Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar gitarımın telini elixir marka bir telle değiştirdim ama bir sorun var bütün tellerde sanki tellerden hava bosaltırmıs gibi bir cızırdama var aşşağıya videosunu koydum daha iyi anlamanız için.
Eskisinden daha ince tele geçmişsin. Teller hangi perdelere çarpıyor onu gözlemlemek lazım. Orta perdelerdeyse sapı salmak lazım. 1. perdeye çarpıyor ise eşiğin altına kağıt/ince plastik film koyup yükseltmek gerekiyor.
Merhabalar gitarımın telini elixir marka bir telle değiştirdim ama bir sorun var bütün tellerde sanki tellerden hava bosaltırmıs gibi bir cızırdama var aşşağıya videosunu koydum daha iyi anlamanız için.
İlk çaldığında farklı bir durum var gibi. Yanlış duymadıysam tellere vurduğun zaman senin gitarın head kısmı ve tuner ile birleşen tarafta bir titreme sesi var. Yani nasıl anlatsam biraz head hırlıyor gibi. Bızzz sesi saptan geliyor gibi. Orayı sıkı bir şey ile tutturman gerekiyor. 2. çaldığında ise evet ayar yapılmalı. Ayrıca akort aletini acilen değiştir. 🙂