Gitar Pedalboard'dan Balanslı Çıkış Alabilir miyim?

Herkese merhaba,
Forumda yeniyim. Buna benzer bi konu varsa kusura bakmayın lütfen.

Öncelikle ekipmanlarımı tanıtıp sorumu ondan sonra sormak istiyorum.
Focusrite 2i2 ses kartım var. Bir adet pedalboardum (aşağıdaki gibi) var ve boardun sonunda da Mooer Radar aldım. Bir de Behringer kırmızı DI boxum var.

Ygtkyy.webp

Mooer radar yokken Behringer DI box ile ses kartına giriş yapıyordum ama tonumu gereksiz bir şekilde değiştirdiğini gördüm ve hoşuma gitmedi.

Mooer Radar'ın (Pream+Cab Sim) kullanım kılavuzunda "Ses kartı yada miksere unbalanced giriş yapmak için a1/4 jak , balanced çıkış yapmak için de 1/4" TRS kablo kullanın" yazıyor
Ben bu tüm pedalboarddan sonra bir adet TRS-XLR kablo alsam ve ses kartı ya da miksere girsem sesim balanced olarak iletilir mi? DI boxa hala gerek kalır mı?

Teşekkürler.

Merhabalar, mooer radarın çıkışı direk trs kabloyla ses kartına vs. gitmeli. Başka bir pedala girdiğinda balanced özelliğini artık kaybetmiş olur hat. Veya balanced giriş çıkışı olan bir pedala girmesi gerekir.

DI boxların aslında yaptığı empedans değişimidir. Sinyali line seviyesine getirir. Mooer radarın çıkışı da aynı işi yapıyor diye düşünüyorum. Bununla birlikte herhangi bir bufferlı pedal da benzer işi yapıyor. Ben bufferlı pedaldan giriyorum ses gayet güzel geliyor. Sadece kazancı yüksek tutuyorum ses kartında.

Balanced olması da gürültü için önemli sadece. Kabloda sinyale binen gürültüyü keser. Onun dışında tonunuza etkisi olacağını pek zannetmiyorum.

Eğer varsa ses kartında inst girişini kullanarak bir de test yapın size tavsiyem.

Geri