Hacettepe konservatuar müzik bölümü yazmak istiyorum 2 yıldır elektro gitar çalıyorum ama ses konusunda işler pek gitardaki gibi ilerlemedi maalesef. Hem geliştirmeye çalışmadım hem de ses rengimi beğenmediğim için çok da üstüne düşmedim. Konservatuar müzik bölümünde okumak için ses sınavlarından geçmek şart mı sadece enstrüman yetiyor mu araştırdım ama bulamadım bilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim.
Yasin kac? Yas siniri vardi en son. Kimi bolumde 20 kimi bolumde 22.
2 senelik elektro gitarla giremezsin.
Akademik olarak egitimli olman lazim, klasik gitar ve caz icin farkli repertuvar isterler.
Ayrica kulture ve tarihe hakim olman lazim.
Klasik gitar diyip gecme. Klasik gitar kulturunun yaninda komisyondan biri genel gitar kulturunden soru sorar da bakar kalirsan o bile elenmene sebep olur.
Ayrica klasik muzik kulturunde akademik ilerliyor diye, diger turlere hakim olmayan insanlarla calismayacaksin gibi bir sey soz konusu degil...
Aksine klasik diyip geciliyor ama sadece klasik muzik kulturune hakim ve seven, baska bir turle iliski-bag kurmamis insan sayisi 5'i ya bulur ya bulmaz.
Sadece ses degil, muzikal algilamanida gelistirmen lazim. Ses korkacagin en son sey. Ki sinavda ses sormazlar.
Desifre sorarlar. Piyanoyla melodi calar tonalitesini bulup dizek uzerine notasyonu yazmani isterler.
Piyasada ki "konservatuvar mezunu olmayan" sanatcilara artik kafelerde is bile vermiyorlar.
Sadece Ankara'da Ankara, Hacettepe, Mgs, Gazi muzik egitim, Kirikkale Muzik egitim, Baskent, Bilkent vb. Ben 7 tane saydim muzik egitimi veren okul var.
Senede 20 mezundan say bakayim. Sadece ben konservatuvara girdigim gunden beri 200un cok cok uzerinde sanatci piyasada.
Gerisi ise derya deniz geliyorlar.
Birde guzel sanatlar lisesinden mezun olup konservatuvara girmeyen bile var...
Hatta o kadar cok insan var ki, konservatuvar mezunu hemen hemen her meslekten adam bulabilirim size.
Araba kaplama dahil...
Bence "piyasada calmak icin konservatuvara gerek yok" dusuncesinin zamani gecmek uzere.
Mekan sizinse o baska tabi...