Ben de mezuna kalan biri olaraktan birkaç şey yazayım. Şu anki temponla seneyeki tempon kesinlikle aynı olmayacak. Bizim gençlerin pick me saçma sapan tavırlarını kenara bırakırsak mezun senesi aşşırı rahat bir sene. Dersler ve konular hakkında fikrin var , neyi nasıl yapacağını biliyorsun. Bu sene 2-3 aaatte aldığın verimi seneye 40-50 dakikada alacağını düşünüyorum , en azından bende öyleydi. Doğru çalışma ile günde ortalama 4-5 saat derse ayırırsan geriye boş bir sürü zamanın kalacaktır. (bu kronometre süresi , dinlenme süresini çıkartacaksın.)
Burada konu bence mezun senesini aşırı tempoda ders çalışmaya devam etmek sanman , ben de buna değindim. Bu fikri değiştirirsen mezun senesinin hem müzikte hem akademik hayatında fazlasıyla gelişeceğinin farkına varırsın. Ayrıyeten bir inziva edasıyla bir şeylere yoğunlaşmak gelişmeyi çok arttırıyor.
Bunlar kişiden kişiye değişecek ; aile baskısı , dershane yükü , kişinin psikolojik durumu faktörleri dışında yazılmıştır.Bende hiçbirinde sorun yoktu varsa da aşmıştım.