1 ay önce Ank-İst ibanez jazz kasa ve büyük hardcase ile birlikte karton ve köpük destekli PTT den 21 tl ye gönderdim ayrıca formu doldururken isteğe bağlı sigorta yaptırabiliyorsunuz ,ben gitarın değerini 2.400 tl gösterip ekstra 4,5 Tl ödedim ama gitarın başına bir şey gelirse PTT gitar bedelini sigortadan ödüyor aklınızda bulunsun.
sigorta yapıldıktan sonra hasarlı ürünün bedeli ile ilgili konu artık PTT yi değil sigorta şirketini ilgilendiriyor,sigorta şirketi de bu konu ile ilgili eksper ile hasar gören ekipmanın piayasa bedelini belirleyip ödüyor diye biliyorumBen sigorta yaptırmak istemiştim. Hepi topu bir manyetikti deneme amaçlı yapıyorlar mı diye, bana ürünün faturasını sordu ben de 2. el olduğunu söyledim, sıfır ürün ve faturası olmadan olmaz dedi. Yani, anca sıfır ürün satan dükkan isen onu yaparlar gibi. Yoksa 300-400 tl lik gitarı 3000 tl sigortalat gönder yani, kim bilecek ki elindeki gitar ne kadar eder. Başımdan geçen bir hikayede, PTT memurlarının elektrogitar- klasik-akustik gitar ayrımını bile bilmediğini gördüm.
sigorta yapıldıktan sonra hasarlı ürünün bedeli ile ilgili konu artık PTT yi değil sigorta şirketini ilgilendiriyor,sigorta şirketi de bu konu ile ilgili eksper ile hasar gören ekipmanın piayasa bedelini belirleyip ödüyor diye biliyorum
en son 1 yada 1.5 ay önce sigortalı bir şekilde göndermiştim sormak lazım tabi.Ürün, sıfır ve faturalı olmadıkça sigorta yapmazlar. PTT'nin yaptığı da mantıklı. Daha önceden belki yapıyorlardır ama son durumda yapmıyorlar diye biliyorum.
en son 1 yada 1.5 ay önce sigortalı bir şekilde göndermiştim sormak lazım tabi.
bir gitarı kargolamak ptt ile kaç tl dir ? ve ağırlığı 3 kg olan bir hardcase i ? (ikisi ayrı ayrı ve ank-ist)
Kesinlikle katılıyorum ama ne olursa olsun MNG den kargolamayın bas gitar 600 kilometrelik mesafeye 160 lirayla gönderilirmi .. Çok sıkıntılı bana gönderen Kişi ordan göndermiş mngyi tercih etmeyin ben 2 kere bass gitar gönderdim ptt den sağlam paketledim sağlam gitti hiç sorun olmadı Tamamen inisiyatif ama fiyatta önemliKargo, verdiğiniz şubeden aldığınız şubeye kadar paket kimin eline geçiyorsa onun insiyatifinde. Yaşadığım yer itibariyle 6 senedir kıyafet dahil aldığım herşeyin %90 ı kargoyla geliyor. Aras,yurtiçi,mng,surat ,ptt hemen hemen hepsiyle birşeyler geldi gitti. Haftada 2-3 kere kargoya gider gelirim.5-6 kere gitar kargoladım harcase de koydum, softcasele de gitti ,Tanıyanlarda bilir onlarca kişiye lamba gönderdim hiçbirinde sıkıntı yaşamadım, pedal desen belki 100 kere alıp göndermişimdir. Hiçbirinde sorun yaşamadım. Kırılma vs olmadı. Ama hizmet kalitesi en büyük problem. Kargo gelir 2 gün aramazlar araya haftasonu girer get le alırsın gecikir satıcıyla problem yaşarsın. Kapıya gelmez vs.. Yalnız acil bir kargomda yurtiçi nin kamyonu boşalttığı yere gitmiştim son zamanlarda dönen videodakini birebir yaşadım.Büyük kamyonun en önünden en arkasına o paketleri gerçekten tek tek fırlatıyorlar , çoğu da hepsiburda , teknosa vs gibi elektronik ürün paketleri. İş tamamen şans, firmadan çok işi yapanın insanlığıyla alakalı. Ne kadar insansan paket o kadar sağlam gelir.
Nasıl başardın hocam? Dün ben ufacık bir kargoya 32 tl verdim.Ufak bir taktik ile hardcase ile 1100 km Trabzon-Denizli arası 16 liraya gönderdim.(Bütün kargolarda aynı fiyattı)
128599 eklentisini görüntüle
Ufak bir taktik ile hardcase ile 1100 km Trabzon-Denizli arası 16 liraya gönderdim.(Bütün kargolarda aynı fiyattı)
128599 eklentisini görüntüle