Garanti Kapsamına girer mi?

Seni yönlendirdikleri yer burasımı ? yetkili servis olarak hizmet veriyoruz diyor da sitesinde.

birde burası varmış.
AKG'nin beni yönlendirdiği yer Aztek Teknoloji. "Akg markasının teknik servis hizmetini vermemekteyiz. Satıcı firma ile görüşmenizi öneririz." şeklinde bir cevap yazdılar. Ardından başka bir mail atarak benden fatura görseli istediler.

Bu firmalar kendi bünyelerinde teknik servis olmasa bile ürünü değiştirmek zorunda değil mi?
Satıcıya bu sabah fatura görseli ile durumu anlatan bir mail ve whatsapp mesajı gönderdim. Hala cevap gelmiş değil.

www.ertekin.com.tr burası AKG sitesinde Türkiye Distribütörü olarak veriliyor. Tavsiyem bence burası ile de bir irtibat kur.
Yani hizmet vermeyeceğini belirten bir yer sonrasında neden fatura görseli talep etmiş anlayamadım.

AKG'nin beni yönlendirdiği yer Aztek Teknoloji. "Akg markasının teknik servis hizmetini vermemekteyiz. Satıcı firma ile görüşmenizi öneririz." şeklinde bir cevap yazdılar. Ardından başka bir mail atarak benden fatura görseli istediler.

Bu firmalar kendi bünyelerinde teknik servis olmasa bile ürünü değiştirmek zorunda değil mi?
Satıcıya bu sabah fatura görseli ile durumu anlatan bir mail ve whatsapp mesajı gönderdim. Hala cevap gelmiş değil.
Turkiye'de satılan garantili ürünlerin bir yetkili servisi olmak zorunda. Bir şekilde satici veya servis ilgilenmekten imtina etmiş bile olsa ve eline herhangi bir servis faturasi, makbuz veya tutanak vermese de bunu tüketici hakem heyeti başvurunda belirtip yine de işlem başlatabilirsin. Elinde bu surecle ilgili whatsapp veya başka yazışmalar varsa çıktılarını dilekcene ilistirirsin. Yoksa da dediğim gibi sikayet dilekcende belirtirsin. Ancak kaymakamlıkta calışan memurlar oncelikle servis veya satıcı ile görüşmüş olmanı ve bir sonuca varıp varmadigini soracaklardir. Bu yüzden satıcı veya servisin dönüşünü beklemen gerekiyor. Makul surede cevap vermemeleri de reddettikleri yönünde düşünülür.

Ben de anlamış değilim, yine de gönderdim.
www.ertekin.com.tr 'a da bir mail atıyorum o halde.
Abicim neden mail falan atıyorsun.
Doğrudan ara, konuş bir. Daha hızlı ilerlersin diye düşüyorum.

AKG sitesindeki bilgi doğru ise ve bu firma da bu markanın ithalatçısı ise Kanun gereği belirlenmiş kullanım ömrü boyunca satış sonrası bakım ve onarım hizmeti vermekle yükümlü bu firma.

Turkiye'de satılan garantili ürünlerin bir yetkili servisi olmak zorunda. Bir şekilde satici veya servis ilgilenmekten imtina etmiş bile olsa ve eline herhangi bir servis faturasi, makbuz veya tutanak vermese de bunu tüketici hakem heyeti başvurunda belirtip yine de işlem başlatabilirsin. Elinde bu surecle ilgili whatsapp veya başka yazışmalar varsa çıktılarını dilekcene ilistirirsin. Yoksa da dediğim gibi sikayet dilekcende belirtirsin. Ancak kaymakamlıkta calışan memurlar oncelikle servis veya satıcı ile görüşmüş olmanı ve bir sonuca varıp varmadigini soracaklardir. Bu yüzden satıcı veya servisin dönüşünü beklemen gerekiyor. Makul surede cevap vermemeleri de reddettikleri yönünde düşünülür.
Anladım, çok teşekkür ederim açıklayıcı yorumunuz için. Tüm yazışmalarımı whatsapp veya mail üzerinden yapıyorum. Böylece elimde yeterli kanıt olacak.

@justaperfectday
@Amon
Satıcı beni DTL elektroniğe yönlendirdi. Garantisi olan bir ürünün kargo ücretini bana yıkacaklar sanırım.
DTL Elektronik denen yerin senin ürününün gerçekten yetkili bir servis olduğunu kesinleştirmek gerek.
Yetkili olmayan bir servis ürüne işlem yaparsa, bu defa bir dava açtığında sen haksız duruma düşeceksin. Hem de ürün garanti kapsamı dışında sayılacak.
Bu firma gerçekten yetkili servis ise gönder ürünü ama gönderirken ücret iadesi veya değişim talepli yolla. Tamir edilmesi durumunu da müşteri onayı alınarak yapılması şartı ile gönder.
Daha önce paylaştığım ertekin denen yer AKG nin sitesinde globalde Türkiye temsilcisi olarak verilen firma. O firmayı da aramanı tavsiye ederim.

Klasik Türkiye vukuatları. Amazon sahibi uzaya gitti diye millet bok atıyor sırf zengin diye ama amazondan aldığım hiçbir üründe sıkıntı yaşamadım. Adamlar gık diyince gık diyeni mahcup edercesine geri dönüş sağlayıp zararını fazlasıyla karşılıyor. Yine en azından tüketici heyeti var. Hakkınızı sonuna kadar savunun, hakkınızı eninde sonunda alırsınız. O da büyük önderin 100 yıl önce kurduğu altyapının sayesinde. Kalan hukuk kırıntılarını sonuna kadar kullanın. Bedeviler ülkeyi ele geçirmeye devam ederse bu da hayal olur yakında.

Arkadaşlar süreç hakkında güncelleme yapmak istiyorum:

distribütör ile iletişime geçtim ve DTL elektroniğin yetkili teknik servis olduğu bilgisini teyit ettirdim.
Süreç şöyle işliyormuş; Biz ürünü gönderirken kargo ücretini ödüyoruz, servis ürüne bakıyor ve ürünün garanti kapsamında değerlendirilmesi halinde bize kargo ücretini ödüyor. Kargo ücretinin 43 Türk lirası olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

Mantıken bu durum, tüketicinin haklarını özgürce kullanmasını engelleyen bir uygulama. Dolayısı ile ben hukuki açıdan "sıkıntılı" olarak yorumluyorum. Ben avukat değilim ancak bugün cebimdeki sonra parayla ufacık bir kutuyu 43 liraya İstanbul'a yolladım. Buraya tüm süreci aktaracağım ve gelecekteki arkadaşlara yardımcı olacağına eminim.

Geri