Fractal FM9 mükemmel gerçekçi tonlara sahip. Bütçe sorun olmazsa alacağım ilk cihaz bu olurdu.

20.000 TL'ye Headrush Flex Prime alıp geçerim. İsterse sesi analoga %99 yakın çıksın 4 efekt bloğu nerede 14 efekt bloğu nerede. Bir de headrush yeni klon teknolojisi ile amfinin dinamiklerini bile klonlayabiliyor. Gain düşükken alt uçlar biraz az duyulurken gaini kademeli olarak arttırınca alt uçlar belirginleşiyor. Fractal FM9 mükemmel gerçekçi tonlara sahip. Bütçe sorun olmazsa alacağım ilk cihaz bu olurdu.
Headrush başından beri tonlar konusunda çok eleştiri aldı. Daha yeni cihazlarda da gecikme sorununa dair çok fazla şey söylendi.
En kötü ihtimalle analog cihaz ile kombine ederim diye düşünüyordum, ama o zaman latency daha da ciddi problem haline gelebiliyormuş.
Bu nedenle ben halen Ampero II veya Boss GX serisini düşünüyorum. Ama muhtemelen "her zaman açık" kafasında kullanacağım bir veya iki analog pedal ile...

Headrush başından beri tonlar konusunda çok eleştiri aldı. Daha yeni cihazlarda da gecikme sorununa dair çok fazla şey söylendi.
En kötü ihtimalle analog cihaz ile kombine ederim diye düşünüyordum, ama o zaman latency daha da ciddi problem haline gelebiliyormuş.
Bu nedenle ben halen Ampero II veya Boss GX serisini düşünüyorum. Ama muhtemelen "her zaman açık" kafasında kullanacağım bir veya iki analog pedal ile...
Belki Flex Prime ile gecikme sorununu çözmüşlerdir. Biraz cihazın kullanılmasını bekledikten sonra araştırma yapıp yeni modele bir şans vermekte fayda var. Şahsen ben öyle yapacağım.

Headrush' ta hiç gecikme yaşamadım ya da kulağım bozuk. Bir ihtimal delay açık sanıyor da olabilirim. 😂
Çok değişken şeyler okudum bu konuda.
Şöyle de bir şey var sanırım. Sinyalin işlenmesinden bağımsız olarak (latency ile kast edilen esasında bu sonuçta), footswitch çalışma prensibi üzerine basıldığında değil, bırakıldığında aktive olacak şekilde imiş. Bunun sebebi de, uzun süreli basma ile farklı fonksiyonlarına erişilmesini sağlamanınn başka türlü mümkün olmayışı. Öyle yazmış birisi.
Buna alışmak gerekir, bu ayrı bir mesele. Ama sinyal yolundaki gecikmeyi versiyon 4 ile birinin ölçmesi lazım🙂

Bende pek gecikme yaşamadım,switch değişiminde eğer bir setlistiniz baya dolu ise (100+) gecikme hafif olabiliyor,Bunun yolu da çok favori tonlarınızı ayrı bir setlist de tutmanız,hızlı geçişlerde sorun olmuyor o zaman.

Çok değişken şeyler okudum bu konuda.
Şöyle de bir şey var sanırım. Sinyalin işlenmesinden bağımsız olarak (latency ile kast edilen esasında bu sonuçta), footswitch çalışma prensibi üzerine basıldığında değil, bırakıldığında aktive olacak şekilde imiş. Bunun sebebi de, uzun süreli basma ile farklı fonksiyonlarına erişilmesini sağlamanınn başka türlü mümkün olmayışı. Öyle yazmış birisi.
Buna alışmak gerekir, bu ayrı bir mesele. Ama sinyal yolundaki gecikmeyi versiyon 4 ile birinin ölçmesi lazım🙂
Yeni güncelleme ile bu problemi ortadan kaldıracak bir ayar getirdiler. Switch e basılı tutup işlem yapma özelliği kapanabiliyor. Bu sayede basıldığı anda işlem gerçekleşiyor.

Bu iyiymiş. Tabii daha da iyi olan, adamların müşteri talebine yanıt vermesi.
En can alıcı nokta bence,bir üründe kullanıcı feedback lerine değer vermek bir firmayı ya yüceltir ya da yerin dibine sokar.

Ben en büyüğüm en iyisiyim kibrini gösteren Nokia,Yahoo,Ericsson,Kodak vb firmaları buna çok iyi örneklerdir..

Baya dolmuşsun belli ki, haklısın da! Fractal fanboyların o 700 dolarlık cihaza destan yazmaları biraz komik oluyor gerçekten. Tamam, Fractal’ın modellemeleri harika, ürünleri de kaliteli ama fiyat/performans denklemine bakınca artık bu “lüks sınıf” işinden çıkıp havalı oyuncak ligine kaydılar gibi.

Bahsettiğin alternatifler çok daha makul ve işlevsel Boss GX-100 mesela, kullanıcı dostu bir arayüz, sağlam efektler ve sahnede güvenilirlik sunuyor. Üstelik fiyat olarak çok daha erişilebilir.
Ampero II zaten ses kalitesi olarak bekleneni veriyor, taşınabilirlik avantajı da cabası.
Line 6 HX Stomp, hem taşınabilir hem de hâlâ ciddi anlamda güncel kalmayı başarıyor.

Neural DSP Quad Cortex için ise kesinlikle katılıyorum. Ürün çok vaatte bulundu ama tırt! Beklentilerle ürünün yetenekleri arasındaki uçurum fark edilince, saçma sapan bir durum oluştu.. Rekabet eksikliği yüzünden fiyatlar da çılgın seviyelerde kaldı.

IK Tonex ise şu anda sadece amp modelleme üzerine yoğunlaşmış durumda, ama dediğin gibi sağlam bir efekt ünitesi çıkarırlarsa piyasayı gerçekten karıştırabilirler. Daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edebilir ve rekabeti artırabilirler.

Bence şu an piyasa dengesi şöyle, Fractal fanboylar lüksün keyfini çıkarıyor, orta seviye kullanıcılar Boss, Line 6 gibi cihazlarla mutlu. Ama açıkçası Fractal’ın bu fiyat politikasıyla orta segmentteki kullanıcıları kaybetmeye devam edeceği aşikâr. Yani "kaymak takımı için oyuncak" kategorisinde kalacak gibi görünüyor.

Geri