gitar trustrodu hakkında

Herkese merhaba klavyemin çok az iç bükey olduğunu fark ettim. Çalarken farkedilmiyor. Trust roddan düzeltmek istiyorum ama trust rodun üstü kapalı. Ne yapmam lazım? Gitar jackson Adrian S
WhatsApp Image 2020-05-12 at 16.31.00.webp
imth signature san dimas sdx

O mi tellerinin ızdırabı nedir öyle? 😀 Tüm teller vidaların iç kısmından geçmek zorunda değil. Trus"s" rod sapın ön tarafındadır, ayar yapmak için sapın sökülmesi gerek.

Ayrıca çok az içbükey ise ideal durumdadır zaten.

Son düzenleme:
Çalarken farketmiyorsanız ve sap dümdüz ya da dış bükey değilse sap ayarına gerek yoktur. Sap ayarı ya çalım keyfi ya da gitar sağlığı için yapılır. Sizin durumunuzda bu iki husus da yerinde gibi duruyor.

Yanlış bilmiyorsam önce sapı sökmek gerekiyor bu modelde truss rod ayarı yapmak için, deneyim sahibi değilseniz tek başınıza uğraşmak istemeyeceğiniz bir maceraya dönüşebilir. Bu arada gerçekten, E tellerini bu şekilde string retainer vidalarının içlerinden geçirerek her neyi amaçladıysanız yapmayın. Resmen acı çekiyor o teller şu anda.

Yanlış bilmiyorsam önce sapı sökmek gerekiyor bu modelde truss rod ayarı yapmak için, deneyim sahibi değilseniz tek başınıza uğraşmak istemeyeceğiniz bir maceraya dönüşebilir. Bu arada gerçekten, E tellerini bu şekilde string retainer vidalarının içlerinden geçirerek her neyi amaçladıysanız yapmayın. Resmen acı çekiyor o teller şu anda.
normalde dışarıda mı olması lazım

normalde dışarıda mı olması lazım

Aynen, vidaların dış bölümlerinde de her iki telin rahatlıkla altından geçebileceği kadar pay mevcut. Fotoğraftaki şekilde takarak telin eşik yuvalarına anormal bir eğim ve basınç ile oturmasına sebep olursunuz. Bu da üst eşiği kilitlemek istediğinizde akort dengesizlikleri yaşamanıza sebep olur, string retainer'ın bir anlamı kalmaz.

Hocam iyi ki konuyu açmışsın da uyaran olmuş o mi tellerinin durumu hakkında... Gitarın bi tümden fotoğrafını gönder istersen kontrol edilsin her şey yerli yerinde mi 😁😁 Şaka yapıyorum dostum, alınmayasın.

Yeni konu açmıyim dedim. Cuma günü dore müziğe gidicem. Daha önce tel olarak DAdario NYXL 10/46 kullanmıştım. 10 tel kalınlığı dışında bir tel kullanmadım. 10 tel ile çalım konusunda bir sıkıntım yok. Farklı teller denemek istiyorum. Tellerin fiyatı da biraz artmış. Bu da baya bir indirimdeydi. Önerir misiniz ?

Son düzenleme:

Geri