Gitarı Eğik Tutunca Oluşan Dip Ses

Sizlerden garip bir sorunum hakkında çözüm önerisine ihtiyacım var. Gitarım s-s-s strat kasa SX marka bir elektro gitar. Amfi olarak ise Nux Mighty Lite Bt MKII mevcut. Amfiyi pil ile kullanıyorum yani topraklama, priz vs. gibi bir problem yok. Fakat gitarı biraz öne veya geriye doğru eğik bir şekilde çalarken single manyetiklerde aşırı bir dip ses oluşuyor. Tam dik pozisyonda tutunca herhangi bir dip ses oluşmuyor. Ortamda frekansı etkileyen bir durum vardır diye farklı odalarda da denedim ama sonuç yine aynı. Switch pozisyonunu 2 ve 4 te yani çift single kullanırken bu dip ses yok. Single manyetiklerde klasik bir dip ses illa ki olur ama bu durum farklı ve bir anda olmaya başladı. Sizce sorun ne olabilir? Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Her zaman çaldığım mesafede çalıyorum daha önce olmuyordu. Yüksek gainli tonda evet daha bariz dip ses var fakat clean tonda da benzer bir durum var. Benim garibime giden durum gitarın açısını değiştirince dip sesin azalip artmasi.
Normaldir 🙂 Bir sorun yok. Düşük kalitedeki gitarlarda daha barizdir ama bütün gitarlarda manyetikler speakera yaklaştığında yada açısı değiştiğinde feedback / gürültü arttırmaya meyillidir. Distortionda daha belirgin olur.

Normaldir 🙂 Bir sorun yok. Düşük kalitedeki gitarlarda daha barizdir ama bütün gitarlarda manyetikler speakera yaklaştığında yada açısı değiştiğinde feedback / gürültü arttırmaya meyillidir. Distortionda daha belirgin olur.
Gitari ilk kullandigimdan beri olsa kaderimi kabulleneceğim 😊 Ama bir anda olmasi bir garip. Aslinda şöyle de bir detay var evi taşidim ben. Önceki evimde bu olay yoktu yeni evde var. Dedigim gibi gitari fişe bagli kullanmadigim icin bu detayi vermeyi gerekli görmedim. Acaba taşirken vs manyetikler veya icindeki topraklama devresi zarar görmüş olabilir mi?

Gitari bir arkadasin evine götürdüm ve en ufak bir dip ses olmadi. Bu arada tekrar belirteyim gitari prize bağlı kullanmiyorum pilde kullaniyorum. Kendi evimde neden böyle bir sorun olabilir sizce?

Demekki sıkıntı evdeymiş 🤔
2 seçenek var şimdi
1-gitarı eğik tutmayacaksın (bu masrafsız çözüm)
2-başka bi eve taşınacaksın.
Bu iki şık da uymuyorsa bende çareler tükenmez; arkadaşını ortadan kaldırıp O'nun yerine geçeceksin 😅

Şaka bi yana; televizyon varsa açık haldeyken o da etki ediyor, fişini çekince dip ses gidiyordu.
Diğer bi çözüm ise gitar çalmayı bırakmak 😂
Bu her şeyi kökten halleder.
Dedim zaten bende çare tükenmez 🤣🤣
Yada akustik gitar geç 😂

Şaka bi yana; televizyon varsa açık haldeyken o da etki ediyor, fişini çekince dip ses gidiyordu.
Diğer bi çözüm ise gitar çalmayı bırakmak 😂
Bu her şeyi kökten halleder.
Dedim zaten bende çare tükenmez 🤣🤣
Yada akustik gitar geç 😂
Evi 2 hafta önce taşıdım eşyalar yine ayni eşyalar ama ev değişti. Prize bagli kullansam diyecegim ki evin topraklamasi falan ama o da değil. Tek sonuç var bence ev arazisinde yatır var 😅

Gitarı HUMMM'lar konuma getirin.
Bir elinize tellere dokunun.
Diğer elinize kalorifer peteği, buzdolabının dışı, doğal gaz borusu(bu en güzeli), vb.. gibi birşeye dokunun.
Ses nasıl değişti ?

Geri