Gitar Videolarım

• Konuyu açan Konuyu açan chilly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selam abilerim, kardeşlerim 👋

Bir süredir Instagram’da ağırlıklı olarak Blues, Alt blues, Texas blues tarzında gitar videoları paylaşıyorum. Ton, ifade ve doğaçlama üzerine içerikler var. İlgilenen olursa takip edip destek olursa sevinirim.

Geri bildirimlere de açığım, özellikle bu tarzla ilgilenenlerin yorumları benim için değerli.

Profil linkini aşağıya bırakıyorum:

Bir kaç videona gözattım. İlk dikkatimi çeken telefon kayıtı olduğu için gitar soundunun zayıf kaldığıdır. Sen çalarken sana iyi duyulabilir ama izlediğim videolarda alt frekanslar neredeyse hiç yoktu. Gitar soundu fazla tiz, metalik geldi. Çalımına bir şey demiyorum zamanla tuşe, phrahising gelişiyor, değişiyor. Bir de videoları upside down tarzı çekmek yerine düz çekim yaparsan daha iyi olur.

Yeterli ekipmanın varsa daha iyi bir sound için kanal kayıt yapabilirsin.

Bir kaç videona gözattım. İlk dikkatimi çeken telefon kayıtı olduğu için gitar soundunun zayıf kaldığıdır. Sen çalarken sana iyi duyulabilir ama izlediğim videolarda alt frekanslar neredeyse hiç yoktu. Gitar soundu fazla tiz, metalik geldi. Çalımına bir şey demiyorum zamanla tuşe, phrahising gelişiyor, değişiyor. Bir de videoları upside down tarzı çekmek yerine düz çekim yaparsan daha iyi olur.

Yeterli ekipmanın varsa daha iyi bir sound için kanal kayıt yapabilirsin.
Öncelikle teşekkür ederim.

Telefonla çekim yapıyorum. Gitar sesini dijital olarak (AmpliTube 5 kullanarak) ses kartı üzerinden alıyorum, sesi de harici bir hoparlörden veriyorum. Bu yöntem, videolara daha amatör bir hava katıyor. İstersem direkt kayıt da alabilirim. Hatta son paylaştığım siyah-beyaz videoda kayıt aldım, sonrasında ortama uygun bir “room reverb” ekleyerek o hissi vermeye çalıştım.

Bazı kayıtlarda tizlerin fazla olduğunu ben de fark ediyorum. Tonu henüz tam olarak oturtamadım. Özellikle aradığım “glassy” tonu yakalamaya çalışıyorum.

Çalımlar hakkında da teşekkür ederim. Videoların yaklaşık %90’ı doğaçlama.

Benim kullandığım taktik şu.Video ile gitar kaydını aynı anda başlat.Yani reaper aç oradan amplitube kullanarak şarkıyı kayıt al.Sonra ben camtasia kullanıyorum eski kafalı olduğum için ama herhangi bir video edit programıyla videonun sesini kapat,reaperdan aldığın kaydı videoya ekle,ses ile videoyu senkronla tam kayıt kalitesi olur.

Reaper'ın kayıt alma tuşu Ctrl + R.Ben ctrl + r ile videonun kayıt tuşuna aynı anda basıyorum.

Benim kullandığım taktik şu.Video ile gitar kaydını aynı anda başlat.Yani reaper aç oradan amplitube kullanarak şarkıyı kayıt al.Sonra ben camtasia kullanıyorum eski kafalı olduğum için ama herhangi bir video edit programıyla videonun sesini kapat,reaperdan aldığın kaydı videoya ekle,ses ile videoyu senkronla tam kayıt kalitesi olur.

Reaper'ın kayıt alma tuşu Ctrl + R.Ben ctrl + r ile videonun kayıt tuşuna aynı anda basıyorum.
Evet bende dijital alacaksam kaydı benzer şekilde yapıyorum. Ableton + Herhangi bir edit programı yeterli oluyor.

Geri