İzmir caddesi de taksiciye. Hani şu otobüs firmalarının olduğu sokak var ya orası işte. O sokağın başında Turtes pasajı var. O pasajın altkatında işte.
TobidyouFarewell demiş ki:@Euphrates
kenan usta yapmazsa ankarada başkası yapabilirmi ? kim yapar*
euphrates demiş ki:TobidyouFarewell demiş ki:@Euphrates
kenan usta yapmazsa ankarada başkası yapabilirmi ? kim yapar*
Kolej'deki Başkent Müzik Merkezi'nde Zafer usta var. Gölge'de çalan Rockoustic ve Same Way gruplarında da gitaristtir, belki tanırsınız. O yapar. Ama isterseniz risk almayın, bir süre bekleyin. Ben de onunla beraber çalışıyorum, beraber yürütüyoruz projeyi. Bizim iş bitince buraya ayrıntılı resimleri asarım zaten. Havamı atarım yani 😀
İşlemin ayrıntılarını, malzemelerin nereden bulunacağını, maliyetini vb herşeyi yazacam buraya. Dediğim gibi çok ayrıntılı resimler de koyacam. O zaman karar verirsiniz. Az kaldı merak etmeyin.
Eğer şimdi siz de başlarsanız sonra da bir sorun vb çıkarsa beni suçlarsınız diye bunu söylüyorum 😀
euphrates demiş ki:Vazgeçmen için öyle söylemiştir 😀 İmkan ihtimal yok böyle birşeye. Kenan usta işin kolayını bulmuş çünkü. Günde 20 gitarın sap-entonaston-köprü-action ayarlarını yapıyor, tellerini takıyor alıyor temizinden 10ar 15er kağıt. Bir de tel takınca belki de 20 alıyordur. Hiç kendini zorlamadan rahat tahat güzel güzel geçiniyor gidiyor.
İşte ben ve birkaç arkadaş daha bu forumda hep bu yüzden kendi gitar bakımınızı kendiniz yapın korkmayın diyoruz. Çünkü bir "luthier"in işi bu tip ayarları yapmaktan ziyade bizim şu "inlay"leri ve hatta custom gitar yapmaktır. Ama adam paraya doyduğu için yapmıyor bu işleri. Belki de bugüne kadar 4-5 tane adam gibi gitar yapmıştır sadece.
Luthierlik potansiyeli olan ustalarımızı zorlayalım. Onlara basit işleri götürmeyelim. Korkmamak lazım iki sap ayarı yapmaktan, cidden kolay bir iş.
melihbozkurt84 demiş ki:euphrates abi bu dediğin dişçi aletlerini almamız.ve şöyle küçük ve tek bir inlay yapsak.mesela tek bi harf ilk perdeye.perdeleri fialn sökmeden.riski azaltmak için.hem böylelikle küçük bi sedef tabka yeter.böyle bi durumda bize kaç paraya malolur bu iş?işte kesmek için gerekli alt edavat ve bi küçük tabaka sefein masrafı nedir bize?
saol bu arada bilgilerin için.çok teşşekürler şimdiden.kib.hepinize kolay gelsin.müzikle kalın.😀