Gelin Beraber Pedal dizelim

Selam beyler. Biraz bahsedeyim konudan. ☺️
Prosesor tecrübem sıfır. Sadece 15 seneden daha fazla bir süre önce gitara yeni başladığımda fasulyeye benzeyen mavi bir prosesor kullanmıştım hatırlamıyorum bile. Uzun süre sonra müziğe yeni döndüm ve prosesor almaya karar verdim ama pod go, mx5, hx stomp, ampero, kemper , axe8 gibi aletlerin arasında kayboldum karar verme mekanizmam çöktü. Ben de sizden yardım alayım dedim.

Geçmişte setup kurmuştum ve bu setup ile melodic death falan yapıyordum. Prosesor alırsam organik Sound alamama korkusu yaşıyorum. Şu an çalıştığım grupla sahne olayımız var ve acele etmek istiyorum biraz. Ton takıntım yüzünden de acaba analog setup mı kursam diye düşündüm. 2000’ler Türkçe rock yapıyoruz dolayısıyla siz olsaydınız nasıl bir setup kurardınız bana yardım edin 😬

Kuracağınız listede eq’sundan dropuna, wahından amfi kabin simülatörüne kadar yazın size zahmet. (Amfim yok.)

Amfi almayı da düşünmüyorum. Direkt mixe girecek şekilde bir setup diliyorum.

Alternatif olarak direkt sisteme girilebilen tech21'in eski tip analog pedalları ve güncel muadili mooer'in pedalları var.Ancak üstte belirtildiği gibi güncel bir prosesör sizin için daha mantıklı olacaktır.Çeşitlilik ve pratik olması açısından prosesörlerle muadil pedalların pek mukayese edilebilebileceğini zannetmiyorum.

Selamlar. Öncelikle amfiniz olmadığı için pedal setup kurmanızı önermem. Muhtemelen sahnedeki amfiye bağlayacaksınızdır ve pedal ayarlarını çalacağınız amfi neyse onda yapmanız en sağlıklıdır. Çaldığınız her farklı mekanda bu ayarlar da değişmek zorundadır.
Prosesör alma kararınız güncelse hala,
|

verdiğiniz markalardan yola çıkarak ayırdığınız bütçeyi 45-50 bin tl olarak düşünüyorum, yazdıklarınızdan en iyisi tabi ki fractal ax8(bildiğim kadarıyla axe fx2 ile çok benzer) tabi yanında olmazsa olmazı expression pedalı eski ama hala diğerlerini ezer, alabiliyorsanız şuan en güncel olan fractal fm3 veya fm9 kesinlikle öneririm, onun dışında kemper de tabii ki iyidir ama ben sevmem pek, line6 helix stomp iyidir fakat sahne açısından pek kullanışlı değil o yüzden helix lt öneririm alabiliyorsanız direkt helix floor u alabilirsiniz. Pod go bu saydıklarımın yanında güçsüz kalabilir, daha ucuzdur ama aynı fiyatta olan tüm prosesörleri döver. Hatta şuan çok övülen yeni prosesörleri dahi amfi kabin pedal simulatörleri açısından rahatça döver.

Alternatif olarak direkt sisteme girilebilen tech21'in eski tip analog pedalları ve güncel muadili mooer'in pedalları var.Ancak üstte belirtildiği gibi güncel bir prosesör sizin için daha mantıklı olacaktır.Çeşitlilik ve pratik olması açısından prosesörlerle muadil pedalların pek mukayese edilebilebileceğini zannetmiyorum.
Ben de mooer radar vs gibi amfi cab simülatörü alıp direkt mixere girerim diye düşündüm. İçinde vox ac30, fender baseman59, mesa boggie gibi seçenekler var ama o da dijital yazılım olduğu için yine soundu etkiler , bu mantıkta kemper daha mantıklı olur gibi düşündürdü bi an. Yani ciddi ciddi amfisiz olunca soundu korumanin , lambalı amfi tadı almanın bir yolu yok sanırım.

Selamlar. Öncelikle amfiniz olmadığı için pedal setup kurmanızı önermem. Muhtemelen sahnedeki amfiye bağlayacaksınızdır ve pedal ayarlarını çalacağınız amfi neyse onda yapmanız en sağlıklıdır. Çaldığınız her farklı mekanda bu ayarlar da değişmek zorundadır.
Prosesör alma kararınız güncelse hala,
|

verdiğiniz markalardan yola çıkarak ayırdığınız bütçeyi 45-50 bin tl olarak düşünüyorum, yazdıklarınızdan en iyisi tabi ki fractal ax8(bildiğim kadarıyla axe fx2 ile çok benzer) tabi yanında olmazsa olmazı expression pedalı eski ama hala diğerlerini ezer, alabiliyorsanız şuan en güncel olan fractal fm3 veya fm9 kesinlikle öneririm, onun dışında kemper de tabii ki iyidir ama ben sevmem pek, line6 helix stomp iyidir fakat sahne açısından pek kullanışlı değil o yüzden helix lt öneririm alabiliyorsanız direkt helix floor u alabilirsiniz. Pod go bu saydıklarımın yanında güçsüz kalabilir, daha ucuzdur ama aynı fiyatta olan tüm prosesörleri döver. Hatta şuan çok övülen yeni prosesörleri dahi amfi kabin pedal simulatörleri açısından rahatça döver.
Fm3/fm9/helix floor bi bakayım. Helixi çok araştırdım ama Türkçe kaynak pek yok. Fm serisine detaylı bakamadım bir bakayım ona da yine şimdi.

Geri