Sap ayarı yeni yapılmıştı daha ve floyd rose evet. Birazdan sapın ve floyd roseun fotoğrafını atarımDostum sanırım sap ayarı yapman gerekiyor. Yüksekliği normalden biraz fazla. Saptan anlamadım ama eğer floydrose yoksa muhtemelen sapta sorun var.
Çok hafif bi boşluk var ama gitar 0 alındı ustaya götürdüm sap ayarı yaptı dedim tel yüksekliği entonasyon gibi seyleride yaparmisiniz kendisi baska bi sorunu olmadığını söyledi...E telini 1. ve 17. perdede aynı anda basınca sapın ortasındaki frette çok az bir boşluk olması makuldür köprü saddle yüksekliğini ayarlayabilirsin, eğer boşluk çoksa veya hiç yoksa sap ayarı gerekir. Tabi bu daha önce ayarlanmış düzgün bir gitar için geçerli, maalesef çoğu giriş seviye gitar ne fabrika çıkışı ne satışta ayarlanmıyor, yeni aldıysanız önce ustasına verin ayarlasın.
Dostum sanırım sap ayarı yapman gerekiyor. Yüksekliği normalden biraz fazla. Saptan anlamadım ama eğer floydrose yoksa muhtemelen sapta sorun var.
Floyd rose ve sap bu şekilde ne açıdan cekmem gerektigini tam bilmiyorum umarim anlaşılıyodur
Naçizane bu floyd rose köprü değil bu arada. Tremolo köprü bu. Floyd Rose bunun iki yöne de oynayan hali gibi düşünün.Floyd rose ve sap bu şekilde ne açıdan cekmem gerektigini tam bilmiyorum umarim anlaşılıyodur
Teli indirince tel boyu kısalır nota pes kalır. Söylediğiniz şeyle uzaktan yakından alakası yok. Hadi diyelim teli yükseltince olsun. Yarım mm tel yükselince o kadar nota tizleşmez. Demezler mi kardeşim hiç mi bend yapmıyosunuz diye. Ağır abartmışsınız. Onla da kopacak tel normal çalışta elli kere kopar.Saddle'ı (buna türkçe bi isim bulmak lazım) yükseltmeden önce teli 3-4 yarım nota kadar gevşetmeyi unutma. Normal akortundayken yükseltirsen tel muhtemelen kopar.
Ben saddle'ı yükselttiği durum için söylüyorum, sen "indirince nota pesleşir" diyosun. Kardeş, yükseltmekten bahsediyorum, indirmekten değil. Başka bi yerinle okuma yazılanları.Teli indirince tel boyu kısalır nota pes kalır. Söylediğiniz şeyle uzaktan yakından alakası yok.
Ben floyd roseu bu saniyordum öğrendiğim iyi olduNaçizane bu floyd rose köprü değil bu arada. Tremolo köprü bu. Floyd Rose bunun iki yöne de oynayan hali gibi düşünün.
Buzz yada choke nedir onlarıda bilmiyorum ama yaparken biseyleri batircagim diye korkup deneyemedim anca bukadar oldu şimdi denicem bakalım önce bu buzz choke nedir ogreneyim sanırım daha cok yolum var😬Her saddle da tellerin sağında ve solunda iki adet alyan vidası var. onları uygun alyan yardımıyla 90 derece saat yönünün tersine çevirerek telleri indirebilirsin. Eğer buzz ya da choke olursa tekrar 90 derece tersine çevirerek yükseltebilirsin. Korkmayın böyle şeylerden.
herhangi bi perdeden ses almak isterken cızırtı veya seste erken kesilme olup olmadığı hocam.Buzz yada choke nedir onlarıda bilmiyorum ama yaparken biseyleri batircagim diye korkup deneyemedim anca bukadar oldu şimdi denicem bakalım önce bu buzz choke nedir ogreneyim sanırım daha cok yolum var😬
Teşekkürler şimdi deneyecegim bakalım nolcakherhangi bi perdeden ses almak isterken cızırtı veya seste erken kesilme olup olmadığı hocam.