Arkadaşlar SX Strat ve Tele önermiş, onaylamakla birlikte bunlara ek olarak tercihen Epiphone(Standart veya Custom) olmak üzere Les Paul kasa bir gitar da alınabilir kanısındayım. Tabi bu biraz şu anki bütçenizin üzerine çıkabilir. Amfi konusuna gelince, ben harici bir ses kartı ve Guitar Rig/Amplitube gibi programlar ile başlamıştım, bana kalırsa amfiye göre aynı fiyata daha geniş bir ton yelpazesi sunmasıyla olsun, Rocksmith oynayarak daha keyifli vakit geçirmek açısından olsun daha avantajlı. Hem alacağınız ses kartında XLR girişi de olursa ileride yapacağınız bir mikrofon takviyesiyle kendi kayıtlarınızı almanız da mümkün olur.
Gitar seçimi konusunda çok fazla endişeliyseniz yanınızda bu işlerden iyi anladığına güvendiğiniz birini bulundurmanızda fayda var, ya da internet üzerinde dikkat edilmesi gereken konulara dair bir miktar inceleme yapabilirsiniz. İkinci el konusunda şüpheleriniz varsa Do-Re müzik Çankaya şubesini ziyaret edebilirsiniz, personel gayet yardımcı oluyor, SX gitarlar 350-450 TL arasında, bütçenizi de aşmamış olur hem de sıfır ve garantili almış olacağınız için içiniz rahat etmiş olur.