Gençler şuan hangi grup veya müzisyenleri dinliyor?Dinlemeye değer önerilerinizi bekliyorum.

Abi merhabalar. Senin dünyada kaldığın sürenin henüz yarısı kadar kaldım. Herhalde yeni nesil sayılırım. Yeni grup ve müzisyenleri ben de dinleyemiyorum. En fazla maruz kalıyorumdur sadece.
Pyschodelic, prog, jazz fusion dinlerim.

‘Alan Parsons’ (yer aldığı herhangi bir şarkının hoşunuza gideceğine eminim) yanlış hatırlamıyorsam Pink Floyd The Dark Side of the Moon yapımcısıydı. İşleri de bu albüm tadındadır o yüzden severim.
‘Asia Band’ (progcu eleman amcaların kurduğu ingiliz rock grubudur) elemanlar progcu olmasına karşın müziği bana progdan ziyade Journey grubu tadındadır. Hatta sonradan bir dönem bu grupta 3 kişi çıkıp daha prog işler yapar.
‘GPS’ Asiadan çıkan 3 elemanın kurduğu gruptur. Zaten 1 albümü var ama dolu doludur. Albümde boş yok. Bir dönem Asia grubunda olan Guthrie Govan da vardır grupta.
‘U.K.’ prog müziği daha 1970lerdeyken Dream Theaterla kapışabilecek düzeyde yapan çılgın ingilizlerin oluşturduğu gruptur.
Bir daha tekrar etmek istiyorum. Daha 70lerde, Dream Theaterla kapışabilecek düzeyde müzik yapan çılgın ingilizlerin oluşturduğu gruptur. Grup zaten yarı yarıya King Crimson ve Yesten oluşur 😂.
Daha sonra birçok değişim de geçirirler. Gelen gideni çok olur gruba. Davulda Bill Bruford varken zamanla Terry bozzio(livelarını izlemek büyük zevk), Marco Minneman da çalmıştır. Tabi kafa kırdırtan asıl eleman Allan Holdsworth adlı uzaylı ingiliz amcadır. Kendi müzik türünü yaratmıştır bence bu uzaylı amca.
Bu kadar prog rock herhalde yeterli olur bir süre için. Zaten progu kulak uzun sürede sindiriyor. Yeterli enzimlere sahip değil 😂
Yaşınıza ufak bir gönderme de olsun diye
‘Level42’ öneriyorum. Funk jazz elementleriyle müthiş eğlenceli şarkıları vardır. Bass vokal abimiz çok güzel bass tokatlar. Bassçılar tanımalıdır kesinlikle. Guaranteed albümünü şiddetle tavsiye ederim. Bikaç şarkısında Allan Holdsworth da çaldı. Bunlardan biri Seven Years şarkısıdır. Favorimdir. Tavsiye ederimdir.
Benden bu kadar bugünlük teşekkürler 😄…
Konu hortlamışsa şu yorum tekrar hortlamalı bence....

Konu hortlamışsa şu yorum tekrar hortlamalı bence....

Okumamıştım, sayende göz attım. Gelecek vaad eden bir arkadaş. 🙂

A.Parsons ben de çok severim, Beatles da Bant teknisyeni, Hollies, John Miles, Al stewart; Prodüktör. lakin, Pink floyd'da yapımcı değil; ses mühendisiydi. P.F soundunu o oluşturmamıştır, dolayısı ile kendi işleri bu albümün ilgisi yoktur. Kendi çalışmaları değişkendir, daha çok senfonik pop denebilir.

Her Guthrie Govan fanında olduğu gibi iş, Asia ya, oradan iç projelere uzanmış. E öyle olunca doğal olarak 2006 Yılında kurulan grup, 60-70 lerin King CRIMSON' unu u tokatlıyor.

Okumamıştım, sayende göz attım. Gelecek vaad eden bir arkadaş. 🙂

A.Parsons ben de çok severim, Beatles da Bant teknisyeni, Hollies, John Miles, Al stewart; Prodüktör. lakin, Pink floyd'da yapımcı değil; ses mühendisiydi. P.F soundunu o oluşturmamıştır, dolayısı ile kendi işleri bu albümün ilgisi yoktur. Kendi çalışmaları değişkendir, daha çok senfonik pop denebilir.

Her Guthrie Govan fanında olduğu gibi iş, Asia ya, oradan iç projelere uzanmış. E öyle olunca doğal olarak 2006 Yılında kurulan grup, 60-70 lerin King CRIMSON' unu u tokatlıyor.
Dezenformasyon olmasın ama o ses mühendisi arkadaş; başlangıçta gitarist olan, ardından "Eric Clapton varken ben gitara virtüöz olamam" deyip ses mühendisliğine geçiş yapan bir geçmişe sahip; değil mi?

Dezenformasyon olmasın ama o ses mühendisi arkadaş; başlangıçta gitarist olan, ardından "Eric Clapton varken ben gitara virtüöz olamam" deyip ses mühendisliğine geçiş yapan bir geçmişe sahip; değil mi?

Öyle bir şey olduğunu sanmam çünkü gitarist kariyeri yok.

Söylediğin mantıksız. Çünkü; Belli bir eğitimden sonra 67 Yılında Abbey ROAD da mühendis olarak çalışmaya başlayan biri için. Bahsettiğiniz mühendislik eğitimi öncesi kararını vermesi, Clapton' un 60 lı yılların başında, henüz yıldızının çok parlak olmadığı yıllara denk gelecektir. Ayrıca herkes bilir ki; A. PARSONS bırak virtüözlüğü, akustik gitarla basit akorlar basar, altyapıya eşlik eder. Öyle bir özdeş kurmuş, rakip görmüş olabileceğini hiç sanmam. Başkası ile karıştırıyor olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Öyle bir şey olduğunu sanmam çünkü gitarist kariyeri yok.

Söylediğin mantıksız. Çünkü; Belli bir eğitimden sonra 67 Yılında Abbey ROAD da mühendis olarak çalışmaya başlayan biri için. Bahsettiğiniz mühendislik eğitimi öncesi kararını vermesi, Clapton' un 60 lı yılların başında, henüz yıldızının çok parlak olmadığı yıllara denk gelecektir. Ayrıca herkes bilir ki; A. PARSONS bırak virtüözlüğü, akustik gitarla basit akorlar basar, altyapıya eşlik eder. Öyle bir özdeş kurmuş, rakip görmüş olabileceğini hiç sanmam. Başkası ile karıştırıyor olabilir misiniz?
Muhakkak karıştırmışımdır, cümleye "dezenformasyon olmasın" diye başlamıştım zaten 😅 👍

Geri