fenderin lisanslı luthieri 🤣 🤣 🤣
Acaba buradan mı mezun, bir sormak lazım;
fenderin lisanslı luthieri 🤣 🤣 🤣
bunun ne önemi var neyi kaçırdım ?Valla kendim yapmaya karar verdim ama tel numarasını bilmiyorum tek sıkıntım o
Evet yurtdışındaki sitelerde 9 42 yazıyorPiyasadaki gitarların %90'ı ya 10-46 ya 9-42'dir zaten. Sen rahat ettiğini tak ufak ayarlarla işi kurtarırsın. Senin resimdeki 9-42 derdim illa iddiaya girmem gerekse ama atıyorum tabii 🙂
İyi günler herkese
Ben Ankara’ya gittiğim zaman bir elektro gitar aldım 2. El. (Jelatini sökülmemişti neredeyse çalınmamış bile çok temizdi.)Sonra geri geldiğimde yaşadığım şehire, bi bakım gerekliyse yaptırayım dedim. Aslında gitarı çalıyorum bir sıkıntısı yok.(belki de ben farketmiyorum). Neyse gittim luthiere adam saymaya başladı teller ölmüş sapın atmış manyetik yükseklik ayarları çok kötü entonasyon ayarı lazım felan dedi 200tl ücret istedi. Tel hariç ne kadar olacağını sordum 120tl dedi. Pazarlık sordum zaten doremusic fiyatından 30tl az söylüyorum fenderin lisanslı luthieriyim dedi. Aslında entonasyon için bir bakmıştım ince mi teli boş tel ile 12. Perde aynı sesi veriyordu tuner uygulamasında. Diğerlerine bakmak istediğimde +50 +70 diye sıra sıra gidiyordu üst tellere çıktıkça forumda başka birisi daha aynı şeyden şikayet ediyordu ben de herhalde uygulamada sıkıntı vardır dedim öyle sanırım zaten. Sapa da baktığımda sadece çok az iç bükey olmuş gibi geldi. Bu arada ilk elektro gitarım önceden klasik gitar deneyimim vardı. Her neyse açıkçası adam çok ezici bir şekilde konuştu ve gitar çalma hevesimi aldı diyebilirim. Sizce başka bir yere götürmeli miyim? Zaten yakın olduğum için gittim doremusic biraz uzakta olduğu için.
Çok haklısınızFenderin lisanslı luthier i
Ne kadar iddialı bir laf 🙄 nasil bu kadar kolayca söyleniyor böyle şeyler gerçekten aklim almiyor. Karşındakini resmen aptal yerine koymak bu
Hele bu devirde, bilgiye bu kadar kolay ulaşabileceğimiz bir dönemde bol keseden atmak.
Yazık...
Siz buraya yazmışsınız, yazmayan ,yazamayan bir suru insani kandırıyorlar. Cok üzülüyorum gerçekten.
Tekrar merhaba yeni konu açmıyayım dedim zaten çok kısa bir şey
şimdi ben tel yüksekliği ayarı için alyan setinden aldım ama her saddleda 2şer tane sıkma gevşetme yeri var ben 1 tanesini çevirince diğerine de mi aynı şey olacak yoksa birinden ne kadar çevirdiysem diğerinden de o kadar mı çevireceğim
Her iki saddle vidasını da eşit olarak dondurmelisiniz. Yani saddle düz durmalı. Entonasyon ayarı yeni tellerle yapılmalı, eski tel de akort kaçırmaz ama tonu matlasir, fretlere değen kısımları aşınıp pürüzlenir ve fretleri de aşındırmaya başlar, ayrıca entonasyonu da bozulur notayı net ve temiz olarak veremediği için.Bir de entonasyon ayarından hemen önce teli değişmeli miyim yoksa akort kaçırmayana kadar beklemem mi gerekli
Tamam tel yüksekliğini anladım teşekkürlerHer iki saddle vidasını da eşit olarak dondurmelisiniz. Yani saddle düz durmalı. Entonasyon ayarı yeni tellerle yapılmalı, eski tel de akort kaçırmaz ama tonu matlasir, fretlere değen kısımları aşınıp pürüzlenir ve fretleri de aşındırmaya başlar, ayrıca entonasyonu da bozulur notayı net ve temiz olarak veremediği için.