Gitar alıcam bilgili insanlardan destek istiyorum

Merhabalar yaklasik 1yilanyakindir elektro gitar caliyorum 1yila gore oldukca ilerleme kat ettim.Elimde ibanez grg170dx var gitarimi cok begeniyorum fakat bana birtakim sorunlar cikartti ve gitardan sogumaya basladim.Maas da alicam ise girdim bu gitari da satip gitar almayi dusunuyorum.Gitar icin butcem 20 25aralarinda bir sey dusunuyorum.V kasa cok seviyorum genelde metal caliyorum.V kasa yakinda denemeye gidicem bir magazaya ona gore fikirlerin degisebilir ama suanlik genel kalite olarak bakiyorum gitarlara deneme firsati bulamadigim icin.Şuanlik şöyle bir ilan carpti gozume dean markasini cok severim diger gitarlarina hastayim ama bu gitar yurtdisinda 300dolae civari galiba.Bu fiyat birwz fazla geldi sizin de degerlendirmenizi isterim.

Kanka selam.Surekli sahne alan biri degilim ve gitar secerken vs. hep v gitarlari eledim bu tutus zorlugu konfor konusu yuzunden.Ama asiri hosuma gidiyor yani gorunusu falan.Bugun nasip olursa is cikisi denemeye gidicem bir tane v.Ona gore kararim daha da kesinlesicek.Cunku cok mesaj okudum bununla alakali alisilinca strattan rahat diyenler var ama kimisi de adami sinir ediyor diyor.Attigin ilan ile de görüştüm 25kya olur demisti bana bugun videolarini aticak gitarin.Tesekkur ederim cevabini icin.Okulda programlarda sahne aliyorum bu arada sadece o da bir kere oldu ama seneye vs. olucak yine.

Son düzenleme:
Alışmak diye bir şey yok. Katı ve sabit bir cisim bu. Ya rahattır ya değildir. Kıyafet gibi esneyip üstüme iyi oturdu denecek bir şey değil.
Şekilli kasa ile ergonomi yönetimi belki alışılır ve kolaylaşır yani çarpmazsın, sürtmezsin, standa koyarsın vb .. Evde oturarak sol bacakta çalabilirsin, geleneksel tutuşla çalacaksan ayakta askı ile çalman lazım. Bir de belki bu bacak değiştirmeye "alışılır".
Mesela ESP SV hayatımda çaldığım en rahat 3 gitardan biridir, "alışmam" 3 dakika sürdü ama klasik Gibson V ver bana odun diye sobaya atarım bari bir işe yarasın derim.

Kanka selam.Surekli sahne alan biri degilim ve gitar secerken vs. hep v gitarlari eledim bu tutus zorlugu konfor konusu yuzunden.Ama asiri hosuma gidiyor yani gorunusu falan.Bugun nasip olursa is cikisi denemeye gidicem bir tane v.Ona gore kararim daha da kesinlesicek.Cunku cok mesaj okudum bununla alakali alisilinca strattan rahat diyenler var ama kimisi de adami sinir ediyor diyor.Attigin ilan ile de görüştüm 25kya olur demisti bana bugun videolarini aticak gitarin.Tesekkur ederim cevabini icin.Okulda programlarda sahne aliyorum bu arada sadece o da bir kere oldu ama seneye vs. olucak yine.
En önemli olan denemek. Geri kalan her şey yüzeysel yorum olur. Şu köprü daha kaliteli, bu manyetik daha yüksek çıkış veriyor gibi yorum yapılabilir ama total olarak baktığında gitar denenmeli.

Forumda bolca V mevzusu var, yakın zamanda bile birkaç sefer bunu konuşmuştuk. Yorumlardaki "alışınca" meselesi bir taraftan doğru çünkü V gitarı bacak arasında kullanırsanız ve buna alışırsanız strat olanları o pozisyonda V kadar rahat tutamıyorsunuz. Mevzu bundan ibaret.

Uçlarının çarpma konusu tamamen doğru, azami dikkatle bile mutlaka çarpılıyor ve haliyle sivri uçlar daha çok zarar görüyor ve belli oluyor.

Merhabalar yaklasik 1yilanyakindir elektro gitar caliyorum 1yila gore oldukca ilerleme kat ettim.Elimde ibanez grg170dx var gitarimi cok begeniyorum fakat bana birtakim sorunlar cikartti ve gitardan sogumaya basladim.Maas da alicam ise girdim bu gitari da satip gitar almayi dusunuyorum.Gitar icin butcem 20 25aralarinda bir sey dusunuyorum.V kasa cok seviyorum genelde metal caliyorum.V kasa yakinda denemeye gidicem bir magazaya ona gore fikirlerin degisebilir ama suanlik genel kalite olarak bakiyorum gitarlara deneme firsati bulamadigim icin.Şuanlik şöyle bir ilan carpti gozume dean markasini cok severim diger gitarlarina hastayim ama bu gitar yurtdisinda 300dolae civari galiba.Bu fiyat birwz fazla geldi sizin de degerlendirmenizi isterim.

sahibindende 20 25 civarı jacksonlar falan vardır genelde 18 bin tlydi yanlış hatırlamıyosam bi tane schecter demon 1 v kasa vardı ilk defa gördüm v kasa demon 1 ama bu fiyatlardaki jacksonlardan çok farkı değildir ekleme yapayım cort evl emg manyetikli olanlarada bak derim

En önemli olan denemek. Geri kalan her şey yüzeysel yorum olur. Şu köprü daha kaliteli, bu manyetik daha yüksek çıkış veriyor gibi yorum yapılabilir ama total olarak baktığında gitar denenmeli.
Dün müzik dükkanına gittim.Abi v kasa gitar denemek istiyorum dedim ve adam bana egitim gitari oldugu icin amfiye baglayamayacagini söyledi sebebi oydu galiba yanlis duymadiysam.Zaten pena falan da yoktu ben de yanima almayi unutmusum.Aldim gitari elime iki dizimin arasina aldim.Bekledigimden rahatti king v denedim.Ama 5dk falan bile surmedi yani hafifligine şaşırdım onun disinda klavyesi rahatti baya.Yani işin aslı hala tam emin olamadim oturup amfiye baglayip calmak denemek lazim ama yapamadim maalesef.Suanda da maaşımı bekliyorum.Aldigimda muhtemelen ustte de belirttigim gibi 20 25k bandina bir gitar alacagim.Hala tam kararlastirmis degilim.Onerilerinize tavsiyelerinize açığım yine de.Tesekkurler

sahibindende 20 25 civarı jacksonlar falan vardır genelde 18 bin tlydi yanlış hatırlamıyosam bi tane schecter demon 1 v kasa vardı ilk defa gördüm v kasa demon 1 ama bu fiyatlardaki jacksonlardan çok farkı değildir ekleme yapayım cort evl emg manyetikli olanlarada bak derim
kanka cort konusunda bir onyargim var.Bi ara çok gömüldü elektro gitar konusunda.Emg manyetikli cort gordugumde bile direkt icimden bi ses ALİRSİN KORT OLURSUN CORT diye bagiriyor.Tam emin degilim genelde elektro gitar konusunda hep görmüyorlar cortu kalitesiz diye.Bilemiyorum yani yine de tesekkur ederim bu konu hakkinda bilginiz varsa beni de bilgilendirirseniz sevinirim.

Forumda bolca V mevzusu var, yakın zamanda bile birkaç sefer bunu konuşmuştuk. Yorumlardaki "alışınca" meselesi bir taraftan doğru çünkü V gitarı bacak arasında kullanırsanız ve buna alışırsanız strat olanları o pozisyonda V kadar rahat tutamıyorsunuz. Mevzu bundan ibaret.

Uçlarının çarpma konusu tamamen doğru, azami dikkatle bile mutlaka çarpılıyor ve haliyle sivri uçlar daha çok zarar görüyor ve belli oluyor.
Forumdaki tum V konularini mevzularini bastan asagi okudum.Sonucunda da dedim yani ben gidicem denicem oyle karar vericem.Demin de anlattim zaten denemeye gittim.Bekledigmden rahat geldi ama amfiye vs. baglayip calamadigim için bir de ordaki abi basimda bekledigi icin rahat edemedim.Alinca alisacagimi dusunuyorum yine dedigim gibi.Ki suan dusundugum gitar 2000 Epiphone flying V 58 korina ebony modeli.Jacksonda en begenmedigim sey dizimin arasina koyduğumda jak giris kisminin direkt dizimin ustune gelisiydi.O an kablo taktigimda nasil olcak diye dusundum endiselendim.Fakat epiphoneda jak girisi onde ve genel rahatlik olarak daha rahat dendi bana.Tesekkurler cevabiniz icin.

Alışmak diye bir şey yok. Katı ve sabit bir cisim bu. Ya rahattır ya değildir. Kıyafet gibi esneyip üstüme iyi oturdu denecek bir şey değil.
Şekilli kasa ile ergonomi yönetimi belki alışılır ve kolaylaşır yani çarpmazsın, sürtmezsin, standa koyarsın vb .. Evde oturarak sol bacakta çalabilirsin, geleneksel tutuşla çalacaksan ayakta askı ile çalman lazım. Bir de belki bu bacak değiştirmeye "alışılır".
Mesela ESP SV hayatımda çaldığım en rahat 3 gitardan biridir, "alışmam" 3 dakika sürdü ama klasik Gibson V ver bana odun diye sobaya atarım bari bir işe yarasın derim.
Bu demin ustte de bahsettigim Epiphone flying v sizin denediginiz Gibson V ile ayni kasa tasarimina mi sahip ? Cevabiniz beni sasirtti cunku forumda V gitar muhabbetlerini okurken genelde insanlar diger V gitarlara gore gibsonun V gitarlarinin cok dhaa rahat oldugunu hatta bazilari denedikleri en rahat gitar oldugunu belirtmislerdi.Kisiden kisiye cok degisiyor demek ki mevzu.Sizi de onceden forumda arastirma yaparkeb gormustum.Eminim bir bilgi birikiminiz vardir.Eger bu fiyat bandinda baska 2.el gitar oneriniz varsa bekliyorum.

Siz rahatlık olarak sadece gitari bacağınıza koyup çalmak olarak değerlendirmeyin. Epiphone ve Gibson'ın perde skalası 24.75". Yani perde araları dar. Radiusu 12". Yani klavye bombeli. Ayrıca sapı da tam tersi şekilde etli. Sizin şuan ki ibanez ile 180 derece zıt. Gitarı çalın, perdeleri gezin. Bileğinizin konumuna falan bakın. Sol el baş parmak rahat ediyor mu çalarken ona dikkat edin. Gitar rahatlığı için bu tarz konulara dikkat etmeniz gerek. Kucağınıza koyup beklerseniz her gitar rahat 🙂

Dün müzik dükkanına gittim.Abi v kasa gitar denemek istiyorum dedim ve adam bana egitim gitari oldugu icin amfiye baglayamayacagini söyledi sebebi oydu galiba yanlis duymadiysam.Zaten pena falan da yoktu ben de yanima almayi unutmusum.Aldim gitari elime iki dizimin arasina aldim.Bekledigimden rahatti king v denedim.Ama 5dk falan bile surmedi yani hafifligine şaşırdım onun disinda klavyesi rahatti baya.Yani işin aslı hala tam emin olamadim oturup amfiye baglayip calmak denemek lazim ama yapamadim maalesef.Suanda da maaşımı bekliyorum.Aldigimda muhtemelen ustte de belirttigim gibi 20 25k bandina bir gitar alacagim.Hala tam kararlastirmis degilim.Onerilerinize tavsiyelerinize açığım yine de.Tesekkurler
Beni yanlış anlama bunlar hep özgüven ve tecrübe eksikliği. Ne demek eğitim gitarını amfiye bağlayamam. Normalde nereye bağlıyorlar? Penan yoksa bile mağazada yüzlerce var 1 tane verirler. Bana o muameleyi yapacak şirketin müdürünün bile odasına çıkarım. Zaten sektör eskisi gibi canlı değil satışı kaçırmamak ya da o gitar markasına bağlı kalabilmesi için müşterinin kapısında yatmaları gerekiyor. Bu dediklerim tamamen sıfır alacağın zaman için geçerli. Yoksa 2. el alacağım mağazada deneyeyim diye bir etik kavram yok. Gitarı denemeden almayın. Şekline göre gitar alınmaz. Tonu duymak en iyisi ve güzeli olacaktır.

Madem 1 yıldır çalıyorsunuz, neden illa V kasa? Yani o fiyat bandına yakın ikinci el 1570 prestige serileri var. Hem elden de çabuk çıkar.

Beni yanlış anlama bunlar hep özgüven ve tecrübe eksikliği. Ne demek eğitim gitarını amfiye bağlayamam. Normalde nereye bağlıyorlar? Penan yoksa bile mağazada yüzlerce var 1 tane verirler. Bana o muameleyi yapacak şirketin müdürünün bile odasına çıkarım. Zaten sektör eskisi gibi canlı değil satışı kaçırmamak ya da o gitar markasına bağlı kalabilmesi için müşterinin kapısında yatmaları gerekiyor. Bu dediklerim tamamen sıfır alacağın zaman için geçerli. Yoksa 2. el alacağım mağazada deneyeyim diye bir etik kavram yok. Gitarı denemeden almayın. Şekline göre gitar alınmaz. Tonu duymak en iyisi ve güzeli olacaktır.
Sıkıntı yok yanlis anlamadim.Dediklerinizde sonuna kadar haklisiniz.Sekli gorunusu hep beni etkilemistir bu gitarlarin.Ama dışardan rahatligini anlayamayacagim icin muzim magazasina gittim iste.Eskisehirde yasiyorum music officein iki subesi var ikisinden buyuk olana gittim maalesef anlattigim olaylar yasandi.Sesimi cikaramadim adam zaten oturttu beni basimda bekledi ben hafifligine bakabilfim bide yalandan elimi perdede falan gezdirdim yani.Yapicak bir sey yok saglik olsun diyelim.Tesekkur ederim dedikleriniz icin.

Siz rahatlık olarak sadece gitari bacağınıza koyup çalmak olarak değerlendirmeyin. Epiphone ve Gibson'ın perde skalası 24.75". Yani perde araları dar. Radiusu 12". Yani klavye bombeli. Ayrıca sapı da tam tersi şekilde etli. Sizin şuan ki ibanez ile 180 derece zıt. Gitarı çalın, perdeleri gezin. Bileğinizin konumuna falan bakın. Sol el baş parmak rahat ediyor mu çalarken ona dikkat edin. Gitar rahatlığı için bu tarz konulara dikkat etmeniz gerek. Kucağınıza koyup beklerseniz her gitar rahat.
Keske istanbul,ankara,izmir gibi buyuk şehirlerde yaşasam da birsuru farkli muzik magazasinda istedigim modeli deneyebilsem.Fakat Eskişehirde yasiyorum ve burada o demin bahsettigim muzik dukkani var sadece jackson gibi markalar satan.Zaten bu bahsettigim magaza zuhal muzigin eskisehirdeki bayisi.Bu epiphone gitar ne kadar hosuma gitse de dedikleriniz de cok onemli ve demin diger arkadasin da dedigi gibi bir gitar seklinden dolayi alinmaz denenmelidir.Denemem icin de İstanbula gitmem lazim.Ama şöyle de bir sey var.İstanbula gideceksem ordan gitar almadan donmemem lazim 🙂

kardeşi biraz yemiş oradaki şuursuz eleman...

istisnası şu olur... 3 tane laylaylom ergen mağazaya girer, belli ki müzikle filan alakaları yok... aaaaağbi şunu deneyek diye raftaki 3000 dolarlık musicman'i işaret ederler... mağazam olsa ben de elletmem...

ama belli ki mevzu acemiyle kim uğraşacak diye sallamış eleman... ayıp
Bir tane arkadasimla girdim magazaya.Evet ergenim ben de ama o tarz triplere girmeden nazik bi sekilde durumu anlattim.Dedim boyle boyle V gitar denemek istiyorum.Adam tabiki dedi amfiye baglamicam dedi falanfilen iste sonra ben secemeden ordan cikartti bi King V kasa.Verdi bekledi öyle.. 😉 Yapicak bir sey yok.

Cahilliğimden soruyorum eğitim gitarı ne demek amfiye baglamiycam diye özellikle belirtilmesi ne alaka?

Bu arada sıfır alışverişleri hep zuhalden yaptım sağ olsunlar gayet nazik ve yardımcılar bu konuda. Hatta ben Ibanez prestigeyi alırken bile yok ton duymama gerek yok dememe rağmen zorla amfiye bağlayıp yine denettiler. Bu iki taraf için de sağlıklı olan aslında. Eve gidince beğenmeme de olmasın arıza olmadığı da aynı anda iki tarafça dogrulansin vs.

Geri