Selam BlueDreams
1. "....200 - 300 dolarlık gitarlar almak istemiyorum almışken iyi bişey olsun düşüncesindeyim..."
dogru bir yaklasim, imkanin varsa iyisini alman kendini gelistirdigin, mevzunun farkina vardigin zaman "bu ne bela gitarmis be arkadas, kabus gibi" demeni engeller.
2. "Kafamda İbanez,Jackson var.Joe satriani cok severim gecen sene onun kullandıgı seriden gitar alcaktım ama vazgectim bişey bilmiyom diye"
Ibanez (ozellikle JS serisi) ve Jackson (hangi seriyi dusundugunu bilmiyorum)tamamen ayri kulvardalar desem yalan olmaz. stok manyetikleri gectim (Atalay zaten anlatmis) , fretboard yapilari ve kavis miktarlari cok farkli. Ibanez daha kavisli bir yapiya sahipken, Jackson'un cogu modeli hemen hemen duz fretboarda sahip. Benim diyen gitarist bile eline farkli yapida bir gitar aldigi zaman bir afallama donemi gecirir, gecirmiyorum diyen de yalan soyluyordur 🙂. o yuzden gitari alirken eline alip denemen lazim. Ben seneler once o kadar gitar arasindan sece sece Yamaha RGX312yi secip modifiye ettim, o action rahatligini daha sonra kullandigim/denedigim hic bir gitarla yakalayamadim daha.
JS 100,1000 ve 2000 modellerini denemistim, hatta su anda ana gitar olarak modifiye edilmis bir JS100 kullaniyorum. JS 1000 gercekten cok guzel gitar, DiMarzio PAF Pronun da etkisi var tabi, bence cok guzel bir ses rengi var. Ancak sirf Satriani seviyorum diye o gitara o kadar para yatirma , yapmak istedigin muzik kadar calis stilin de belirleyici bir unsurdur gitar seciminde.
3. "Bir de milet bana kötü gözle bakarmı yani bi şey bilmiyo kullandıgı gitara bak demesinler"
Milleti ipleme derim , JS100'de kabak gibi JOE SATRIANI yaziyor ama kimin umurunda? 🙂
4.Yaş da 20 ama gec mi kaldım ben biraz bu işe?Bazı arkadaslar klasikten basla filan diyolar.Ya gitar calmak illa klasikle mi ogrenilir?
benim gibi 7 yasinda mevzuya baslayanlarin kucagina boyundan buyuk elektrogitari vermezler hemen tabi ki🙂 kucuk yasta baslayanlar hep junior klasik gitarla baslamistir, ancak sununla baslayacaksin diye bir kural yok yine de. Klasik gitar egitiminin gitaristlige -yapilan tarz ne olursa olsun- cok ciddi etkisi oldugunu savunmusumdur hep, inanilmaz faydasini da gordum, ancak dedigim gibi bir "on sart" durumu sozkonusu degil. Benden sana "ne yaptigini bilen, ciddi ve sana solfejden baslayip armoniye, pena tutusundan baslayip sweep pickinge kadar herseyi ogretmeye hazir" biri ile yola cikman, ve eger ilerlemek istiyorsan cok ciddi bir sekilde zaman ayirman yonunde bir tavsiye var sadece. Onune bir hedef koy ve bu hedefe ulasmak icin gerekli cabayi sarfet.
kolay gelsin