Elektronik parçaları ve sapı sökmeden zor olacağını düşünüyorum. Yapsanız bile donanımı kirletme ihtimaliniz çok yüksek. Gitarda boya işleri 2 aşamada yapılıyor. Arabalar gibi. Öncelikle eğer boş ağaç ise astar boyası yapıyorsunuz, tercihinize bağlı, yapmazsanız da olabilir. Sonradan yüzeyi yine düzeltip (200lük zımpara ile) bunun üzerine gitarı istediğiniz renge boyamanız lazım. Burada yine isteğinize göre pürüzler varsa zımpara ile alabilirsiniz. Zımparaları sulu veya kuru yapabilirsiniz. Sulu genelde daha iyi oluyor.
Eğer bir grafik vs. çizecekseniz bu aşamada yapabilirsiniz. Airbrush ile veya çeşitini bilmediğim değişik mürekkeplerle insanlar gitarın özerine grafiklerini çizebiliyorlar.
Bir sonraki aşama ise Clear Coat (vernik) aşaması. Burda ise gitarımızın boyasını şeffaf ve parlayan bir tabaka ile kaplıyoruz. İlkokuldaki defterlerin üzerine jelatin kaplamak gibi bir şey. Vernik kat kat atılıp üst üste biriktiriliyor. Portakal kabuğu görünümüne benziyor. Sonrasında ise yine zımparalar ile (600 - 800 - 1200 - 2000) gibi sıra sıra sulu zımpara yaparak yüzeyi dümdüz yapıyoruz ve mat hale getiriyoruz. Yüzeyin düzgünlüğüne göre doğrudan 2000'lik zımpara da kullanabiliriz. Her taraf mat olduğunda da, güzel bir Pasta (Rubbing Compound) ya elde bez ile iyice ovalayarak, ya da polisaj makinesi (cila makinesi) yardımıyla yüksek hız ile son yüzeyimizi parlatıyoruz.
Genel olarak böyle. Youtube'da bir çok video mevcut. Boyalar konusunda evde iş görecek şekilde Akrilik sprey boyalar oldukça başarılı ve dayanıklı. Fabrika stili olsun isterseniz Poliüretan bazlı boyalarınızı boya tabancasıyla püskürtebilirsiniz.
Gitar fabrika videolarnı da izleyin bence.
Kolay gelsin.