Gitar Videolarım

Haklısınız. Bazı videolardaki, hatta çoğu videodaki gitar tonu benim de tam olarak içime sinmiyordu. Kimi videolarda dijital kaydın üzerine room reverb ekleyerek odada kaydedilmiş hissi vermeye çalıştım, kimi videolarda gerçekten odada kayıt aldım, bazılarında ise doğrudan ve efektsiz kayıt kullandım. Bu yüzden fark ederseniz neredeyse her videoda farklı bir sound var.

Hem agresif hem de glassy karaktere sahip bir ton arayışıyla çıktığım bu yolda, sonunda kafamdaki tona oldukça yakın bir sonuç elde ettiğimi düşünüyorum. O da en son paylaştığım videodaki ton oldu. Bu hesap benim için biraz emekleme ve öğrenme süreci gibi ilerledi.

Stüdyo konusunda ise ekipman yetersizliğinden dolayı kayıtlar amatör seviyenin çok ötesine geçemedi. Zaten bu süreç benim için biraz deneysel bir süreçti. Sürekli yeni şeyler denemeye ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Şu an eksiklerimiz biraz daha büyük bir hoparlör ve dediğiniz gibi iyi bir mikrofon. Önerdiğiniz mikrofonu not aldım. Zamanında Zoom modellerine de bakmıştım fakat bütçemi biraz aşıyordu.

Ayrıca evet, hedefim müzisyenlere ulaşmak; benim gibi Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix ve Matt Schofield dinleyen, çalan insanlarla bir araya gelebilmek. Hesabın biraz arşiv, biraz paylaşım, biraz da benzer müzik zevkine sahip insanların denk gelebileceği bir yer olmasını istiyorum. Amacım hiçbir zaman gösteriş yapmak ya da damarlı ele hallenen ergen bir kitle oluşturmak olmadı. Zaten öyle bir hedefim olsaydı, şu an çaldığım tarz muhtemelen seçilecek son türlerden biri olurdu.

Yorumunuz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

O zaman tavsiyemi güncelleyeyim; Tascam dr-05'i sadece stüdyoda davullu kayıt provalarınızda kullanmanız için tavsiye ederim, videolarda kesin olarak bilgisayarda yaptığınız ses kaydını telefondan çektiğiniz video ile senkronlamanız gerekiyor. Ben iş icabı adobe premiere vs kullanıyorum, bu işi yapan daha basit edit programları var. Tascam gibi ortam ses kaydı yapan cihazlar ev ortamında pek işinize yaramayacaktır.

Bunları yaparsanız daha profesyonel görünür-duyulur, sizin gibi paylaşım yapan diğer gitaristlere yetişirsiniz.

Görüntü için de, ev kayıtlarını yaparken Godox markasının ledli ışık çubuklarına benzer şeyler kullanırsanız, moda göre farklı renkte ışıklarla daha iyi bir atmosfer yaratırsınız. Bu işi yapan yabancı kanalları, profilleri inceleyip neyi iyi yaptıklarını not almak ilerlemenize yardımcı olabilir. Önerilen video algoritmalar artık yüze odaklı, yüzünüzü saklamayın derim.

Geri