Gitarı bilgisayara bağlarken ucuz dönüştürücü kullanılması sorun yaratır mı?

Merhaba ben yeni elektrogitara başladım. Yeni tonları da görüp daha ilerisi için ses kartı mı ya da pedal mı alacağıma karar vermek için Amplitube diye bir gitar efekt programının ücretsiz efektlerini denemek istiyorum. Bunu yaparken gitarımı bilgisayarıma bağlamak için Trendyol'dan sadece bir dönüştürücü alıp kullansam bu benim gitarıma ya da bilgisayarıma uzun ya da kısa vadede hasar verir mi?

ses kartı mı ya da pedal mı diye bir seçim şekli yok .... benim tavsiyem öncelikle küçük masaüstü tabir edilen amfilerden alıp başlaman

ses kartı alırsan ayrı bir dünya amfi ve pedal ayrı bir dünya... bu arada pedal kendisi bir ses yaratmaz sana, pedal zaten amfiye bağlanır o yüzden önce amfi alıp sonra ihtiyaca göre pedal düşün... ki artık dijital amfilerin çoğu içinde pedalları ile geliyor acele etmene de gerek yok

ha hiç param yok bu ara sadece ücretsiz denemek istiyorum diyorsan dönüştürücü dediğin nedir bilmiyorum ama denenebilir... orada da ne idüğü belirsiz kablo dönüştürücü yerine en azından iRig HD2 tarzı bir aparat alman pek çok uygulama ile daha verimli kullanmanı sağşayabilir (içinden amplitube da çıkıyor).

forumda bu konuda açılmış yüzlerce başlık var, son günlerde bile birkaç yerde ne amfi alsam tarzında yorumlar yapıldı, yakın zaman başlıkları şöyle bir yarım saat karıştır inan sıradan soracağın 20 soruya direkt cevap bulacaksın zaten

Dönştürücü dediğim şu tarz birşey

IMG_8734.webp

Hiçbirşey olmaz. Bilgisayarınızı kasarsa Amptube kasar. Dönüştürücünün bir etkisi olmaz.
Burada bilgisayarınızın kalitesine göre geçikme süresi fazla olmadığı sürece önemli değil. Hoparlör kalitesi ton için önemli

Merhaba ben yeni elektrogitara başladım. Yeni tonları da görüp daha ilerisi için ses kartı mı ya da pedal mı alacağıma karar vermek için Amplitube diye bir gitar efekt programının ücretsiz efektlerini denemek istiyorum. Bunu yaparken gitarımı bilgisayarıma bağlamak için Trendyol'dan sadece bir dönüştürücü alıp kullansam bu benim gitarıma ya da bilgisayarıma uzun ya da kısa vadede hasar verir mi?

Hayır gitara zaten zarar vermesi imkansız bilgisayara da doğru şekilde bağlayıp kullandığınızda bir zararı yok, antik çağlardan kalma bir bilgisayarımda harici ses kartı (oyun içindi galiba) mic ve line girişleri ayrıydı. Sisteminizde tek bir ses girişi varsa bu muhtemelen mikrofon için tasarlanmıştır, ses daha gürültülü ve yüksek olur. Dolayısıyla takınca sesleri en kısıkta başlatıp patlama yapmadığı ayarlarda kullanmanız cihazlarınıza zarar vermemesi için yeterli olur.

Dahili ses kartları asio4all olmadan (daha iyi alternatifi var mı bilmiyorum) gecikmeli çalışır. Tam da bahsettiğiniz gibi deneyip görmek için asio4all ile ayarlayıp deneyin derim.

Dahili ses kartları asio4all olmadan (daha iyi alternatifi var mı bilmiyorum)
"Steinberg built-in ASIO Driver"

Merhaba ben yeni elektrogitara başladım. Yeni tonları da görüp daha ilerisi için ses kartı mı ya da pedal mı alacağıma karar vermek için Amplitube diye bir gitar efekt programının ücretsiz efektlerini denemek istiyorum.

Deneyin elbette ancak unutmayın ki; "çalamadığınız şeyin tonu da olmaz".
Doğru tonlar üretebilmek için ise önce çalım kabiliyeti, sonra amfi ile yapılan başlangıçlar etkilidir. Amplitube gibi bir plug in size uçağın kokpitini verir. Hiç bir şey bilmeden de o uçak uçmaz. 🙂

Her şey için çok teşekkürler bide bu asio4all dediğiniz şey nedir?
sanırım bir Driver, ne işe yaradığını söylerseniz çok sevinirim

Hayati bir yazılım (indirip kurup ayarlarını yapmanız lazım), yukarda verilen muadiline de bakabilirsiniz. Dahili ses kartları ve sistemin kendi yazılımı ile başka türlü düşük gecikmeli yani atıyorum 10ms altı şekilde çalmanız mümkün değil. Windows için tabii.
Birde Steinberg built-in ASIO Driver yada Asio4All programlarının Herhangi birinin içinde bir virüs bulundurma ihtimalleri var mıdır?

Yukarıda verilen muadili dediğiniz şey nedir? Mac içinde geçerli midir?

Hayır mac için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok, yani hepsi öyle midir bilemiyorum ama bendeki mac'in dahili ses kartı sorunsuz çalışıyor. Mac'in kendi hazır yazılımları bunun için yeterli.

Virüs konusunda internetten indirdiğiniz her şeyi virustotal.com'da taratın en azından kafanız rahat olur. Bu tarz yaygın kullanılan yazılımlarda virüs yok ama indirdiğiniz yer resmi sitesi haricinde bir yerden indirirseniz yine risk yaratabilir. Taratın kafanız rahat etsin.

Geri