Gitardan sogumak

Herkese iyi aksamlar. Ben 1 bucuk yildir elektro gitar caliyorum ve yakin zamana kadar asiri severek ve eglenerek caliyodum. Fakat yaklasik 2 aydir gitari elime sogumamak icin aliyorum ve yarim saat tingirdatiyorum. Ama artik onu yapmaya bile hevesim kalmadi. Nasil eski halime donecegim?

Bence hedef koymadan herhangi bir aktiviteyi yapmak çok zor. Atıyorum şu soloyu hatasız çalayım diyorum. Kafayı da sürekli onu çalmaya uğraşarak bozmuyorum tabi ama gelişme kaydettiğini farkettikçe insan motive oluyor. Baştan çok uç, uzak hedefler koymak da yanlış, ulaşamadıkça insan yine soğur. Yaptığın şey her ne olursa olsun ilerleme kaydettikçe hedefler de büyüyor zaten. Tabii ki tüm bunları keyif alarak yapmak lazım keyif almıyorsan zaman kaybetmenin anlamı yok meslek dışında hiçbir şeye. O da mecburi olduğundan.

Bence hedef koymadan herhangi bir aktiviteyi yapmak çok zor. Atıyorum şu soloyu hatasız çalayım diyorum. Kafayı da sürekli onu çalmaya uğraşarak bozmuyorum tabi ama gelişme kaydettiğini farkettikçe insan motive oluyor. Baştan çok uç, uzak hedefler koymak da yanlış, ulaşamadıkça insan yine soğur. Yaptığın şey her ne olursa olsun ilerleme kaydettikçe hedefler de büyüyor zaten. Tabii ki tüm bunları keyif alarak yapmak lazım keyif almıyorsan zaman kaybetmenin anlamı yok meslek dışında hiçbir şeye. O da mecburi olduğundan.
eğer ki bi soloyu hatasız çalmayı hedefleyip hiç gelişemezse, ilerleme kaydedemezse tam tersi olup bütün motivasyonu alt üst olur.. herkes gitar çalmakta yetenekli değil maalesef çalışarak bir noktaya kadar geliniyor bu kadar mükemmeliyetçiliğe gerek yok keyif almaya bak

Geri