Gitar Truss rod dışarıdan bir müdahaleyle kırılır mı?

Yeni gitar aldım (elektro ilk gitarım) teller bana yüksek gibi gözüktüğü için sapın en ucundan tutup geriye doğru çekerek tel yüksekliğini kıyaslıyordum. Aklıma bunu yaparken bir şey geldi ve sormak istedim.
Truss rod dışarıdan sapı geriye bir kuvvetle çekmek gibi bir hamlede krılabilir bir şey mi? Truss rodu kırık bir gitar nasıl anlaşılır?

Tel yüksekliği köprüden ayarlanır, ölçümü de sapı zorlayarak yapılmaz zaten.
Fazla zorlarsan truss rod kırman çok zor ama sapın ağacına ya da fretlere filan zarar verebilirsin. Hatta abartayım headstock çatlayabilir, sap-gövde birleşme yeri oynayabilir vs vs ... yani rod kırmak oldukça zor ... en azından çok dandik bir gitar değilse.

Gitar Yamaha Pacifica 112j. Bir iki öyle bastırıp denerken küçük çıt sesi geldi o yüzden bir an işime kurt düştü ama sanırsam o da gitar plakasından geldi. Ben biraz abarttığım için sorup kendimi rahatlatmak istedim. Sağolun

Bir de hocam şöyle bir şey var o ön plakanın bir kısmı birazcık havada duruyor. Ve elimle bastırdıkça single manyetikle beraber oynuyor. Herhangi bir sorun teşkil eder mi?

Rod vidasını birden sağa yada sola çevirmemek lazım, gavurların söylediği şekil olarak 1/8(çeyreğin çeyreği) şeklinde müdahale edersen sıkıntı çıkmaz. Ani hareketlerde tuşede ve sapta çatlaklar meydana gelebilir.

Geri