Gitar çalarken ellerim çok terlediği için durmadan telleri patlatıyorum

dostlar şöyle bir sıkıntım var ellerim aşırı terliyor ve bu terden kaynaklı stratımın telleri genelde patılyor. elixir kullanıyorum ama elimi köprüye dayadığım için bas teller (özellikle re teli) hızlıca patlıyor (şanslıysam 1 ay). strat için köprü kapağı araştırdım fakat benimki vintage köprü olmadığından uyumlu olmuyormuş. bir çözüm öneriniz var mı?

Terden direkt tel 'patlamaz'. Eger paslanip kopuyorsa ayri. Ki benim de ellerimin çok terlemesine ragmen elixir paslandiramadim hiç. Özellikle 1 ay icinde Elixiri paslandirip kopartmak bayagi zor, porcoz gibi terlemen lazim. Saddleda bir yerde keskin bir kenar olabilir, ya da baska bir problem vardir.

Yüksek ihtimalle köprüde bir sıkıntı var. Tel taktıktan sonra dikkatlice incelemenizi tavsiye ederim. Gitarın marka ve modeli de bir nebze fikir oluşturacaktır malzeme kalitesi hakkında.

Terden direkt tel 'patlamaz'. Eger paslanip kopuyorsa ayri. Ki benim de ellerimin çok terlemesine ragmen elixir paslandiramadim hiç. Özellikle 1 ay icinde Elixiri paslandirip kopartmak bayagi zor, porcoz gibi terlemen lazim. Saddleda bir yerde keskin bir kenar olabilir, ya da baska bir problem vardir.
hocam saddleları yakın zamanda değiştirdim öncekinde aşınmalar vardı. tel paslanıp kopuyor bu arada. bas tellerinde tel köprüden sapa giderken yaklaşık 90 derece büküldüğü için araya ter girip paslanıp kopuyor.

dostlar şöyle bir sıkıntım var ellerim aşırı terliyor ve bu terden kaynaklı stratımın telleri genelde patılyor. elixir kullanıyorum ama elimi köprüye dayadığım için bas teller (özellikle re teli) hızlıca patlıyor (şanslıysam 1 ay). strat için köprü kapağı araştırdım fakat benimki vintage köprü olmadığından uyumlu olmuyormuş. bir çözüm öneriniz var mı?
Yeni üye oldum, nasıl post atıyoruz

Elixir, kopmayan değil; kolay kararmayan tel üretiyor. Günde 3-4 saat çalıyorsanız; 1 ayda telin kopması kadar normal bir durum yok.
Tel seti kalınlığınız nedir? Üst burguya teli 1,5-2 turdan fazla sarma alışkanlığınız var mı?

Geri