Giriş seviyesi için ucuz elektro gitar önerisi

Selamlar dostlar. Hayatında eline neredeyse hiç gitar sürememiş birisi olarak (ki bu yüzden teknik bilgimin de pek olduğu söylenemez ) biriktirdiğim 6000 lira ile beni belli seviyeye kadar taşıyabilecek ucuz bir gitar arıyorum. Biliyorum bütçem oldukça düşük fakat öğrenci olduğumdan ve harçlıklarım dışında belli bir gelir kaynağım olmadığından "şu kadar süre bekle para biriktir şunu al" gibisinden önerilere pek açık değilim maalesef. En fazla oradan buradan bir şekilde borç alarak bütçemi 7000-7500'e kadar zorlayabilirim. Daha çok metal çalacağımdan sert tonlara çıkabilen bir gitar tercihimdir.
Şimdi şöyle ki ben normalde 7500'e 2.el bir Jackson js11 almayı planlıyordum ancak jackson js11 kullanmış bir arkadaşım bana sapının kaymadığını ve gövdesinin odununun da kolayca içine göçtüğünü, zayıf olduğunu söyledi. "6000 lira bandında başka bir önerin var mı peki?" diye sorduğumda da sevdiği bir içerik üreticinin New Orleans NHS9720 MX HSS hakkında olumlu konuştuğunu ona bakabileceğimi söyledi.
Eh durum böyle olunca da benim kafam allak bullak oldu tabi soluğu burada almakta karar verdim.

Şu iki gitardan birisini mi tercih etmeliyim veyahut sizin önerebileceğiniz bir model var mıdır?

Not:2.el piyasasında mağazalı satıcı olursa istanbul onun dışında sadece ankaradan gitar alabilirim.

Merhabalar. Bu platformda insanlar öneri yapabilir veya yol gösterebilirler. Onun dışında size gitar bulamaz kimse. O konuyu biraz yanlış anlamış olabilirsiniz. Bütçeniz de sizi bağlar, hangi önerilere açık olduğunuz da sizi bağlar. Yani biri size bence para biriktirin diyebilir. Biz size gitar satmaya çalışmıyoruz ki.

Bir de teknik bilgim zayıf diyorsunuz. Peki bunu nasıl giderebilirsiniz? Okuyarak. Ama okumuyorsunuz. Biraz forumu karıştırın. Yüzlerce sizin gibi başlık açan var. Genelinin altı dolu. Okuyarak sap kayması, odun göçmesi, metale çıkabilen gitar kavramlarını daha net öğrenebilirsiniz.

Baktığınız bütçeye göre tahmin edersiniz ki düşük seviye gitar alabilirsiniz. Bu gitarlarda da hareketli aksam ne kadar az ise o kadar iyi. Çünkü kullanılan malzemeler kaliteli değil. Bu sebeple sabit köprülü gitar bakın öncelikle. Araştırmanızı bu yönde yapın.

Geri