Tekrar ve tekrar selam 2 haftadır yaşadığım bi sıkıntıyı var tüm telleri taktım mi teline gelince tel patlıyor burgulara sararken neden olur hala anlamadım 3 kere mi teli aldım hep aynısı oldu gitarı parçalayacam
Hazır konu açılmışken ben de sorayım mi ve si telinin ilk perdeleri cizirdiyor trust ordu ne yöne cevirmeliyim?
Kaç numara alyan kullanmalıyım schecter demon 6 icin
İlk önce sorunun ne olduğunu tespit etmek daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır. Aşağıdaki videoda detaylı bir anlatım var. Biraz sinir bozucu şekilde anlatılıyorlar ama gayet anlaşılır.
Kopuyor işte çok gerildiği için.Çok afedersiniz arkadaşlar ama telin patlaması nedir?
009 böyle yapıyor elimdeki 10u takınca okey ama gönül 10 istiyorIşte bunların hepsi 09 telin zararları, gelelim 010un faydalarına 🙂
burgudan kopuyor squier bullet stratın standart köprüsü akort ayarı derken neyi kast ettinizBu noktada sanırım bir çok soru sormak gerekir.
Gitarın köprü sistemi ne?
Tel burgulardan mı köprüden mi kopuyor?
Akort ayarı standard mı?
bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz biraz beginnerımda 🙂Standart akorttan vazgeçip drop lara yönelin kurtulun 😀
Drop akordlar telin veya tellerin salındığı akordlardır. İlk telin notasının yanına standard eklenerek de adlandırılır (C standart gibi). Metal çalmıyorsanız ve gitarda seslerin yerini kestiremiyorsanız(Aslında buna pek gerek yok sadece normalden kaç perde ötede çalacağınızı unutmamanız yeterli)işinizi görmez. Sadece Half step down tuning yani Eb standard tuning işinizi görebilir. Çoğu(Evet abartı oldu) blues gitaristi de kullanmıştır bunu Jimi Hendrix ve Slash i örnek verebilirim akla ilk gelenlerden.bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz biraz beginnerımda 🙂
şimdi drop akord yapınca standart akorların sesini alamiyorum perdelerden bir perde ileri basacağım yani bu anlama geliyor değil mi 🙂Drop akordlar telin veya tellerin salındığı akordlardır. İlk telin notasının yanına standard eklenerek de adlandırılır (C standart gibi). Metal çalmıyorsanız ve gitarda seslerin yerini kestiremiyorsanız(Aslında buna pek gerek yok sadece normalden kaç perde ötede çalacağınızı unutmamanız yeterli)işinizi görmez. Sadece Half step down tuning yani Eb standard tuning işinizi görebilir. Çoğu(Evet abartı oldu) blues gitaristi de kullanmıştır bunu Jimi Hendrix ve Slash i örnek verebilirim akla ilk gelenlerden.
1. perdeye kelepçe koyarak mi standartta çalabilirsiniz. Çok gereksiz bir durum olur ama bu, zorda kalmadıkça yapılmamalı. Gitarınızdaki problemi çözün akort değiştirmektense.şimdi drop akord yapınca standart akorların sesini alamiyorum perdelerden bir perde ileri basacağım yani bu anlama geliyor değil mi 🙂
burgudan kopuyor squier bullet stratın standart köprüsü akort ayarı derken neyi kast ettiniz
Benzer bir durum benim de başıma gelmişti. Problemim nut kısmının mi telini bir şekilde çok sıkı kavramasıydı. Tel burgunun ucundan değil nut'tun başlangıcından kopuyordu. Nut'u törpü ile çok çok az genişletip sorunu çözmüştüm. Yine de öncelikli olarak burgunuzun tel geçen kısmını kontrol etmeni öneririm. Üretimden kaynaklı küçük kıymık gibi keskin bir şeye denk geliyor olabilir. El yordamı ile burgunuzu kontrol edebilirsiniz.