akinu demiş ki:
Alternate picking yap veya Troy Stetina calis.
hızlanmak ve teknik olayını benimsemek alternate picking vs gibi yaklaşımlarla sağlanamaz bence...
ilk başta armoni ve metodları çok iyi yutman gerekli tamam hız yapıp bir sürü sol yada sağ el tekniği uyguluyacaksın ama hangi metodda??
armoni bilgin ne kadar sağlam olursa o kadar sağlıklı hız yaparsın sadece hız yaparsan öğrendiğin bi kaç blues ve pentatonik ölçüde devamlı kısır bir döngü yaratır en sonundada sıkılırsın...
Hangi tarzda bir yaklaşım yapacağını seç ve özel scalaları önüne koy bu scalaları gitarın 12 pozisyonuna yay ve yaratıcılığını kullan :!: kendi geliştirdiğin geçişler olsun ve bu geçişlerdede kendi tekniğini ortaya koy yaratıcı ol.
Hiç bir zaman bir başka gitaristin hızlı dediğin parçalarını çalmaya uğraşma onlar kendi metodlarını dökmüş ve kendileri yaratmıştır mesela paul gilbert kalkıp bir malmsteen düzenlemesini çalamaz :!: ama malmsteen'de kalkıp paul düzenlemesini çalamaz çünkü o malmsteen'in yada paul'un yaklaşımıdır kendi ruhudur ve o ruhda istediği kadar hız yapar.
Şahsen benim sadece 5 yada 10 repertuarım vardır
🙂 kesinlikle repertaurla uğraşmam sadece kendi bulduğum geçişleri ve armoni akışını yine kendi bulduğum tekniğim ile bütünleştirip kusursuzlaşmaya ve o şekilde , kendimi çalmaya çalışırım ancak bu şekilde yeni ve öznel bir şey ortaya çıkar.
Hız düşünülecek en son olaydır , zekanı bedenini ve ruhunu sağlıklı bir şekilde kullanmaya ve uygun hayali düşleyip klavyeye dökmeye başladığın zaman zaten istemeyerekte olsa hız seni bulacaktır.
hızı yapan parmakların değil beynin olmalıdır bunu sakın unutma...
mesela ; herkes do major çalar ve do major akorunu basar ama çok az kişi do major gibi düşünür,
evet , kullandığın mod gibi düşünmelisin onun karakterini o an beyninde oluşturup onun lisanında sohbet etmelisin konuşmalısın bağarmalısın yada küfür etmelisin ama onu anlamalısın bir konuyu anlamadan konuşmak yada anlamadan cevaplamak saçma olur değilmi? evet işte bu müziktede aynıdır.
herkes cümle kurabilir , herkes güzel cümle kurabilir , herkes iltifat edebilir , herkes ağlayabilir , herkes anlayabilir ve herkes anlatabilir.
ama herkes şair olamaz...
şairi şair yapan hislerini bedenini ve ruhunu doğru ölçüde kullanabilmesidir
bu yüzden şaire şair müzisyene müzisyen denir.
şunuda unutmayalım ,
HERKES GİTARINDAN SES ÇIKARIR AMA GİTARI ÇALAN ÇOK AZ KİŞİDİR