Dostlar selam 500 küsür sayfa olan başlangıç gitarı konusuna yanıt alamadım, o yüzden affınıza sığınarak ayrı bir konu olarak açmak istedim. Yaklaşık 5 yıldır klasik gitar çalıyorum, elektro gitar almak istiyorum . Gitar için ayırabileceğim maksimum bütçem 8-9k, solağım ve bu nedenle pek fazla model şansım yok. Kurban, Linkin Park dinlemeyi en sevdiğim ve en çok çalmak istediğim gruplar yani daha çok rock, metal gibi şeyler çalmak istiyorum. O nedenle SSS manyetikli SX markayı eledim forumdan gördüklerim üzerine. Hem pek güvenmediğimden hem çok anlamadığımdan hem de kredi kartıyla alacağımdan ikinci el almak istemiyorum. İnternet tabanlı müzik mağazaları dore, zuhal, mydukkan, sentop ‘ a baktığım zaman önümde 2 seçenek kalıyor: Kozmos veya Aria Pro II STG modelleri. Kozmos baya gömülüyor ancak aria hakkında da pek bilgilendirme yok. Baya bir süredir elektro almak istiyorum ve yılbaşı zamları gelmeden bir an önce de edinmek istiyorum. Önerileriniz, düşünceleriniz nelerdir? Zamanınızı çaldıysam affola.