Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1.5 2 senelik bir gitar geçmişim bulunuyor. Bir zaman bırakmam gerekmişti fakat tekrardan başlayacağım ve aklıma takılan bir soru bulunmakta. Elimde şu an PRS SE Tremonti gitar bulunmakta. Yaklaşık olarak da satış değeri 3000-3500 TL arasında değişmekte. Hoşuma giden tarzlar da genellikle Blues-Hardrock ve türevleri. Pink Floyd'dan tutun GNR' a kadar bütün grupları dinler, çalmaktan zevk alırım. Fakat şöyle bir şey var ki aklımda hep birkaç farklı pedal veya kaliteli bir prosesör alıp ucuz yollu bir gitar ile bütün tonları elde etme gibi bir fikir vardı. Yani nasıl bir şey elde edebileceğimi merak ediyordum, sanki elimdeki gitardan daha fazla tonal aralığa sahip olacakmışım gibi hissediyordum. İzlediğim bütün videolarda, Harley Benton veya Jay Turser Les Paul olsun, Strat vb. gitar, pedall kombinasyonları ile iyi amfilerde güzel yerlere gelen gitarlardı. Benim elimdeki gitar ile aldığım ton belli, hangi amfiye takarsam takayım gitarın sınırları belli olduğundan hep belirli tonal aralıklarda çalabiliyorum. Çalma kısmında da sürekli olarak stüdyoda lambalı amfide grubumla birlikte çalışmaktayım. Evde amfim bulunmasına rağmen hoşuma gitmediği için amfisiz egzersizlerimi yapıyorum. Sorum şu olacak, acaba elimdeki bu gitarı satıp 2000-2200 TL civarı iyi bir prosesör veya pedal seti kurup 2. El Jay Turser Les Paul, Strat vb. gitarları alıp çalmam mantıklı olur mu? Yoksa elimdeki gitarı düşük seviyeli bir gitar yerine tercih etmemeli miyim? Elimdeki gitarın yanına pedal, prosesör vb. gibi şeyleri kurma gibi bir imkanım maalesef bulunmamakta. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Teşekkürler.