Gibson ES-335 Studio gitarıma modifikasyon için fikirlerinizi alabilir miyim?

Selamlar, uzunca bir süredir foruma girmiyorum. Sonunda dayanamadım ve aklıma takılanları sizlerle tartışmak istedim. Başlıkta da yazdığı üzere bir es-335 memphis studio sahibiyim. Daha önce hiç pickguard takılı olanlardan çalmadım, fakat eski bir strat çalıcısı olarak bu gitar biraz bana çalım konforu olarak zor geldi. Hakimiyetimi arttırmak, sağ elimin altına destek olması açısından pickguard taktırmayı düşünüyorum. Bunun için gitarın orijinalliğini bozmaya değer mi? Ayrıca bir de vibramate aparatıyla bigsby olmayan modellere bigsby takılabildiğini öğrendim. Tremolo kullanmayı seviyorum. Bigsby’nin efekt olarak tremolo kadar esnek olmadığını da tahmin ediyorum. Merak ettiğim şey, eğer bu modifikasyonu yaparsam gitarın akort stabilizasyonunu olumsuz etkilemiş olur muyum?

Kendimce gitarda delik açılacak modifikasyonlardan uzak dururum. Fabrikasyon olmayan durumlardan kaçınırım. Ölçü tutmaz bişi olur sonra işin içinden çıkılmaz hale gelir. Zaten dünya kadar para ödersiniz bu tarz modifikasyona. Bence es 335 zaten güzel bir gitar. Modifiye parasi ile bir gitar alırsınız 😀

Kendimce gitarda delik açılacak modifikasyonlardan uzak dururum. Fabrikasyon olmayan durumlardan kaçınırım. Ölçü tutmaz bişi olur sonra işin içinden çıkılmaz hale gelir. Zaten dünya kadar para ödersiniz bu tarz modifikasyona. Bence es 335 zaten güzel bir gitar. Modifiye parasi ile bir gitar alırsınız 😀
Aslında vibramate kit ile bigsby gitarı delmeden takılıyor, askı pini ve köprünün vidalarına tutturuluyor. Fakat pickguard için delik açılması gerekiyor evet. Tam olarak bu noktada kararsız kaldım.

vibramate aparatıyla bigsby olmayan modellere bigsby takılabildiğini öğrendim. Tremolo kullanmayı seviyorum. Bigsby’nin efekt olarak tremolo kadar esnek olmadığını da tahmin ediyorum. Merak ettiğim şey, eğer bu modifikasyonu yaparsam gitarın akort stabilizasyonunu olumsuz etkilemiş olur muyum?
Bende bir ara elimdeki SG'ye Bigsby takmayı düşünüyordum. Bir forumdaşa sorduğumda aldığım yanıt birebir alttaki gibiydi. Kişisel tecrübemle sabit değil ama farklı pozitif yorumu olan varsa yine görüş yazarsa daha net bilgi sağlayabilir. Ben vazgeçmiştim alttaki görüş nedeniyle.

"Kullandiginiz an akort gidiyor. Onun disinda zaten floyd rose ile alakasi yok tahmin edebileceginiz gibi. Ufak tefek vibrato icin guzel ama onun disinda pek bir albenisi yok."

Tremolo çok gerekliyse bigsby yerine herhangi bir delme vb gerektirmeyen Duesenberg Les Trem II diye bir sistem var daha önce kullanmıştım akort açısından oldukça kararlıydı bozulmuyordu kolay kolay. Ama onun da yay kısmı büyük ve köprüye yakın olduğu için alt tellerde çalarken elim çarpıyordu pek rahat edememiştim bu kişiden kişiye değişebilir. Madem bu kadar strat özellikleri seven birisiniz satın bir strat alın hocam elinizdeki gitarı strata benzetmeye çalışmak yerine

Tremolo çok gerekliyse bigsby yerine herhangi bir delme vb gerektirmeyen Duesenberg Les Trem II diye bir sistem var daha önce kullanmıştım akort açısından oldukça kararlıydı bozulmuyordu kolay kolay. Ama onun da yay kısmı büyük ve köprüye yakın olduğu için alt tellerde çalarken elim çarpıyordu pek rahat edememiştim bu kişiden kişiye değişebilir. Madem bu kadar strat özellikleri seven birisiniz satın bir strat alın hocam elinizdeki gitarı strata benzetmeye çalışmak yerine
Strata benzetmek denemez aslında tam olarak istediğim sadece biraz vibrato yapabilmek. Gitarın çizgisini bozabilecek bir risk söz konusuysa tabiki istemem. Stratım var bu arada zaten.

Geri