Belki alakasız gelebilir ama ülkedeki genel mutsuzluk(adalet,ekonomi vs) yüzünden hepimiz mutsuzuz. Bu durum insanı çok etkiliyor. Çalabilsem ne olacak ki diyor insan. Bundan 8 sene önce günlük 5-6 saat gitar çalışırdım. Lise bitti yine aynı hız çalışmaya devam ettim tabi o zamanlar yeni yeni kayıt yapıyordum. Kendimi kayıtlarda dinledikçe eksik taraflarımı gözlemledim bu bana daha da çalışma hevesi verdi ama içimde bi mutsuzluk ki anlatamam. Ülkenin ekonomik darlığı, görüş problemleri, sürekli siyaset sürekli politika... Ülke, kendisinden başka bir şeyle uğraşma fırsatı vermiyor. O yüzden 2-3 günde bir elime alıyordum gitarı.
Konservatuara girdim müzik ses mühendisliği okumak için. Dedim ki bu sefer iyice çalışabilirim çünkü işin teorisini de öğrenince çalışma isteği gelir diye düşündüm. Ama öyle olmadı. Her şeyin pahalılığı, ekipman sıkıntısı, derslerin ciddi yükü kafama binince gitara zaman ayıramaz oldum. Okulu bitirdiğimde ise ayda bir elime alıyordum. Şimdi yeniden çalışmaya başladım. Son bir senedir gitar çalıyorum.
Oturma şekliniz çok önemli demiş
@bastardbullet çok haklı. Bel desteği olmaması, gitarın üzerine eğilmek insanı çok yoran şeyler.
Eğer çalışamıyorsanız dinleme ortamınızı geliştirin. İyi bir monitörden gitarınızı dinlemek size heves verir. Kulaklıkla çalmayın derim. Sinyalin direkt olarak kulağa verilmesi, tele hafifçe dokunuşunuzu bile kafanızda hissettiriyor (reverb kullanarak derinlik katsanız bile pek işe yaramıyor çünkü kulağı yoruyor). En küçük hatayı bile duyabilirsiniz o şekilde. Düşününce aslında en küçük hatayı bile bile duymak çalımı geliştirir ama ben çok sonra farkına vardım ki beni gitar çalmaktan soğutan şeymiş kulaklıkla çalmak.
Stüdyoda çalışırken dikkat ettiğim birkaç şey söyleyeyim. Bunlar bir müzisyenin moda girebilmesi için önemli detaylar.
Gitarınızın ayarlarını iyi yapın. Tel tansiyonu, yüksekliği vs.
Gitar tonlarınızı geliştirin. Kötü bir gitar tonu insanı gitara küstürür. Kayıt yaptırmaktan soğutur.
Odanın sıcaklığına dikkat edin. Gitar çalarken terlemek çok bela bir şey. Soğuktan parmakları açamamak da aynı şekilde.
Odanızdaki ışık ayarını iyi yapın. Yüksek wattlık çiğ florasan ışığın altında çalmak pek hoş bir şey olmaz