gitar üstündeki ses kontrol sorunu

sumeyye

sumeyyecobain
tamamen yeni başlayan birisiyim zorbalamazsanız sevinirim..geçenlerdede konu açmıştım kurt cobain gitarı bulamadım ve fender american vintage 2 1966 jazzmaster aldım.sorum biraz garip gelebilir bazı arkadaşlara gitarı çalarken alttaki ton düğmeleriyle oynuyorum seste hiçbir değişim olmuyor.zatn seside az geliyor gitarın.gitarı sıfır aldırdım iade ettirmeyi düşünüyorum lütfen bilen biri yardım ederse uykularım kaçtı.biraz bütçemi aştım şikayet edersem biliyorsunuz ailelerin nasıl olduğunu..

Umarım bir dolandırılma vakası değildir. Ton potansı ile oynayıp sesde fark hissetmiyorsanız ve amerikan vintage bir gitardan bahsediyorsak bir tık sıkıntı olabilir. Volume potunda da aynı durum varsa o daha büyük bir sıkıntı. TR den alınmış ise muhtemelen geldiği yer Zuhal Müziktir. Gider atarım kafalarına, hiç bir dk düşünmem.

Benim Fender strat usa da ortadaki ton düğmesi hiç tepki vermiyor alttaki ton düğmesi çalışıyor. Yukarıdaki ses düğmesi de çalışıyor. Ortadaki ton düğmesi çeviriyorum ama çalışmıyor. Benim gitar hep böyleydi. Sesini amfiden açın. Bence telaş etmeyin.

Jazzmaster'larda iki ayrı devre bulunur, gitarın üst tarafındaki switch'den rhythm circuit kısmını aktif ettiyseniz alt taraftaki volume ve tone potansları sesi değiştirmez, bunu bir kontrol edin.
16349-jazzmaster-diagram2.webp

Geri