Tamam net'den inceledim...Lebriz'deymiş...Kendisini yakinen tanımam, ya da zihnim yanıltıyor olabilir beni.@uvidinli Uğur dostum,
Yavuz Tanyeli'yi tanır mısınız ?
Yavuz benim çok eski bir dostumdur. ( Malum kendisi rahmetli Orhan Peker'in yeğenidir.) Uzun yıllardır kendisi ile görüşme imkanım olmadı. Sizin yukarıda yazdıklarınızı okuyunca ; bir anda kendisini hatırladım. 🙂Tamam net'den inceledim...Lebriz'deymiş...Kendisini yakinen tanımam, ya da zihnim yanıltıyor olabilir beni.
Çalışmalarına baktım şimdi...Empresyonlara dayalı, ama yer yer expresyonist ifadelere yönelen bir tarzı var gibi...Bir ara kübik denemeler de yapmış gördüğüm kadarıyla...
Neden sordunuz azizim?
Ben Lebriz'e üye olmak istemedim...Sevemedim orayı bir türlü...Yavuz benim çok eski bir dostumdur. ( Malum kendisi rahmetli Orhan Peker'in yeğenidir.) Uzun yıllardır kendisi ile görüşme imkanım olmadı. Sizin yukarıda yazdıklarınızı okuyunca ; bir anda kendisini hatırladım. 🙂
Timmy oldukça şeffaf görünüyor...Ampli-gitar işbirliğine bağlı olarak sonucu olduğu gibi yansıtıyor. 2 kayıt dinledim ; Birini sevdim, diğeri itici geldi...65 drr kullanıyorum. Bir dünya drive denemisligim vardır. Timmy v2 kesinlikle inanılmaz bir pedal drive konusunu benim için uzunca bir süre kapatti. Fender cs strati lindy fralin vintage hot ile kullanıyorum.
Ya zaten yeni olan ne varsa ilk sende görüyordum Ertunç...Hala durumlar öyle mi, yoksa biraz yavaşladın mı?😛Seymour Duncan 805 OD vardı sattım bildiğimiz ts 808 arzı pedal avantajı 3 bant aktif eq su var.
Aman diyim!..:notworthy:uğur abi kızlığını bozuyoruz🙂hepsi elimizden geçiyor
Mecaz anlamda ilk deneyip zevkimizi alıp elden çıkarıyoruz.👍Aman diyim!..:notworthy:
Sovereign'ı denemiştim. Distortion ile OD arası bir şey gibi gelmişti bana, çok sevmemiştim. Sorduğunuz bir diğer pedal olan Dual Fusion (Tom Quayle'in imza modeli olan pedal aslında) da kullandım bir süre. Onunla da çok anlaşamadım ben. BB+ ikisini de döver derim🙂Wampler Sovereign Distortion pedalda karar kıldım. Pedal,şu an kargoda, bakalım nasıl bir sonuç alacağım? 😵
Distorted sinyalin overdrivle elde edilen sinyale göre belli oranlarda daha karesel bir sinyale dönüşmüş olduğunu, yani daha köşeli olduğunu biliyorum.
Umarım, aradaki fark kabul edilebilir düzeyde olur...🙂
Sovereign'ı denemiştim. Distortion ile OD arası bir şey gibi gelmişti bana, çok sevmemiştim. Sorduğunuz bir diğer pedal olan Dual Fusion (Tom Quayle'in imza modeli olan pedal aslında) da kullandım bir süre. Onunla da çok anlaşamadım ben. BB+ ikisini de döver derim🙂
Şaka bir yana, sizin kafanızdaki soundu çok iyi anlamamış olabilirim. Ancak Wampler'dan Paisley OD veya Euphoria'ya bakmış mıydınız ?
Bu tonlar PRS amfilerinde bolca mevcut. 🙂Onları da inceledim...Şüphesiz iyiler...
Net'den bizzat Wampler'ın sunduğu kayıtta birkaç ayar durumunda az-çok istediğim sound'u yakalayabiliyorum gibi...Tabii benim ekipmanımla ne olur denemeyle ortaya çıkacak!..
Benim aradığım ton, aslında herkesin pek sevmediği bir ton; high gainden uzak, sticky, over-kranked, yayvan ama güçlü hırıltılı...
Bu pedalı alma amacım : ortalama zevke uyabilmesi ve gerekirse high-gain'e güçlü çıkabilme kapasitesine sahip olmasından... Tabii ki harsh ve metale uygunluğu söz konusu bile değil... Dolayısıyla, bana uymazsa kolay satabilirim veya takaslayabilirim diye düşündüm...
Biraz maceralı bir yol ; ama bazen tek öğrenme yolu oluyor...🙂
Elbette!..Hatta benim Krank amplimde de mevcut!..🙂Bu tonlar PRS amfilerinde bolca mevcut. 🙂
Yakında Uğur Vidinli Signature'ı göreceğiz gibi gözüküyor. Hayırlısı abi. 🙂Elbette!..Hatta benim Krank amplimde de mevcut!..🙂
Sıkıntı, vintage stil, drive katı olmayan ama cleanları çok güçlü, reverb efektiyle ünlü ve surf tarzı müzik de yapabilirken sesi 7/10'a getirmeden bu tonları alabilmek...
Deli saçması bir yöntem işte!..🤣
Valla, kardeşim bilmiyorum ama bana sanki herkesin yaptığının tersine bir yol izliyormuşum gibi geliyor...😆:notworthy:🤣Yakında Uğur Vidinli Signature'ı göreceğiz gibi gözüküyor. Hayırlısı abi. 🙂