Naçizane fikrim.Arkadaşlar selamlar,
Yeni bir bas gitar aldım. Jackı gitara taktığımda tam olarak soktuğumda ses gelmiyor 1mm çıkardığımda ses gelmeye başlıyor bu sorunu nasıl çözerim bilen varsa acil destek rica ediyorum
Sevgiler,
Selamlar,Naçizane fikrim.
1- amfiye taktığın ucu gitara, gitara taktığın ucuda amfiye takarak dene.
2- Yeni bir jack kablosu alarak dene
3- sorun madde 1 ve 2 ye rağmen devam ediyorsa gitarının jack girişinde sıkıntı olabilir gitarını aldığın yere götür.
Dağıttığım gibi toplarım derseniz bir deneyin isterseniz. yada riske girmeyin bir luthier görsün. tercih sizin. ama sorun sanırım gitarda görünüyor.Selamlar,
Hepsini denedim ancak sorun devam ediyor gitarı ikinci el aldım. O sebeple ötüremiyorum da lehim den anlıyorum acaba lehimini mi tekrardan yapsam ?
İsterseniz deneyin ama bence sorun jack girişinden bende de olmuştu benzer sorun.Selamlar,
Hepsini denedim ancak sorun devam ediyor gitarı ikinci el aldım. O sebeple ötüremiyorum da lehim den anlıyorum acaba lehimini mi tekrardan yapsam ?
Sanırım tamir etme şansımız yok? Değiştirmek mi gerekiyor girişiİsterseniz deneyin ama bence sorun jack girişinden bende de olmuştu benzer sorun.
benim sorunum jack girişini çıkardığınızda jack ucuna değen bir demir uzantı var o esnekliğini yitirmişti sanırım penseyle bükmüştüm ama 1 hafta sonra tekrarladı.Sanırım tamir etme şansımız yok? Değiştirmek mi gerekiyor girişi
Aslında forumda işi bilen biri kendine yaparken video çekip burada belli bir alana atılsa insanlara çok yardımcı olur.Ya bu tip minik işlemler için deli paralar alındığını görünce çıldırasım geliyor.
En sonunda "hayrına gitar tamiri" dükkanı açtıracaklar. O taktığı switchin en kralı Switchcraft marka ve fiyatı 5 dolar. Bir ara leblebi çekirdek alır gibi almıştım halen duruyor evde.
Aslında biraz gevşek yarın bir zippo gazını kulak cubuguna dokup temizleyeceğim son çare olarakYa bu tip minik işlemler için deli paralar alındığını görünce çıldırasım geliyor.
En sonunda "hayrına gitar tamiri" dükkanı açtıracaklar. O taktığı switchin en kralı Switchcraft marka ve fiyatı 5 dolar. Bir ara leblebi çekirdek alır gibi almıştım halen duruyor evde.
Neyse soruna gelince jacktan olduğu belli. Jack, yuvada sabit duruyor mu gevşeklik var mı ? Yoksa bir temazsızlık problemi ya da korozyon vs oluşmuş olabilir. Açıp görmeden bir şey demek zor.
Üzerindeki somunu sıkarak biraz daha saglam durmasını saglayin. Olmazsa temizlik ya da degisim gerekecek.Aslında biraz gevşek yarın bir zippo gazını kulak cubuguna dokup temizleyeceğim son çare olarak