solitude71 demiş ki:Boss dr-880 hem davul hem bass çalıyor, üzerine alet tanımam. Ayrıca akor yürüyüşlerini filan da değiştirebiliyorsun, yani mükemmel bir alet.
amca demiş ki:85 ytl'ye ikinci el midi klavye aldım, creative blasterkey. Çaldığım şeyi anında kaydetme imkanı sunuyor. Ayrıca yeni öğrendim, guitarpro klavyeyi tanıyabiliyormuş. Bu şekilde çaldığım herşeyi orada notaya dökebiliyormuşum.
Blasterkey'in ses kalitesi çok iyi değil. Ama ortalama 200 ytlye kullanışlı bir midi klavye alınarak beste bile yapılabilir. Midi klavyelerde davulu kendiniz oluşturabilirsiniz, üzerine efektler ekleyebilirsiniz. Hatta arka plana doğa sesleri,trafik gürültüsü, vb. ekleyebilirsiniz. Bir de klavye çalmayı öğrenmek ekstradan 😛
amca demiş ki:Ben acemiyim, yeni çözüyorum olayı. Farklı plug-in yüklersem ses kalitesi yükselir mi? Nasıl yapıcam bu işi?
Şimdi denetim masasından baktım, creative ses kartımın "sound font" diye bir ayar kısmı var. Galiba burası midi ile alakalı. Nasıl ses kalitesini yükselticem ben şimdi 🙁 Yardım lütfen 🙁
Tuş hassasiyeti de var, ondan memnunum.