Gitar amfisini pc ye bağlayıp efekt alabilirmiyim

Sorum yukarıdaki gibidir.
Amfim boston GF-15 ve eskiden gitarı direk kabloyla PC'nin mikrofon girişine bağlayıp Guitar Rig uygulamasından efekt alıyordum sürekli kulaklıkla çalmak bir yerden sonra kötü geldi.
Amfiye geçeyim dedim. amfinin OverDrive'si beni kesmedi ve ben de acaba amfiyi PC'ye bağlayıp efektli sesi amfiden çıkarabilir miyim diye düşündüm, eğer oluyorsa nasıl yapmalıyım?
Yardımlarınızı bekliyorum.
2 tane ince jack ı gitar jackına çeviren aparatım var o konuda sıkıntım yok ama nasıl yapacağımı bilemedim

Anladığım kadarıyla
1)Amfini bir hoparlör olarak kullanmak istiyorsun. Bunun için pc nin kulaklık çıkışını kablo ile amfinin girişine yani gitarı taktığın yere bağlarsın.
2) Amfindeki sesleri pc ye aktarmak istiyorsan. Bunun için amfide bir tane kulaklık çıkışı gerekir. Var ise Gitarını amfiye bağlarsın, amfinin kulaklık çıkışını kablo ile pc nin (arkasında bulunan)mikrofon girişine bağlarsın.

Anladığım kadarıyla
1)Amfini bir hoparlör olarak kullanmak istiyorsun. Bunun için pc nin kulaklık çıkışını kablo ile amfinin girişine yani gitarı taktığın yere bağlarsın.
2) Amfindeki sesleri pc ye aktarmak istiyorsan. Bunun için amfide bir tane kulaklık çıkışı gerekir. Var ise Gitarını amfiye bağlarsın, amfinin kulaklık çıkışını kablo ile pc nin (arkasında bulunan)mikrofon girişine bağlarsın.
Teşekkür ederim işe yaradı peki bu yaptığımın bir sakıncası olurmu donanımlarıma zarar verirmi acaba?

Eğer bilgisayarınızın converterleri üst düzeyde değil ise sağlıklı sonuç elde etmek için başlangıç seviyesinde de olsa harici ses kartı almanızı öneririm.

Geri