Gitar seçimi için yardım.

Elektro gitara yeni başlayacağım ama iki gitar arasında kararsız kaldım SX Stratocaster SST62 ve SX Telecaster STL50+
Sizce başlangıç için hangisi benim için en iyisi olur?
Uzun yıllar kullanacağım için sağlam ses ve güzel ton veren bir gitar olsun istiyorum şimdiden teşekkürler. 🙂
sx-stl50_-electric-guitar-butter-scotch-blonde-front.webp
sx-sst62-vwh-elektro-gitar-seti-beyaz-4f6c8bd8ca3567ebe51b8021b38eb9df-597d7e4476ac711e338d8c...webp

Arasında ses açısından nasıl bir fark olur bilmiyorum ama Manyetik köprü farkı var. telede sustain biraz daha iyi teller biraz daha gergin olacak düşük akort yaparsan avantaj onun dışında stratda hareketli köprü var tremolo kullanılırsın belki , deneme şansın yoksa bu özellikler üzerinden birini seçersin

Arasında ses açısından nasıl bir fark olur bilmiyorum ama Manyetik köprü farkı var. telede sustain biraz daha iyi teller biraz daha gergin olacak düşük akort yaparsan avantaj onun dışında stratda hareketli köprü var tremolo kullanılırsın belki , deneme şansın yoksa bu özellikler üzerinden birini seçersin
Neden telenin telleri daha gergin olacakmış?
İki gitarda 25,5 skalaya sahip.

Benim deneyimim öyleydi anıl yazar da videosunda öyle diyo sebebi hareketli köprü olduğundan öne gelmesi olabilir bend Vs yaparken tabi yanlış da biliyor olabilirim bi de köprü eşik arası mesafe ile de ilgili galiba ikisinin aynı mı değil mi hatırlamıyorum

Neden telenin telleri daha gergin olacakmış?
İki gitarda 25,5 skalaya sahip.
Tel gerginliğini sadece skala ölçüsü belirlemez. Köprü türü büyük etkendir bunda. Hatta köprüye tellerin bağlanış şekli bile etki eder. Bir Gibson LP'ye telleri normal takmak veya wraparound bağlamak bile fark ettirir yani. String thru gitarları ele alalım, o telin gireceği deliğin pozisyonu telin gerginliğine o kadar çok etki ediyor ki. Yani adamlar görsel olsun diye farklı hizalarda delik açmıyorlar.

MD200BK-bridge.webp a725e6e7a0d5576df7170e285a4be4df.webp image-asset.webp

Geri