gitar vokal yaparken çarpılıyorum

lol ilk kez duydum böyle bişeyide
komedi bi olay ya Allahını şaşırır ilk kez yaşayan bi insan. zaten sahnede heyecanlısın falan. aman aman kimsenin başına gelmesin 🙂)

abi zaten bi eve geldim dudağım bitik bi durumdaydı 2 saat boyunca çarpıldım düşün neyse ravende hiç boş olmuyo bi süre ritim gitarı bırakıcam ondan sonra da bi zoo yu denerim artık 🙂

ewet olabiliyor..İstersen en kaliteli mic. olsun çarpabiliyor🙂 Yani sahnedesin çok terlemişsin seyirci ile çoşmuş gaza gelmiş bi vaziyetesin..Hadi gitarımı alıyım şundanda bi ritim falan yapıyım dedim.... 😉 o terli halimle microfon öyle çarptı ki kendimi şaşırdım hata şarkıyı unutum🙂 seyiciler bi an bana baka kaldılar...🙂bunu hiç unutamam 😉 NEdenine gelince bilmiyorum ama bidaha hiç olmadı....

Night_Mare demiş ki:
ewet olabiliyor..İstersen en kaliteli mic. olsun çarpabiliyor🙂 Yani sahnedesin çok terlemişsin seyirci ile çoşmuş gaza gelmiş bi vaziyetesin..Hadi gitarımı alıyım şundanda bi ritim falan yapıyım dedim.... 😉 o terli halimle microfon öyle çarptı ki kendimi şaşırdım hata şarkıyı unutum🙂 seyiciler bi an bana baka kaldılar...🙂bunu hiç unutamam 😉 NEdenine gelince bilmiyorum ama bidaha hiç olmadı....

vay be umarım bana da böyle olmaz bunu okuyunca gitar vokalden tırstım valla :?

evet oluyor, muhtemelen amfinin veya mixerin toprak hattindaki bir sorundan kaynaklaniyor diye dusunuyorum da gitarda sadece tellere dokunarak nasil yuk aktarimi oluyor onu cozemedim, manyetiklerden ziplamasi gerek 🙂

Aynısı 2 sene önce odtü metal günlerinde oldu bana. Hem de çok fena çarpıldım.

Tam fade to black çalmaya başladık, sadece o şarkılık gitarın yanında vokal de benim, tüm ışıklar falan sönmüştü sadece üzerime doğru spotlar kalmıştı 1,2 tane... Sözlere başladım derken mikrofona bi deydim! Milletin gözü önünde irkildim kendime zor geldim sözler mözler dağılıyordu nerdeyse de toparladık sonradan.

Başlık çarpılma anılarına dönüştü ya neyse 🙂

Çarpan mikrofon değil. Gitarın ground'u ince bir tel ile tellere verilir. Topraksız ampli yükünü ilk başta gitardan sonra sizden sonrada mikrofondan geçirerek toprağa kavuşturuyor. Mixer toparklı olmasa yürümez sizden. Sorunu amplide arayın.

skatheist mantıklı demişin..
valla şu an gittiğimiz ve çok memnun olduğumuz stüdyoda ki amplilerin birisi marshall jcm serisi bi head+marshall 4*12 cabinet biride crate head+ marshall 4*12 cabinet hiç çarpılma olmuyo.. alla şükür. 😀

Jeff_Loomis demiş ki:

Tam fade to black çalmaya başladık, sadece o şarkılık gitarın yanında vokal de benim, tüm ışıklar falan sönmüştü sadece üzerime doğru spotlar kalmıştı 1,2 tane... Sözlere başladım derken mikrofona bi deydim! Milletin gözü önünde irkildim kendime zor geldim sözler mözler dağılıyordu nerdeyse de toparladık sonradan.

Ahahaha 😀 koptum olum
benide hani şu plastik kahve yapma makineleri varya :roll: dışı plastik olanlardan elektrikle çalışıyor , çalışırken parmağımı içine sokmuştum eşşek gibi çarpılmıştım tiril tiril titremiştim şerefsizim...

cash demiş ki:
Jeff_Loomis demiş ki:

Ahahaha 😀 koptum olum
benide hani şu plastik kahve yapma makineleri varya :roll: dışı plastik olanlardan elektrikle çalışıyor , çalışırken parmağımı içine sokmuştum eşşek gibi çarpılmıştım tiril tiril titremiştim şerefsizim...
😀 😀

Jeff_Loomis demiş ki:

tam da fade to blackte ha şarkıya yazık olmuş valla....... heralde sahneden indikten sonra fade to blacki söyledik ama keşke biri şu mikrofonu çalsada kurtulsam demişsindir 😆

cash demiş ki:
Jeff_Loomis demiş ki:

Ahahaha 😀 koptum olum

Cash kardeş vallahi dua etmelisin.

Annem o alet fişe takılıyken içine metal kaşık düşürdü.Ve kaşıkta o içindeki kaynatmayı sağlayan bölümün izi kaldı.Yani metali eritmiş şerefsiz.Allah korumuş seni.

Birde Ankara Planet müzikte benim dilim çarpılmıştı mikrofondan.10 dakika düzgün konuşamadım.Gitarist inanmamıştı,şaka yaptığımı zannetti gidip o da dilini değdirdi...

Allah çarptı onu da,bana inanmadığı için. 🙂

Hay allah ne yapıyorsunuz mikrofonlarla? Niye yalıyosunuz, iğrenç bişey. Bi daha başkasının kullandığı mikrofonu kullanmıyacağım. Alem sapık olmuş, kendime mikrofon alıcam. Galiba yediğiniz elektrik az geliyo.

noluyo ya insanın dudağının deymesi gayet normal yanlışlıkla oluyo haliyle zaten bilmiyosan söyleyim mikrofonu kullanmadan önce silmen gerekir

Geri