Gitarda solo atarken veya arpej (foto ile gösterdim) serçe parmağın inaktif kalması.

WhatsApp Image 2022-03-16 at 23.02.08.webp

Solo atarken serçe parmağın öyle koyulmasının bir sebebi varmıdır arpej atarken ve solo atarken normal şekilde atıyorum ama burda gitara sabitlenmiş bir pozisyon var bu şekilde çalmaya kendimi alıştırmalımıyım faydası var mıdır açıklarsanız teşekkür ederim 🙂

154395 eklentisini görüntüle

Solo atarken serçe parmağın öyle koyulmasının bir sebebi varmıdır arpej atarken ve solo atarken normal şekilde atıyorum ama burda gitara sabitlenmiş bir pozisyon var bu şekilde çalmaya kendimi alıştırmalımıyım faydası var mıdır açıklarsanız teşekkür ederim 🙂
Bu her zaman tartışmaya açık bir konudur. Bazı gitaristler serçe parmaklarını sadece elin yüksekliğini korumak için kullanır, bazıları çok daha fazla destek alır. Kimiler ise hiç temas ettirmez.
Kimi gitar hocaları bu tip destek almaya şiddetle karşı çıkarlar, çünkü bu desteğe alışmanın zararlı veya kısıtlayıcı olduğunu söylerler.

Parmakla çalan bazı gitaristler (Mark Knopfler vs...) ise, iki parmağını birden yaslar🙂

Bu arada, ortada Josh Meader diye bir gerçek var. Akıllara ziyan bir sağ el hakimiyeti var ve serçe parmağını çok bariz şekilde yaslıyor gitara çalarken. Tekniğini bu şekilde oturtmuş.

Anlıyorum hocam çoğu gitaristi böyle görüyorum telin yüksekliğini korumak için olduğunu düşündüm böyle çaldığım zaman daha zor fakat daha doğru çaldığımı hissettim teller arasında geçiş yaparken fakat serçeği kullanmak gerektiği durumlarda şarkılarda zorlanmaktan çalamamaktan korktum biraz.

Anlıyorum hocam çoğu gitaristi böyle görüyorum telin yüksekliğini korumak için olduğunu düşündüm böyle çaldığım zaman daha zor fakat daha doğru çaldığımı hissettim teller arasında geçiş yaparken fakat serçeği kullanmak gerektiği durumlarda şarkılarda zorlanmaktan çalamamaktan korktum biraz.
Destek almadan parmağı gövdeye yaslama örneği olarak şu videoya bakabilirsiniz. Martin Miller, olağanüstü bir pena hakimiyeti var. 07:56'da mesela, çok net gözüküyor.

Geri