Gitar seçimine yardım.

Merhabalar. Ben gitar çalamya başlamak istiyorum ama manyetik seçimini yapamıyorum. Dinleyici olarak çoğunlukla Türkçe ve yabancı metal de dinlesem Türkçe rock, hard rock ve birazda alternatif rock ile anadolu rock dinliyorum. Bu yüzden hh sabit köprülü mü yoksa hss hareketli köprülü mü bir gitar alsam karar veremedim. Arasında kaldığım gitarların linkileri:
HH: 🎸 Harley Benton TE-20HH SBK Standard Series
SHH: 🎸 Harley Benton ST-20HSS SBK Standard Series
Not: Youtube da bir kanalda ucuz Harly Benton gitarlarda dip ses olduğu söyleniyor. Manyetik seçimine etkisi olur mu bilmiyorum.
Ayrıca amfi olarak da bu 3 seçeneğim var:
1) 🎸 Harley Benton HB-10G
2) 🎸 Harley Benton HB-20R
3) https://www.thomann.de/de/harley_benton_hb_20mfx.htm
Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Aynı durumdan çoğumuz muzdaribiz. Jackson alırsın Les Paul istersin. Evertune alırsın FR istersin. EMG alırsın P90 istersin. SUV alırsın roadster istersin, stw alırsın shooting brake istersin. Esmerine, sarışınına girmiyorum.

Yeni başlayan biri için; çok takmamak lazım. Umarım sana uygun gitarı bulursun. ✌️

Aynı durumdan çoğumuz muzdaribiz. Jackson alırsın Les Paul istersin. Evertune alırsın FR istersin. EMG alırsın P90 istersin. SUV alırsın roadster istersin, stw alırsın shooting brake istersin. Esmerine, sarışınına girmiyorum.

Yeni başlayan biri için; çok takmamak lazım. Umarım sana uygun gitarı bulursun. ✌️
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-echoban-ga10-amfi-sorunsuz-1217087370/detay/
yenı baslayacagım bu tur bı hss gıtar almak ıstıyorum sızce uygun mu amfiyle hıcbır tecrubem yok gıtarla.

Merhaba,
Öncelikle ne tarz dinlemeyi seviyorsanız o tarza uygun ekipman alın.
İnsan ister istemez o soundları duymak ister.
Sizin seçeneklerinizden tercihim şu iki seçenek olurdu.

HH manyetik seçiminde dip gürültüsü olmaz ve ayrıca rock hemde metal tonlarını iyi duyarsınız.

İlk seçtiğinizde reverb yok. İkinci seçtiğinizde reverb var ama üçüncüsünün üstünde prosesör var.
Birçok drive ve efekt var. Kesinlikle son amfiyi almalısınız.

Merhaba,

HH manyetik seçiminde dip gürültüsü olmaz ve ayrıca rock hemde metal tonlarını iyi duyarsınız.

İlk seçtiğinizde reverb yok. İkinci seçtiğinizde reverb var ama üçüncüsünün üstünde prosesör var.
hss almayı planlıyordum ama hsh gıtarlar ılgımı cektı rock ve pop sarkılar calmak ıcın hangısı daha uygundur sizce?

Merhaba,

Merhaba,

O zaman hareketli köprü yerine klavyeyi kullanıcaz. Çok teşekkür ederim🤘🏼

Son düzenleme:

İki ucu düz veya bir ucu amfiye girişinde L şeklinde tercih edebilirsiniz.
Fender'ler pahalıdır ekonominiz müsait değilse daha uygun markalara da bakabilirsiniz.

İki ucu düz veya bir ucu amfiye girişinde L şeklinde tercih edebilirsiniz.
Fender'ler pahalıdır ekonominiz müsait değilse daha uygun markalara da bakabilirsiniz.
yok tesekkur ederım amfı ve gıtara uygunsa alabılırım cok saolun tekrardan ıyı gunler dilerim.

Geri