xhornetxx demiş ki:
Kesnilikle böyle bir işe kalkışamayacak ve hiç anlamayan biri olarak sadece merakımı gidermek üzere birkaç soru sormak istiyorum...
:arrow: Ibanez yazısı etrafını nasıl boyadınız :?:
:arrow: Rezil edilmesi durumunda, kurtarılma şansı varmı :?:
Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Headstocktaki ibanez yazısı için şu yöntemi kullandım :
Ibanez rg nin nette dolanan bir logo dosyası var, şu check işareti şeklinde olan. Onu corel de açıp editledim. Sonra, gitar sapını ve dosyayı alıp bir reklamcıya gittim. Reklamcı da, ibanez yazısının ölçülerinin headstock a hala tam uymadığını görünce, reklamcıyla birlikte mevcut dosya üzerinde oynayarak (ölçüp biçip), ideal bir ölçüye ulaştık. Daha sonra reklamcı arkadaş, o boyutlardaki ibanez rg yazısını makinasında kesip bana teslim etti. Elimde sticker şeklinde bir ibanez logom olmuş oldu.
Bu noktadan sonra iki alternatifim vardı :
1. Yöntem : headstock zımparalanacak, üstüne beyaz renk boya atılacak. Sonra sticker yapıştırılacak ardından, sticker ve headstock tamamı üstüne mavi boya sıkılacaktı. Ardından, sticker sökülünce maskeleme görevi gören stickerın altından, beyaz renk logo elde edilmiş olacaktı.
2. Yöntem : Headstock zımparalanıp üstü maviye komple boyanacak. Üstüne sticker yapıştırılacak ve onun üstüne de vernik atılacaktı.
Ben ikinci yöntemi uyguladım. Zira zaten headstocku önceden zımparalayıp mavi renge boyamıştım. Stciker zaten çok ince bir malzeme, mikron seviyesinde. Üstüne 4-5 kat vernik atınca, sticker yüzeyde bir yazı gibi durdu. Herhangi bir kabarıklık vb yapmadı. Yazı komple vernik tabakasının altında kaldığı için, oldukça hoş derinlikli bir görüntüsü oldu.
volves,
pürüzsüz olması konusu ise, zamanla el alışkanlığınızın artması ile doğru orantılı. Yani boya atılacak zemine, ince zımpara ile ne kadar düzgün bir çalışma yaparsanız, üstüne atılan boyadaki ve vernikteki kabarma ve kusurlar, o kadar az oluyor. Tabi bunun harici, atılan boyanın dikkatlice atılması, işlem sonrası yine son yüzeye ince zımpara ve ince pasta uygulanması da temel etkileyen unsurlar.
Bir türlü vaktim olmadı, ama en kısa sürede işlemleri de detaylı yazmaya çalışacağım.